«Έλιωσε» τους πάγους στο Κράσνονταρ!

Written by  Δεκ 13, 2013

Αυτός, ναι, ήταν Παναθηναϊκός! Οι νταμπλούχοι Ελλάδας πραγματοποίησαν την καλύτερη φετινή εμφάνισή τους και με ένα εντυπωσιακό τρόπο πέρασαν από το παγωμένο Κράσνονταρ, νικώντας την Λοκομοτίβ Κουμπάν με 63-82 και πλέον έχουν ελπίδες ακόμα και για την δεύτερη θέση της βαθμολογίας!

 

Οι «πράσινοι» ξεκίνησαν από νωρίς δυνατά, δηλώνοντας αποφασισμένοι ότι τώρα που πλησιάζουν τα δύσκολα, θα δείξουν επιτέλους το καλό πρόσωπό τους. Ο Παναθηναϊκ΄ςο πήρε γρήγορα προβάδισμα, αλλά οι γηπεδούχοι κατάφεραν να φέρουν το παιχνίδι στα ίσα και να το κάνουν και πάλι ντέρμπι, κλείνοντας την πρώτη περίοδο μπροστά στο σκορ με 23-21.

Στη δεύτερη περίοδο ο Παναθηναϊκός ήταν καταιγιστικός και με τον Αντώνη Φώτση να θυμίζει και πάλι τον παλιό καλό του εαυτό και τον Δημήτρη Διαμαντίδη να μοιράζει πολύ ωραία το παιχνίδι, έκαναν ένα εκπληκτικό 25-7 κλείνοντας το ημίχρονο με 30-46 και έχοντας βάλει πια τις βάσεις για μία μεγάλη εκτός έδρας νίκη.

Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν εκείνο, στο οποίο ο Παναθηναϊκός καθάρισε το παιχνίδι, αφού παρά τις προσπάθειες των Ρώσων να γυρίσουν τη διαφορά, όχι μόνο δεν τα κατάφερναν, αλλά οι «πράσινοι» την εκτόξευσαν στο +22. Ο Ούκιτς έκανε εξαιρετικό παιχνίδι, ενώ οι Φώτσης και Λάσμε θωράκιζαν την ρακέτα και εκτελούσαν  από μέσα, για το 44-66 στο τέλος του δεκαλέπτου.

Η τέταρτη περίοδος ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα για τον Παναθηναϊκό που το μόνο που έμελλε ήταν αν δει την τελική διαφορά. Μοναδικό μελανό σημείο ο τραυματισμός του Δημήτρη Διαμαντίδη στα μισά της τέταρτης περιόδου, ο οποίος αποχώρησε από το παρκέ.

Το τελικό 63-82 ήταν η επισφράγιση της καλύτερης εμφάνισης του Παναθηναϊκού στη φετινή Ευρωλίγκα και της ανόδου του στην τρίτη θέση της βαθμολογίας του ομίλου, που τον απομακρύνει από τον όμιλο του Ολυμπιακού, αλλά και της Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ του Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Κορυφαίος για τον παναθηναϊκό ο Αντώνης Φώτσης με 17 πόντους, όσους και ο Ούκιτς, ενώ 12 πόντους είχε ο Δημήτρης Διαμαντίδης.

Τα δεκάλεπτα: 23-21, 30-46, 44-66, 63-82

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.