Έπαθε, έμαθε, «σκούπισε», προκρίθηκε

Written by  Μάι 29, 2018

Ένας απόλυτα βελτιωμένος Ολυμπιακός εμφανίστηκε στην Πάτρα, όπου με οδηγούς τους Γιάνις Στρέλνιεκς και Κάιλ Γουίλτζερ συνέτριψε τον Προμηθέα με 89-56 και έκανε το 3-0 στην σειρά των ημιτελικών, παίρνοντας και τυπικά το εισιτήριο για τους τελικούς του Πρωταθλήματος, όπου θα αντιμετωπίσει για μια ακόμα χρονιά τον Παναθηναϊκό με φόντο τον τίτλο του Πρωταθλητή.

Οι Πειραιώτες άφησαν πίσω τους την κακή εικόνα του δεύτερου ημιτελικού και με μπόλικη ενέργεια, συγκέντρωση, ασφυκτική κατά διαστήματα άμυνα και υψηλά ποσοστά από τα 6,75 μ. (12/29 τρίποντα), εγκλώβισε την ομάδα της Πάτρας και δεν της επέτρεψε σε κανένα σημείο της αναμέτρησης να ελπίσει στη νίκη μπροστά στο κοινό της.

Ο Ολυμπιακός μπήκε με καλύτερο ρυθμό στο παιχνίδι και με εύστοχα σουτ από την περιφέρεια, άρχισε να δημιουργεί μια διαφορά, φτάνοντας γρήγορα το +11 (9-20), με τον Προμηθέα να καταφέρνει να μειώσει στο τέλος της πρώτης περιόδου στο 16-24.

Με υπομονή, καλή κυκλοφορία της μπάλας, έλεγχο των ριμπάουντ, σκληρή άμυνα και τρέξιμο στον αιφνιδιασμό, οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν να ελέγχουν τον ρυθμό της αναμέτρησης, ανεβάζοντας τη διαφορά στο +17 (25-42) και το ημίχρονο βρήκε τους φιλοξενούμενους να τη διατηρούν σε διψήφια επίπεδα (33-44).

Παίζοντας σε υψηλούς ρυθμούς, με τον Μιλουτίνοφ να κυριαρχεί κάτω από τα καλάθια και τον Γουίλτζερ να σκοράρει με αιφνιδιασμούς, αλλά και από απόσταση, ο Ολυμπιακός έφτασε τη διαφορά στους 20 πόντους (40-60), κλείνοντας το τρίτο δεκάλεπτο με διαφορά ασφαλείας (46-62).

Με εξαιρετική άμυνα που κράτησε τον Προμηθέα χωρίς πόντο για 05:30 και σερί 13-0, με την έναρξη της τέταρτης περιόδου, ο Ολυμπιακός εκτόξευσε τη διαφορά στους 29 πόντους (46-75) και οι δυο ομάδες επικεντρώθηκαν πια στο να διασκεδάσουν το χρόνο που απέμενε.

Η διαφορά έφτασε και τους 33 πόντους με το τελικό 56-89 να στέλνει τον Ολυμπιακό στον τελικό, με τον Προμηθέα να σκέφτεται πια τους μικρούς τελικούς με τον ΠΑΟΚ και την πρόκληση να τερματίσει στην τρίτη θέση του πρωταθλήματος.

Ο Γιάνις Στρέλνιεκς πραγματοποίησε ατομικό ρεκόρ με τη φανέλα του Ολυμπιακού, σημειώνοντας 22 πόντους (5/6 τρίποντα) και ο Κάιλ Γουίλτζερ έφτασε κοντά στο double-double με 14 πόντους και 9 ριμπάουντ, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι και οι 11 παίκτες που χρησιμοποίησε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος (σ.σ. μόνο ο Μπόμπι Μπράουν δεν έπαιξε), σκόραραν και είχαν συμμετοχή σε πολλούς τομείς του παιχνιδιού.

Ο Προμηθέας δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τον ρυθμό του παιχνιδιού και περιορίστηκε σε συμπληρωματικό ρόλο, με τον Χρήστο Σαλούστρο να σημειώνει 12 πόντους με 4 ριμπάουντ και τον Κέισι Πράδερ 10 πόντους με 3 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 16-24, 33-44, 46-62, 56-89

Φωτό:olympiacosbc.gr

Τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.