Χριστινάκη: «Έχουμε ένα έξτρα κίνητρο απέναντι στην Τσεχία»

Written by  Νοε 11, 2023

Η Εθνική Γυναικών μετρά αντίστροφα για το δεύτερο παιχνίδι της στα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ 2025. Το αυριανό τζάμπολ του αγώνα με την Τσεχία θα γίνει 17.00 (ΕΡΤ2) στη φιλόξενη Χαλκίδα, μια πόλη που έχει αγκαλιάσει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Η Ελεάννα Χριστινάκη μιλώντας για τον αυριανό αγώνα με τη Τσεχία δεν κρύβει ότι υπάρχει ένα έξτρα κίνητρο από την ίδια και τις συμπαίκτριές της. «Έχουμε ένα έξτρα κίνητρο απέναντι στην Τσεχία, γιατί ήταν η ομάδα που το περασμένο καλοκαίρι μας απέκλεισε από την οκτάδα του Ευρωμπάσκετ. Είχαμε χάσει στις λεπτομέρειες τον αγώνα. Στο παιχνίδι που έχουμε μπροστά μας αν ακολουθήσουμε το σωστά το πλάνο θα έχουμε και το επιθυμητό αποτέλεσμα».

Το κλειστό «Τ.Καμπούρης» της Χαλκίδας είναι ένα γνώριμο γήπεδο για τη Εθνική Γυναικών με την διεθνή φόργουορντ να θέλει να δει γεμάτες εξέδρες. «Χαιρόμαστε που είμαστε πάλι στην Χαλκίδα και ανυπομονούμε να παίξουμε μπροστά στον κόσμο μας. Θέλω να δω στις εξέδρες πολλά παιδιά. Είναι ωραίο να στηρίζουν το μπάσκετ γυναικών, η Χαλκίδα έχει σταθεί στο πλευρό μας πάρα πολλές φορές και ανυπομονώ να απολαύσουμε τον αγώνα τόσο οι φίλαθλοι όσο και εμείς».

Τέλος η Ελεάννα Χριστινάκη χαρακτήρισε την Εθνική Γυναικών ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης και εξήγησε το γιατί. «Μας χαρακτηρίζει η έννοια της ομάδας. Μπορεί να λείπουν η Μαριέλλα Φασούλα και η Έλενα Τσινέκε αλλά προσπαθούμε να βάλουμε όλες ένα λιθαράκι παραπάνω για να αναπληρώσουμε το κενό τους. Αυτό προϋποθέτει ομαδική δουλειά. Είμαστε μια ομάδα που δεν τα παρατά ποτέ και προσπαθούμε να αντιδράμε σωστά».

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.