Πήρε το ντέρμπι η ΑΕΚ, 100άρα από τον Άρη, νίκη-παραμονής για Προμηθέα

Written by  Φεβ 25, 2017

Έπειτα από ένα συγκλονιστικό σε εξέλιξη και ενδιαφέρον παιχνίδι, η ΑΕΚ ήταν η νικήτρια στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ με 77-71 και διεύρυνε τη διαφορά που τη χωρίζει για την κατάκτηση της τρίτης θέσης στη βαθμολογία.

Η αναμέτρηση ήταν φανταστική από πλευράς θεάματος και άφησε έντονες υποσχέσεις για τις πιθανές διασταυρώσεις στα play off, καθώς επίσης επικείμενες ευρωπαϊκές αναμετρήσεις των ελληνικών ομάδων που δείχνουν ικανές να κάνουν την υπέρβαση και να φτάσουν αρκετά ψηλά.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» ήταν πολύ καλύτερος επιθετικά στο πρώτο δεκάλεπτο, όταν και προηγήθηκε με 16-27, αιφνιδιάζοντας τους γηπεδούχους, όμως, η «Ένωση» με πολύ δυνατή άμυνα ισορρόπησε το παιχνίδι πριν τη λήξη του ημιχρόνου (37-39).

Από το σημείο εκείνο μέχρι και την τελευταία περίοδο οι δυο ομάδες πήγαιναν πόντο πόντο, με τον ΠΑΟΚ να είναι εξαιρετικά ανταγωνιστικός και απειλητικός, έστω κι αν έχασε από τα μισά του τρίτου δεκάλεπτου τον Τζόρνταν Σάιμπερτ, ο οποίος είχε μια άσχημη πτώση, χτύπησε τον ώμο του και αντικαταστάθηκε χωρίς να επιστρέψει ποτέ ξανά στο ματς.

Η ΑΕΚ πήρε μια μικρή διαφορά στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου, όμως, οι φιλοξενούμενοι με μεγάλα τρίποντα κυρίως από τον Απόλλωνα Τσόχλα και στη συνέχεια από τον Θαντ ΜακΦάντεν, έμειναν στο παιχνίδι μέχρι και το τελευταίο λεπτό.

Εκεί, η ομάδα του Γιούρι Ζντοβντς ήταν πιο ψύχραιμη και πήρε τελικά την πολύ μεγάλη νίκη και «ζευγάρωσε» τα επιτυχημένα φετινά αποτελέσματά της, με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ.

Κορυφαίος παίκτης της αναμέτρησης ήταν ο Ρόκο Λένι Ούκιτς, ο οποίος σημείωσε 17 πόντους με 5 ριμπάουντ, ο Ντούσαν Σάκοτα είχε 13 πόντους, ο Κώστας Βασιλειάδης είχε 9 πόντους με 9 ριμπάουντ και ο Τσινεμέλου Ελονού είχε 8 πόντους και 9 ριμπάουντ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ντεμπούτο έκανε ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης, ο οποίος αγωνίστηκε για 07:07 σημειώνοντας 4 πόντους με 2 ριμπάουντ.

Από την ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου, ο Κιθ Κλάντον είχε 17 πόντους με 8 ριμπάουντ, ο Θαντ ΜακΦάντεν είχε 16 πόντους με 7 ριμπάουντ και ο Απόλλων Τσόχλας είχε 11 πόντους με 3/3 τρίποντα στην τελευταία περίοδο.

Τα δεκάλεπτα: 16-27, 37-39, 59-54, 77-71

Ο Άρης δυσκολεύθηκε μόνο στο πρώτο ημίχρονο απέναντι στον μαχητικό Κόροιβο Αμαλιάδας, όμως, στο τέλος κατάφερε όχι μόνο να πάρει τη νίκη με 100-79, αλλά χάρισε και πλούσιο θέαμα στους φιλάθλους του, ενώ εκμεταλλεύτηκε την ήττα του ΠΑΟΚ για να παραμείνει μόνος στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν ανταγωνιστικοί, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο και χρειάστηκε ένα πολύ καλό επιθετικά τρίτο δεκάλεπτο για να πάρει ο Άρης μια διαφορά, την οποία κατάφερε να διευρύνει μέχρι το τέλος της αναμέτρησης, όταν και ο Κόροιβος έμεινε από δυνάμεις και δεν άντεξε να ακολουθήσει.

Σε πολύ μεγάλη μέρα βρέθηκε ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς, ο οποίος σημείωσε 21 πόντους με 8/8 δίποντα και 4 ασίστ, ο Γουίλ Κάμινγκς είχε 18 πόντους με 4 ριμπάουντ και 5 ασίστ, ο Ταντίγια Ντραγκίσεβιτς σημείωσε 16 πόντους με 9 ριμπάουντ και ο Τζάστιν Τζάκσον έκανε double-double με 12 πόντους και 10 ριμπάουντ για τον Άρη.

