Στον οργανισμό REMIND τα έσοδα του αγώνα της Εθνικής Γυναικών

Written by  Νοε 09, 2023

Η Εθνική Γυναικών δίνει τον πρώτο εντός έδρας αγώνα της στο δρόμο για το Ευρωμπάσκετ 2025 στη Χαλκίδα. Οι φίλαθλοι που θα στηρίξουν τις Ελληνίδες αθλήτριες, θα στηρίξουν παράλληλα και έναν σημαντικό σκοπό: Τα έσοδα της αναμέτρησης θα διατεθούν στον οργανισμό REMIND, την ελληνική εταιρεία νόσου Alzheimer και συγγενών διαταραχών Χαλκίδας.

Το ποσό που θα συγκεντρωθεί από τα εισιτήρια της αναμέτρησης και θα παραδοθεί στους εκπροσώπους του οργανισμού REMIND στο ημίχρονο του αγώνα Ελλάδα – Τσεχία. Υπενθυμίζουμε πως ο αγώνας θα διεξαχθεί την Κυριακή 12 Νοεμβρίου στις 17.00 (ΕΡΤ2) στο ΚΓ «Τ. Καμπούρης» στην Κάνηθο. Το Ευρωμπάσκετ 2025 θα φιλοξενηθεί στην χώρα μας.

Στοιχεία για τον οργανισμό
H REMIND-Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών Χαλκίδας, ιδρύθηκε το 2009 στη Χαλκίδα από συγγενείς ατόμων με άνοια, με σκοπό να ενισχύσει διαδικασίες υποστήριξης και συμπερίληψης ατόμων τρίτης ηλικίας.
Είναι μη κερδοσκοπικό σωματείο, μέλος της Πανελληνίου Ομοσπονδίας Alzheimer και Συναφών Διαταραχών, ενταγμένο στο Εθνικό Μητρώο Φορέων ιδιωτικού τομέα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα για υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας και στο Ειδικό Μητρώο Εθελοντικών Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων. Οι κύριες δραστηριότητες του φορέα, περιλαμβάνουν παρεμβάσεις ψυχοκοινωνικής ενδυνάμωσης, διαγενεακά προγράμματα και δράσεις διάχυσης υπεύθυνης ενημέρωσης για την ψυχική υγεία και τα θέματα μνήμης, οι οποίες διεξάγονται σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο. Ο φορέας, συντονίζει το Κέντρο Ημέρας «Αγία Ειρήνη» για την Άνοια, που υλοποιείται στη Χαλκίδα από το Υπουργείο Υγείας, με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης κι Ανθεκτικότητας.

Στο Κέντρο Ημέρας «Αγία Ειρήνη», διεξάγονται αξιολογήσεις μνήμης, ομάδες πρόληψης και νοητικής ενδυνάμωσης και εργαστήρια φυσικής άσκησης. Όλες οι υπηρεσίες της δομής παρέχονται δωρεάν.

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, έχει αναλάβει την κάλυψη του μισθώματος για τη στέγαση της δομής για τα επόμενα δέκα χρόνια, σε χώρο 180 τ.μ., που βρίσκεται σε κεντρικό σημείο της Χαλκίδας, επί της οδού Τσιριγώτη 14.
Τηλ. Επικοινωνίας 2221181071 (ώρες λειτουργίας 8.00-16.00 καθημερινά,
εργάσιμες ημέρες).
Ιστοσελίδα: www.alzheimer-chalkida.org
FB: @AlzheimerChalkida-Κέντρο Ημέρας “Αγία Ειρήνη” Alzheimer Χαλκίδας

Πηγή και φωτό: basket.gr

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.