Κέρδισε εύκολα τον Απόλλωνα στην επιστροφή του Γκιστ

Written by  Μαρ 12, 2017

Με τον Τζέημς Γκιστ να επιστρέφει στην δωδεκάδα και να δείχνει σε καλή κατάσταση μετά την απουσία του εξαιτίας του τραυματισμού του, ο Παναθηναϊκός Superfoods επικράτησε εύκολα του Απόλλωνα Πάτρας Carna με 74-97 και πλέον περιμένει το ντέρμπι μεταξύ της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού, ελπίζοντας σε στραβοπάτημα των «ερυθρόλευκων» για να μείνει μόνος πρώτος στη βαθμολογία της Basket League.

Ο Τσάβι Πασκουάλ είδε με ικανοποίηση ένα από τα βασικά του όπλα να επιστρέφει μετά τον σοβαρό τραυματισμό του και στο χρόνο που αγωνίστηκε (15:50), να δείχνει έτοιμος να προσφέρει στο τελευταίο και πολύ δύσκολο κομμάτι της σεζόν.

Ο Αμερικανός είχε 7 πόντους με ένα ριμπάουντ, μία ασίστ, ένα κλέψιμο και ένα κόψιμο και φώναξε «παρών», δίνοντας μια επιπλέον λύση στον προπονητή του.

Στα υπόλοιπα αγωνιστικά, οι «πράσινοι» δεν αντιμετώπισαν κανένα πρόβλημα απέναντι στην ομάδα της Πάτρας και με εξαιρετική άμυνα από τη δεύτερη περίοδο και μετά, πήραν μια διαφορά για να φτάσουν στην εύκολη νίκη.

Μοναδικό μελανό σημείο για τους Κυπελλούχους Ελλάδας, τα πολλά χαμένα αμυντικά ριμπάουντ, αλλά και οι 31 πόντοι που δέχθηκαν στην τρίτη περίοδο από μια ομάδα με σαφείς διαφορές στη δυναμικότητα, κάτι που σίγουρα θα πρέπει να προβληματίσει το τεχνικό επιτελείο ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

Εκτός του Γκιστ, σε καλή μέρα βρέθηκε ο Μάικ Τζέημς που σημείωσε 17 πόντους με 3 ριμπάουντ και 3 ασίστ και άφησε πίσω του την κακή βραδιά στο Κάουνας, ο Κρις Σίνγκλετον είχε 13 πόντους με 5 ριμπάουντ, ο Κένι Γκέιμπριελ σημείωσε 12 πόντους με 7 ριμπάουντ και ο Νικ Καλάθης είχε 10 πόντους με 2 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 4 κλεψίματα.

Για την ομάδα της Πάτρας, ο Στήβεν Μπαρτ Τζούνιορ σημείωσε 20 πόντους με 2 ριμπάουντ και 3 ασίστ, ο Καντάριαν Ράινς είχε 15 πόντους με 6 ριμπάουντ και ο Τάιλερ Καλλινόσκι πρόσθεσε 14 πόντους με 3 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 17-22, 25-46, 56-73, 74-97

 

Φωτό: ΕΣΑΚΕ

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.