Πρώτη προπόνηση στην Ιταλία για την Εθνική Γυναικών

Written by  Νοε 08, 2023

Στο Βιτζεβάνο, μια μικρή πόλη έξω από το Μιλάνο, βρίσκεται από το μεσημέρι της Τετάρτης (8/11) η Εθνική Γυναικών η οποία την Πέμπτη(9/11) στις 21.00 (ΕΡΤ3) θα αντιμετωπίσει την Ιταλία στο πρώτο της παιχνίδι για τα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ 2025. Μια διοργάνωση που η Ελλάδα θα έχει την… τιμητική της, καθώς θα διοργανώσει έναν όμιλο, αλλά και τους αγώνες της τελικής οκτάδας.

Η Εθνική Γυναικών το βράδυ της Τετάρτης (8/11) προπονήθηκε στο Palasport Vigevano. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Πέτρος Πρέκας, έδωσε έμφαση στον τομέα της τακτικής δουλεύοντας κάποια συστήματα και οι παίκτριες πήραν μια πρώτη γεύση από το γήπεδο στο οποίο θα αγωνιστούν αύριο.

Πρέκας: «Έχουμε αλλάξει κάποια πράγματα στο παιχνίδι μας»

Μιλώντας για την νέα προσπάθεια που ξεκινάει η Εθνική Γυναικών με φόντο το «δικό» της Ευρωμπάσκετ ο Πέτρος Πρέκας ανέφερε: «Αρχίζουν και επίσημα παιχνίδια για εμάς, για την προκριματική φάση του Ευρωμπάσκετ 2025. Ξεκινάμε απέναντι σε δύο δυνατές ομάδες, την Ιταλία και την Τσεχία, τις οποίες τις γνωρίζουμε καλά και τις έχουμε αντιμετωπίσει στο πρόσφατο παρελθόν.

Έχουμε βέβαια την απώλεια της Μαριέλλας Φασούλα που είναι πάρα πολύ σημαντική. Προσπαθήσαμε μέσα σε αυτές τις τρεις ημέρες που είμαστε μαζί με τις παίκτριες να αλλάξουμε τον τρόπο παιχνιδιού μας και να καλύψουμε αυτό το κενό. Τα παιδιά έχουν έρθει με πολλή μεγάλη διάθεση και έχουν κάνει εξαιρετική προσπάθεια. Πάμε να παίξουμε συγκεντρωμένα για να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε».

Στη συνέχεια ο ομοσπονδιακός τεχνικός συμπλήρωσε: «Η Μαριέλλα μας έδινε μεγάλη δύναμη μέσα στο καλάθι κάτι το οποίο θα μας λείψει πάρα πολύ. Έχουμε αλλάξει κάποια πράγματα στο παιχνίδι μας και τα οποία τα έχουμε δουλέψει αυτές τις τρεις ημέρες. Αυτό που προσπαθούμε και θα το προσπαθήσουμε και στον αγώνα με την Ιταλία είναι να τρέξουμε μέσα στο γήπεδο, να παίξουμε γρήγορα με ταχύτητα και να βγάλουμε ενέργεια. Αυτός είναι ο βασικός μας στόχος και πιστεύω ότι θα είναι τα στοιχεία που θα μας χαρακτηρίσουν στα παιχνίδια που θα δώσουμε στη φάση αυτή. Για την προσπάθεια που κάνουμε για το Ευρωμπάσκετ 2025 έχουμε έναν βασικό κορμό και συνεχώς θα ανανεώνουμε τις κλήσεις και θα βλέπουμε νέα παιδιά που θα μπορούν να μας βοηθήσουν στο μέλλον».

Η Εθνική Γυναικών συμμετέχει στον 9ο Όμιλο στον οποία συγκατοικεί με την Ιταλία, την Τσεχία και τη Γερμανία. Οι ομάδες αυτές είναι θα φιλοξενήσουν όλες από έναν όμιλο στην Α’ Φάση του Ευρωμπάσκετ και έχουν εξασφαλίσει τη θέση τους στο μεγάλο ραντεβού του 2025. Τα αποτελέσματα της προκριματικής φάσης έχουν την δική τους σημασία, αφού η τελική κατάταξη στον όμιλο θα οδηγήσει στη θέση που θα πάρει κάθε ομάδα στα γκρουπ δυναμικότητας.

*Στο άλλο παιχνίδι του 9ου Ομίλου η Τσεχία υποδέχεται αύριο (9/11, 19.00) στην Πράγα την Τσεχία.

Πηγή και φωτό: basket.gr

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.