Αγγέλου: «Μεγάλη η πρόκληση του τελικού»

Written by  Δεκ 21, 2013

Με το όνειρο της συμμετοχής σε έναν τελικό Κυπέλλου έπειτα από σχεδόν μια δεκαετία, ο Άρης θα υποδεχθεί αύριο τον Πανιώνιο στο «Αλεξάνδρειο» και ο Βαγγέλης Αγγέλλου, ο οποίος τις τελευταίες ώρες ακούγεται ως υποψήφιος να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Αναντολού Εφές, μίλησε για αυτή την πρόκληση για τον ίδιο και τους παίκτες του.

 

 «Είναι μεγάλη η πρόκληση. Το να παίξεις ένα παιχνίδι και να πας στον τελικό, είναι μια αθλητική πρόκληση, κίνητρο από μόνη της και νομίζω ότι είναι κομμάτι καριέρας που ένας αθλητής το χρειάζεται», δήλωσε ο προπονητής του Άρη, ο οποίος αναφέρθηκε και στην όποια πίεση δημιουργείται από τον κόσμο της ομάδας για την πρόκριση στον τελικό.

  «Όταν κάποιος και πόσο μάλλον ο φίλαθλος του ΑΡΗ, σού λέει “σε στηρίζω, δώσε μου αυτή τη χαρά να πολεμήσεις αυτό το παιχνίδι και κέρδισέ το”, τότε δεν υπάρχει πίεση. Αυτό είναι καλοδεχούμενο. Όταν σου ζητάει κάποιος, ο διπλανός σου κάτι και σου λέει “κάν’ το μου αυτό”, τότε το κάνεις. Ετοιμαζόμαστε να μη διεκδικήσουμε αυτήν την πρόκληση κάτω από πίεση».

 Ο Βαγγέλης Αγγέλλου θα στερηθεί των υπηρεσιών του Νίκου Γκίκα κάτι που, όπως παραδέχθηκε δημιουργεί την ανάγκη να αναπροσαρμόσει τα πλάνα του για το πώς θα αντιμετωπίσει τον Πανιώνιο.

 «Το πώς αλλάζουν, το ξέρουμε. Νομίζω ότι είναι οφθαλμοφανές το πού οδηγείται το παιχνίδι, πώς θα παίξει ο Πανιώνιος και τί θα κληθούμε εμείς να αντιμετωπίσουμε χωρίς ένα γκαρντ που πιστεύαμε ότι η ωρίμανσή του μέχρι τον Ιανουάριο θα μας βοηθούσε πιο πολύ. Θα ετοιμαστούμε να καλύψουμε αυτό το κενό, όσο το δυνατόν καλύτερα, αλλά τα πλάνα μας αλλάζουν σίγουρα πολύ», σχολίασε.

 Ο έμπειρος τεχνικός κλήθηκε να σχολιάσει και τις διαφορές που θα έχουν οι δύο ομάδες σε σχέση με την μεταξύ τους αναμέτρηση για το Πρωτάθλημα, αναλύοντας βασικά παιχνίδια του παιχνιδιού του αντιπάλου της ομάδας του.

  «Ο Πανιώνιος έχει ένα προφίλ τα τελευταία χρόνια. Παίζει με 12 παίκτες στην άμυνα, παίζοντας στα όρια του φάουλ, το έχω ξαναπεί πολλές φορές. Παίζει πολύ ένας-ένας παιχνίδι με 5 και 6 ντρίπλες και προκαλεί τα φάουλ, με τον τρόπο που παίζει σαν επίθεση και δημιουργεί αρκετές καταστάσεις, στις οποίες ο Κάρτερ έχει βελτιωθεί από το πρώτο παιχνίδι. Μου έδωσαν οι συνεργάτες μου μία στατιστική με τα σουτ χώρου που δημιουργούν οι υπόλοιποι και ο ίδιος τα σουτάρει με 1,6 ανά κατοχή και τα ελεύθερα με 1,9. Σχεδόν σουτάρει με τέλεια ποσοστά. Από εκεί και πέρα, αυτά θα κληθούμε να τα αντιμετωπίσουμε. Το μπάσκετ δεν παίζεται με μαθηματικά» και συνέχισε αναφορικά με το ψυχολογικό κομμάτι των παικτών:«Το θέμα της έδρας και την υποστήριξη του κόσμου, θα πρέπει να τα διαχειριστείς με τέτοιον τρόπο, ώστε να κερδίσεις από αυτό και να μη σε αγχώσει. Αυτό είναι ψυχολογία. Να καταφέρουμε όλη αυτήν τη διάθεση και την πίστη του κόσμου να την πάρουμε κοντά μας σαν σύμμαχο».

 Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του ο Βαγγέλης Αγγέλου επανέλαβε το κίνητρο και την πρόκληση που έχει τόσο για τον ίδιο όσο και για τους παίκτες του η ελπίδα της συμμετοχής σε έναν μεγάλο τελικό.

 «Η καταξίωση ενός αθλητή ή η καταξίωση ενός επαγγελματία στο χώρο, έρχεται μέσα από τέτοιες καταστάσεις. Γι’ αυτό είπα ότι είναι πρόκληση για έναν επαγγελματία. Να μπορέσει να λειτουργήσει κάτω από αυτές τις συνθήκες», συμπλήρωσε.

 Στο μεταξύ, η Θεσσαλονίκη ζει και αναπνέει για την αναμέτρηση μεταξύ των δύο ομάδων και τον μεγάλο ημιτελικό που ίσως φέρει τον Άρη σε τελικό για πρώτη φορά έπειτα από το 2005.

 Η κίνηση των εισιτηρίων είναι έντονη και η διοίκηση της ομάδας αποφάσισε να συνεχίσει η διάθεση ακόμα και μέχρι λίγες ώρες πριν από το τζάμπολ του αγώνα.

 Η ανακοίνωση της ΚΑΕ Άρης:

«Η ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε. ενημερώνει τους φιλάθλους της ότι θα μπορούν να προμηθεύονται τα εισιτήρια για τον ημιτελικό με τον Πανιώνιο (22/12, 19:30) και το Σάββατο 21/12 από τα γραφεία της ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε. (Γρ. Λαμπράκη 2, Παλαί ντε Σπορ, 1οςόροφος, 2310 265 600) από τις 11:00 έως τις 16:00.

Την ημέρα του αγώνα, τα γραφεία της ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε. θα λειτουργήσουν από τις 16:00 και τα εκδοτήρια του Αλεξανδρείου Μελάθρου από τις 17.00 έως και την έναρξη του αγώνα για την πώληση των εισιτηρίων».

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.