Σπανού: «Να εμπνεύσω όσο περισσότερο μπορώ τις συμπαίκτριές μου»

Written by  Νοε 06, 2023

Μετά από 13 χρόνια στην Εθνική Γυναικών ήρθε η στιγμή να γνωρίσει η Άρτεμις Σπανού μια από τις μεγαλύτερες τιμές.

Είναι πλέον η νέα αρχηγός του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος αναλαμβάνοντας επίσημα τα νέα της «καθήκοντα» στον αγώνα με την Ιταλία (9/11) στο πλαίσιο των προκριματικών του Ευρωμπάσκετ 2025.

«Είναι μεγάλη τιμή για μένα και είμαι περήφανη γι’ αυτό. Δεν ξέρω αν μπορώ να το χαρακτηρίσω όνειρο, αλλά αναμφίβολα, όπως προείπα, είναι τεράστια τιμή και κάτι το ξεχωριστό, όταν από αυτή τη θέση έχουν περάσει μεγάλα ονόματα. Θα προσπαθήσω να φανώ αντάξια της τιμής που μου γίνεται», ήταν τα πρώτα λόγια της Σπανού, λίγες στιγμές αφότου έγινε και επίσημα η νέα αρχηγός της Εθνικής Γυναικών.

«Θεωρώ ότι είναι η ανταμοιβή των κόπων μου όλα αυτά τα χρόνια. Πραγματικά, ανατριχιάζω. Σίγουρα είναι ευθύνη. Ελπίζω να κάνω τη δουλειά της αρχηγού όσο καλύτερα γίνεται και να εμπνεύσω όσο περισσότερο μπορώ τις συμπαίκτριές μου», πρόσθεσε η διεθνής παίκτρια.

Η ανάληψη της αρχηγίας από την Σπανού συνέπεσε με το ξεκίνημα της προσπάθειας της Εθνικής Γυναικών για τα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ 2025 που θα διεξαχθεί στην Ελλάδα. «Είναι ιδιαίτερα σημαντικό που θα έχουμε το Ευρωμπάσκετ στη χώρα μας. Θέλουμε να φέρουμε στο επίκεντρο το μπάσκετ γυναικών στην Ελλάδα και να προσελκύσουμε κόσμο. Αναμφίβολα θα επιδιώξουμε να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και να πάμε όσο καλύτερα γίνεται».

Η αφετηρία για το Ευρωμπάσκετ 2025 είναι τα προκριματικά που μπορεί να μην υπάρχει το άγχος της πρόκρισης, ωστόσο για την Σπανού έχουν την ίδια σημασία με αυτά των προηγούμενων χρόνων. «Για μας την ίδια σημασία θα έχουν αυτά τα προκριματικά παρά το γεγονός ότι έχουμε περάσει στα τελικά ως διοργανωτές. Το  ranking μετράει για τα γκρουπ δυναμικότητας οπότε θέλουμε να βρεθούμε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση για αυτούς τους αγώνες που έχουμε μπροστά μας και πρέπει να παρουσιαστούμε σοβαρές μέσα στο παρκέ. Σίγουρα θα είναι πιο δύσκολα τα πράγματα για εμάς, καθώς δεν θα έχουμε την Μαριέλλα μαζί μας. Αλλά θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό, θα παίξουμε όσο καλύτερα γίνεται και ελπίζουμε να είμαστε καλά».

Το ξεκίνημα γίνεται με δύο αγώνες, έναν απέναντι στην Ιταλία, ενώ ακολουθεί αυτός απέναντι στην Τσεχία στη Χαλκίδα. «Το πρώτο παιχνίδι είναι εκτός έδρας απέναντι στην Ιταλία και γίνεται και πιο δύσκολο για μας γιατί αντιμετωπίζουμε μια πολλή καλή ομάδα. Θα είναι ένα καλό τεστ προκειμένου να δούμε σε τι κατάσταση είμαστε. Όσον αφορά στο δεύτερο παιχνίδι αντιμετωπίζουμε μια ομάδα που μας άφησε μια γλυκόπικρη γεύση φεύγοντας από το Ευρωμπάσκετ του Ισραήλ το καλοκαίρι. Θα παίξουμε στη Χαλκίδα, ξέρουμε ότι θα έρθει κόσμος να μας υποστηρίξει και σε αυτό το παιχνίδι θέλουμε να είμαστε στο 100% για να ανταπεξέλθουμε και να το κερδίσουμε».

Πηγή και φωτό: basket.gr

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.