Με «καυτό» Φελντείν συνέχισε το εντυπωσιακό σερί

Written by  Δεκ 11, 2016

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Τζέημς Φελντείν, ο Παναθηναϊκός Superfoods ήταν ο νικητής του ντέρμπι των «συγκατοίκων» του «Νίκος Γκάλης», καθώς επικράτησε πολύ δύσκολα της ΑΕΚ με 77-68, σημειώνοντας την 26η σερί νίκη του επί του «Δικέφαλου» και την προσπέρασε στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

Οι «πράσινοι» δεν βρέθηκαν σε καλή μέρα, ενώ έχασαν στα μισά του δεύτερου δεκάλεπτου τον Κέισι Ρίβερς με θλάση και εκφράζονται φόβοι για απουσία του για τουλάχιστον ένα μήνα, ωστόσο, η διαφορά δυναμικότητας των δυο ομάδων παραμένει, με την «Ένωση» παρ’ όλα αυτά να δείχνει πως δικαίως έχει τη φιλοδοξία να διασπάσει την κυριαρχία των «αιωνίων».

Η αναμέτρηση κρίθηκε στα τελευταία λεπτά όταν οι παίκτες του Παναθηναϊκού εκμεταλλεύτηκαν όσες δεύτερες ευκαιρίες τους παρουσιάστηκαν, ενώ βρήκαν κρίσιμα τρίποντα που διατήρησαν την διαφορά που πήραν από το 30’ ως το 33’ και έφτασαν σε μια σημαντική νίκη πριν υποδεχθούν την Φενερμπαχτσέ και τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς για την 12η αγωνιστική της Ευρωλίγκας.

Στον αντίποδα, οι παίκτες του Γιούρι Ζντοβντς δεν εκμεταλλεύτηκαν τα συνολικά 13 επιθετικά ριμπάουντ που μάζεψαν και έμειναν με την γλυκόπικρη γεύση μια καλής εμφάνισης απέναντι σε έναν εμφανώς ανώτερο αντίπαλο, αλλά με την υπόσχεση ότι με ικανές προσθήκες μπορούν να πετύχουν ακόμα περισσότερα.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε πιο δυνατά και με τους Φελντείν και Νίκολς να μονοπωλούν τις επιθέσεις, έφτασε γρήγορα στο +9 (19-10 στο 6’), όμως, η ΑΕΚ αντέδρασε και με δικό της σερί 0-10 με ηγέτη τον Ντούσαν Σάκοτα πέρασε μπροστά στο τέλος του δεκάλεπτου με 19-20 για να κλείσει η πρώτη περίοδος με τρίποντο του Αντώνη Φώτση για το 22-20.

Η ΑΕΚ πατούσε καλά στο παρκέ με τον Ούκιτς να κάνει καλό παιχνίδι με τις δυο ομάδες να πηγαίνουν πόντο-πόντο μέχρι το ημίχρονο που τις βρήκε ισόπαλες με 39-39.

Το σκηνικό δεν άλλαξε, με τον Παναθηναϊκό να προσπαθεί να δημιουργήσει μικρές διαφορές και τους φιλοξενούμενους να μην επιτρέπουν να ξεφύγει, με το θέαμα πλην ελάχιστων φάσεων να είναι φτωχό και το σκορ να φτάνει ισόπαλο μέχρι και το τέλος του τρίτου δεκάλεπτου (56-56).

Ο Παναθηναϊκός μπήκε αποφασισμένος στην τελευταία περίοδο και με σερί 8-0 έκανε το 64-56 και μπήκε στη θέση του οδηγού. Από την πλευρά της η ΑΕΚ προσπάθησε, αλλά έμεινε από λύσεις και δυνάμεις, αφού ο Μάικλ Ντίξον ήταν άφαντος τελειώνοντας το παιχνίδι με μόλις 4 πόντους με 1/7 προσπάθειες (0/5 τρίποντα), ενώ ο Τζαουάντ Ουίμιαμς αποβλήθηκε νωρίς στο τελευταίο δεκάλεπτο με φάουλ.

Το τελικό 77-68 αφήνει ικανοποιημένο τον Παναθηναϊκό που ανεβαίνει μόνος στην δεύτερη θέση, ωστόσο, φανέρωσε τις αδυναμίες του και έδειξε ότι η «ψαλίδα» μπορεί να παραμένει μεγάλη, αλλά σταδιακά μειώνεται.

Στηλοβάτης της νίκης του Παναθηναϊκού ήταν ο Τζέημς Φελντείν που σημείωσε 20 πόντους με 6 ασίστ, ενώ πολύ καλοί ήταν και οι Ντεμέτρις Νίκολς με 16 πόντους και 4 ριμπάουντ και Γιάννης Μπουρούσης, ειδικά στο τέλος, με 11 πόντους, 4 ριμπάουντ και 4 ασίστ.

Την ευκαιρία του άρπαξε και ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, ο οποίος αγωνίστηκε για 20:31 σημειώνοντας 9 πόντους με 3 ριμπάουντ και 1 κόψιμο και πήρε σημαντική εμπειρία σε ένα από τα παραδοσιακά ντέρμπι του πρωταθλήματος.

Ο Ρόκο Λένι Ούκιτς που καταχειροκροτήθηκε από τον κόσμο του Παναθηναϊκού για την θητεία του στο «τριφύλλι», ήταν ο καλύτερος παίκτης της ΑΕΚ με 19 πόντους, 5 ριμπάουντ και 3 κλεψίματα, ο Ντούσαν Σάκοτα είχε 14 πόντους, ενώ ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης σημείωσε 13 πόντους με 4 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 22-20, 39-39, 56-56, 77-68

Παναθηναίκός Superfoods (Πασκουάλ): Σίνγκλετον 6, Νίκολς 16, Ρίβερς 1, Μποχωρίδης 5, Καλάθης Π., Φώτσης 7, Παππάς, Φελντείν 20, Χαραλαμπόπουλος 9, Λούντζης, Μπουρούσης 11, Καλάθης Ν. 2

 

ΑΕΚ (Ζντοβτς): Ούκιτς 19, Σάκοτα 14, Μιλόσεβιτς 5, Χαριτόπουλος, Ντίξον 4, Λαρεντζάκης 13, Φάλκερ, Ιβάνοβιτς 4, Μαυροειδής 6, Σκουλίδας, Ουίλιαμς 3, Τσαλμπούρης

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.