Νίκησε το Περιστέρι και «αγκάλιασε» την παραμονή το Ρέθυμνο

Written by  Απρ 20, 2019

Αγκαλιά με την παραμονή στην μεγάλη κατηγορία είναι πλέον το Ρέθυμνο Cretan Kings, που πήρε την πολύτιμη νίκη επί του Περιστερίου ΒΙΚΟΣ Cola με 83-73 και πλέον πρέπει να γίνουν τα… απίθανα για να είναι αυτή η ομάδα που θα πέσει κατηγορία, μια που για να συμβεί αυτό, πρέπει η Κύμη να περάσει νικηφόρα από το ΟΑΚΑ την τελευταία αγωνιστική.

Οι Κρητικοί έδειξαν πάθος και μαχητικότητα, διατήρησαν το προβάδισμα σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και, αφού κρατούσαν την τύχη τους στα δικά τους χέρια, δεν θέλησαν να κλωτσήσουν την μεγάλη ευκαιρία που οι ίδιοι δημιούργησαν για τους εαυτούς τους.

Αποφασισμένο να σώσει το… κεφάλι του όσο πιο γρήγορα είναι δυνατόν, το Ρέθυμνο μπήκε δυνατά και προηγήθηκε με 8-0 στο 3’, αλλά το Περιστέρι κατάφερε να μαζέψει γρήγορα τη διαφορά και να μειώσει στο καλάθι (10-8), με τους Κρητικούς να παίρνουν παρ’ όλα αυτά ξανά κεφάλι με 20-13 στο τέλος της πρώτης περιόδου.

Το Ρέθυμνο έφτασε για πρώτη φορά σε διψήφια διαφορά (25-15) και κατάφερε να την διατηρήσει μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, που το βρήκε να προηγείται με 39-28.

Ίδια ακριβώς και η εικόνα του τρίτου δεκάλεπτου με το Ρέθυμνο να καταφέρνει να διατηρεί διψήφιο προβάδισμα σε όλη τη διάρκειά του, ολοκληρώνοντας την περίοδο με 63-53 και χωρίς να θέλουν να παίξουν με τη… φωτιά, κράτησαν αυτή την ισορροπία και στην τελευταία περίοδο, όπου έφτασαν ακόμα και το +13 (73-57) και έδωσαν πανηγυρικό τόνο στη νίκη-παραμονή που ήρθε με το τελικό 83-73.

Ο Στήβεν Μπαρτ Τζ. είναι ο άνθρωπος που έκανε την παραμονή των Κρητικών ευκολότερη, προσφέροντας άλλη μια σπουδαία εμφάνιση με 28 πόντους, ο Αλέξανδρος Συγγούνας σημείωσε 12 πόντους, ενώ από 11 πόντους είχαν ο Άντονι Χίκι (7 ριμπάουντ, 7 ασίστ), ο Τράβις Ντάνιελς και ο Τράβις Μπάντερ.

Από το Περιστέρι, ο Τζόρνταν Κάλαχαν σημείωσε 14 πόντους με 6 ασίστ και ο Μπεν Μπεντίλ έκανε double-double με 11 πόντους και 10 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 20-13, 39-28, 63-53, 83-73

Στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Φωτό: ΕΣΑΚΕ

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.