Ενοχλημένοι στον Παναθηναϊκό από την Ευρωλίγκα

Written by  Δεκ 16, 2013

Δυσαρέσκεια επικρατεί στις τάξεις του Παναθηναϊκού εξαιτίας του γεγονότος ότι η Ευρωλίγκα όρισε τον αγώνα της Λαμποράλ Κούτσα με την Λοκομοτίβ Κουμπάν, από το αποτέλεσμα του οποίου θα εξαρτηθεί η τελική κατάταξη στον όμιλο, μία μέρα μετά την αναμέτρηση του «τριφυλλιού» με την Μακάμπι στο ΟΑΚΑ.

 

Οι νταμπλούχοι Ελλάδας αγωνίζονται την Πέμπτη με την ισραηλινή ομάδα, η οποία έχει ήδη εξασφαλίσει την πρώτη θέση του ομίλου, ωστόσο, η τελική κατάταξη εξαρτάται από τα αποτελέσματα των δύο αναμετρήσεων. Τα σενάρια θέλουν τον Παναθηναϊκό να έχει ελπίδες ακόμα και για τη δεύτερη θέση, καθώς υπερτερεί σε όλες τις ισοβαθμίες με τους αντιπάλους του. Σε περίπτωση που τερματίσει στη δεύτερη ή μείνει στην τέταρτη θέση, διασταυρώνεται στο top 16 με τον όμιλο που με τα μέχρι στιγμής δεδομένα θα μετέχει σίγουρα ο Ολυμπιακός και πιθανόν οι Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ και Μπαρτσελόνα. Αντίθετα, στην περίπτωση που βγει τρίτος, διασταυρώνεται σίγουρα με τη διαστημική μέχρι τώρα Ρεάλ και όπως δείχνουν τα πράγματα, την ΤΣΣΚΑ.

Ο Παναθηναϊκός θα κυνηγήσει σε κάθε περίπτωση τη νίκη απέναντι στη Μακάμπι, ώστε να κυνηγήσει το καλύτερο δυνατό για την ομάδα του. Οι «πράσινοι» σε περίπτωση νίκης επί της Μακάμπι και, ταυτόχρονα, νίκης της Λαμποράλ επί της Λοκομοτίβ, θα βρεθούν σε τριπλή ισοβαθμία όπου ως καλύτεροι θα τερματίσουν δεύτεροι. Αντίθετα, σε περίπτωση νίκης της ρωσικής ομάδας, ο Παναθηναϊκός μένει τρίτος.

Όλα αυτά, ωστόσο, θα έπρεπε να επαληθευτούν ταυτόχρονα, αφού η διεξαγωγή των δύο αναμετρήσεων όχι απλώς σε διαφορετική ώρα, αλλά και άλλη μέρα, δίνει τη δυνατότητα στο ζευγάρι που αγωνίζεται την Παρασκευή να μελετήσει καλύτερα τις πιθανότητες και με βάση τα αποτελέσματα και στους άλλους ομίλους, να «επιλέξουν» σε ποιον όμιλο θέλουν να συμμετάσχουν.

Αυτή η κατάσταση έχει δημιουργήσει προβληματισμό και δυσαρέσκεια στον Παναθηναϊκό, που, ωστόσο, σε κάθε περίπτωση θα επιδιώξει να κάνει το καθήκον του και να τερματίσει όσο το δυνατόν ψηλότερα γίνεται, αδιαφορώντας για το τι θα πράξουν οι αντίπαλοί του. 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.