Από την ομάδα του Ντίνου Καλαμπάκου, ο νεοφερμένος Μαρκέλ Σταρκς είχε 21 πόντους με 5 ασίστ και ο Τόντρικ Γκότσερ 15 πόντους με 4 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 23-19, 45-44, 73-63, 100-79

Νίκη για… play off σημείωσαν τα Τρίκαλα BC Aries επί του Ρεθύμνου Cretan Kings με 76-67 και δείχνουν πως πλέον οι στόχοι της ομάδας προσαρμόζονται προς διαφορετική και πιο αισιόδοξη κατεύθυνση από απλώς την διασφάλιση της παραμονής στην κατηγορία.

Οι γηπεδούχοι πήραν μπρος μετά το δεύτερο δεκάλεπτο, προηγήθηκαν ακόμα και με +15 στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου (56-41) και δεν δυσκολεύθηκαν να την διατηρήσουν ως το τέλος και να σημειώσουν μια πολύ σημαντική νίκη για τη συνέχεια.

Ο Κέλσι Μπάρλοου είχε 21 πόντους με 5 ριμπάουντ, 5 ασίστ, αλλά και 5 λάθη, ο Μάικ Κάφεϊ είχε 15 πόντους και ο Γκιλβίντας Μπιρούτα έκανε double-double με 13 πόντους και 11 ριμπάουντ για τα Τρίκαλα, ενώ από την κρητική ομάδα, ο Ρόμπερτ Άρνολντ είχε 17 πόντους με τους Φιτζπάτρικ, Τάλντον και Γιαννόπουλο να προσθέτουν από 11 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 18-17, 37-28, 56-41, 76-67

Πολύ μεγάλη εκτός έδρας νίκη πήρε ο Προμηθέας Πατρών που επικράτησε του Λαυρίου DHI με 74-77 και πλέον μπορεί να… κρυφοκοιτάζει ακόμα και προς τις θέσεις των play off.

Υπό το βλέμμα του Ντούσαν Ίβκοβιτς, ο οποίος πήγε να δει τον καλό του φίλο και προπονητή των Πατρινών, Βαγγέλη Αγγέλου, οι φιλοξενούμενοι που βρέθηκαν πίσω στο ξεκίνημα του τέταρτου δεκάλεπτου, έκαναν την ιδανική αντεπίθεση και με ψυχραιμία στα τελευταία λεπτά, πήραν μια μεγάλη, όπως εξελίχθηκε νίκη.

Πρωταγωνιστής των νικητών ήταν ο Μακένζι Μουρ με 20 πόντους και 5 ριμπάουντ, με τον Μίροσλαβ Τόντιτς να προσθέτει 16 πόντους με 7 ριμπάουντ.

Από το Λαύριο που ήταν μπροστά στο σκορ μέχρι το τελευταίο τετράλεπτο, ο Ντεμάριους Μπολντς είχε 13 πόντους και ο Κέβιν Πάντερ είχε 12 πόντους με 7 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 24-19, 46-39, 63-58, 74-77

Νίκη… ανάσα για τη σωτηρία σημείωσε η Κύμη Seajets που συνέτριψε την Δόξα Λευκάδας με 97-65 και ελπίζει σε καλύτερες μέρες, την ώρα που κατά πάσα πιθανότητα, στέρησε τις όποιες τελευταίες ελπίδες των επτανήσιων για σωτηρία.

Οι γηπεδούχοι επέβαλλαν από νωρίς το ρυθμό τους, δεν είχαν διάθεση να χαριστούν στους φιλοξενούμενους, πήραν από το ξεκίνημα διψήφιες διαφορές και η νίκη ήρθε με χαρακτηριστική ευκολία.

Πρώτος σκόρερ της Κύμης ήταν ο Τσαβντάρ Κοστόβ με 18 πόντους, ο Σλάβεν Τσούπκοβιτς είχε 15 πόντους, ενώ από 12 πόντους σημείωσαν ο Καντί κι ο Τουντζιαράκης.

Για την ομάδα του Χάρη Μαρκόπουλου, που βλέπει σιγά σιγά τις μέρες της στην μεγάλη κατηγορία να ολοκληρώνονται, ο Άλεξ Χάρις είχε 12 πόντους με 6 ριμπάουντ και ο Ιβάν Μαράς 12 πόντους με 5 ριμπάουντ.

 

Τα δεκάλεπτα: 23-17, 46-33, 65-42, 97-65

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.