Γλίτωσε το στραπάτσο, ξαναβρήκε Παππά

Written by  Ιαν 21, 2017

Ο Παναθηναϊκός Superfoods έπαιξε με τη «φωτιά» όσο σε κανένα άλλο παιχνίδι του τη φετινή σεζόν, αλλά στο τέλος η εμπειρία του ήταν αυτή που μέτρησε και απέναντι στον πολύ μαχητικό Προμηθέα Πατρών πήρε τη νίκη με 69-72 που τον βοηθά πρόσκαιρα να μην μπει σε άλλες περιπέτειες.

Εμφανώς επηρεασμένοι από την ήττα της Πέμπτης από τη Φενερμπαχτσέ, οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ εμφανίστηκαν χωρίς ενέργεια στο παρκέ, έκαναν πολλά λάθη, τα οποία εκμεταλλεύτηκαν οι παίκτες των γηπεδούχων, ωστόσο, η απειρία και η… βιασύνη τους να κερδίσουν έναν αντίπαλο του βεληνεκούς των «πρασίνων» τους έκανε να χάσουν την ευκαιρία για την μεγαλύτερη νίκη τους στην σύντομη ιστορία τους στην μεγάλη κατηγορία.

Ο Ισπανός τεχνικός που στερήθηκε των υπηρεσιών του Κρις Σίνγκλετον, θα πρέπει να προβληματιστεί έντονα από την εικόνα που έδειξαν οι παίκτες του, καθώς η συνέχεια είναι εξαιρετικά δύσκολη με την ερχόμενη εβδομάδα να αποτελεί ορόσημο για την συνέχεια της ευρωπαϊκής του πορείας.

Με τον ενθουσιασμό της έδρας και με τον Παναθηναϊκό να είναι ακόμα στην… Κωνσταντινούπολη, ο Προμηθέας προηγήθηκε νωρίς με 6-0 και έδειξε από το ξεκίνημα τις προθέσεις του να διεκδικήσει ό,τι περισσότερο μπορεί από την αναμέτρηση.

Η διαφορά έφτασε και το +10 για τους γηπεδούχους (16-6 στο 7’), με τον Παναθηναϊκό να καταφέρνει να μειώσει στο τέλος της πρώτης περιόδου σε 19-16.

Οι φιλοξενούμενοι πέρασαν για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ με 22-23 στο 13’ και έδειξαν να συνέρχονται από το αρχικό σοκ, ωστόσο, οι γηπεδούχοι πατούσαν πολύ καλύτερα στο παρκέ και με σερί 10-0 πέρασαν ξανά μπροστά με 36-28, κλείνοντας το ημίχρονο μπροστά στο σκορ με 40-33.

Με καλάθι του Τζόουνς η διαφορά πήγε για πρώτη φορά στο +11 για τον Προμηθέα (44-33 στο 22’) και έδειχναν να ελέγχουν πλήρως την αναμέτρηση, όμως, ο Παναθηναϊκός σκοράροντας κυρίως με βολές κατάφερε να «ψαλιδίζει» τη διαφορά, την οποία έφερε στο τέλος της τρίτης περιόδου στο 54-49 και το παιχνίδι ετοιμαζόταν για δραματικό φινάλε.

Όσο ο χρόνος περνούσε, ο Προμηθέας διατηρούσε το προβάδισμα και έδειχνε να πιστεύει όλο και πιο πολύ στη νίκη, όμως, η εμπειρία των παικτών του Παναθηναϊκού ήταν εκείνη που βγήκε μπροστά για να μειωθεί η διαφορά στο καλάθι (58-56 στο 34’).

Ο Προμηθέας αντέδρασε ανεβάζοντας τη διαφορά και πάλι στους 7 (64-57), όμως και πάλι ο Παναθηναϊκός μείωσε, ισοφάρισε και πέρασε μπροστά έπειτα από πολλή ώρα με καλάθι του Τζέημς Φελντείν με 66-68 στα 01:35 πριν το τέλος.

Ο Νίκος Γκίκας με τρίποντο στα 01:32 έκανε το 69-68 για τον Προμηθέα, ο Μάικ Τζέημς απάντησε στα  01:19 για το 69-70, ακολούθησαν εκατέρωθεν χαμένες επιθέσεις, ο Νώντας Παπαντωνίου που έκανε την πρώτη του εμφάνιση με τη νέα του ομάδα, έκανε λάθος και στη συνέχεια φάουλ στο Νίκο Παππά, ο οποίος με 2/2 βολές διαμόρφωσε το 69-72, που έμελλε να είναι και το τελικό σκορ.

Ο Γιάννης Μπουρούσης με 20 πόντους και 6 ριμπάουντ ήταν ο κορυφαίος του Παναθηναϊκού, ενώ ο Νίκος Παππάς αγωνίστηκε έπειτα από καιρό και δήλωσε «παρών» στον προπονητή του, σημειώνοντας 14 πόντους σε 13:34 συμμετοχής.

Από τον Προμηθέα, ο Μωχάμεντ Φαγέ είχε 17 πόντους με 3 ριμπάουντ, με το Νίκο Γκίκα να έχει 14 πόντους με 7 ριμπάουντ

 

Τα δεκάλεπτα: 19-16, 40-33, 54-49, 69-72

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.