Ελένη Καφαντάρη: «Θέλουμε την παρουσία του κόσμου»

Written by  Νοε 18, 2015

Η Εθνική γυναικών ξεκινά την μάχη για πρόκριση στα τελικά του Ευρωμπάσκετ του 2017 από τη Χαλκίδα και η συνεργάτης του Κώστα Κεραμιδά στον πάγκο του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος Ελένη Καφαντάρη μιλώντας στο agapotobasket.gr και στη Σεβαστή Βρακατσέλη ζήτησε από τον κόσμο να ενισχύσει την προσπάθεια των παικτριών.

Η Ελληνίδα προπονήτρια υπογράμμισε το πόσο σημαντικό είναι να ξεκινήσει με θετικό πρόσημο η Εθνική, ενώ δεν παράλειψε να αναφέρει και τα στοιχεία εκείνα που θεωρεί σημαντικά ούτως ώστε να φτάσει η ομάδα στην πρώτη της νικη.

Αναλυτικά τα όσα είπε στο agapotobasket.gr

Κόουτς αρχικά θα ήθελα ένα σχόλιο σου για την αναμέτρηση του Σαββάτου… πρώτος αγώνας στα προκριματικά καινούργια σελίδα με επιστροφές παικτριών.

Καινούργια αρχή για όλους πιστεύω, με καινούργιο προπονητικό τιμ, μια ομάδα, βέβαια, που έχει δουλέψει πολύ το καλοκαίρι με τον κόουτς Δικαιουλάκο. Στην ομάδα έχει επιστρέψει και η Εβίνα (Μάλτση) που ήταν τραυματίας το καλοκαίρι στο Ευρωμπάσκετ και αυτό είναι να μεγάλο αβαντάζ για εμάς. Η Ελβετία είναι πολύ αθλητική ομάδα, αλλά νομίζω ότι με τη βοήθεια του κόσμου δεν θα έχουμε πρόβλημα και θα έχουμε θετικό αποτέλεσμα. Δεν θα είναι το εύκολο παιχνίδι που περιμένουμε.

Ποια είναι τα στοιχεία που έχει προλάβει να δουλέψει η Εθνική ομάδα σε αυτό το μικρό διάστημα που είστε μαζί;

Δεν χρειάζεται να πούμε ότι πρέπει να είναι σοβαρές γιατί εκ των πρότερων είναι. Όλες είναι επαγγελματίες και έρχονται εδώ και ενώ άλλες έχουν διακοπή από τα πρωταθλήματα τους αυτές είναι εδώ και δουλεύουν. Εμείς σαν ομάδα έχουμε δωσει βάση στο αμυντικό κομμάτι αυτή τη στιγμή και από εκεί πρέπει να ξεκινήσουμε ούτως ώστε να πιέσουμε στο γήπεδο και να βγάλουμε περισσότερους πόντους που θα μας δωσει και την ψυχολογία για να πάρουμε αυτή τη νικη μέσα στην έδρα μας. Είναι πολύ σημαντικό που ξεκινάμε εδώ και μακάρι να ξεκινήσουμε με τη νικη. Τα δυο πρώτα παιχνίδια θεωρώ ότι είναι πολύ βατά για να τα κερδίσουμε καθώς αντιμετωπίζουμε ομάδες που μας ταιριάζουν ώστε να πάμε στα επόμενα παιχνίδια με καλύτερη ψυχολογία.

Και τέλος, ένα μήνυμα για τον κόσμο για να έρθει το Σαββάτο στο παιχνίδι;

Γνωρίζω ήδη πολλά άτομα από τη Θεσσαλονίκη που μου έχουν πει ότι θα έρθουν μέχρι τη Χαλκίδα. Η πόλη της Χαλκίδας αγαπάει πολύ το μπάσκετ και πιστεύω ότι επειδή ο αγώνας γίνεται πολύ κοντά στην Αθηνά θα έρθει κόσμος για να αγκαλιάσει την προσπάθεια της Εθνικής, όπως άλλωστε έκανε και στο Βόλο με την Εθνική Εφήβων. Εμείς θέλουμε την παρουσία του κόσμου που περάν από τη ψυχολογική στήριξη θα μας βοηθήσει ούτως ώστε να κάνουμε κάτι καλό.

Σεβαστή Βρακατσέλη

Αγαπώ τον αθλητισμό ---> Αγαπώ το μπάσκετ ---> Βρίσκομαι εδώ!



Η τρέλα για τον αθλητισμό και τα media έβαλε μέσα της το μικρόβιο της δημοσιογραφίας.Το μεράκι έγινε πράξη όταν πέρασε τη πόρτα του Κέντρου Αθλητικού Ρεπορτάζ . Το ταξίδι στο χώρο της δημοσιογραφίας μόλις είχε αρχίσει. Λίγα χρόνια μετά με την φλόγα να μένει ακόμα ζωντανή μικρότερες και  μεγαλύτερες διαδρομές σε μονοπάτια του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου και του ραδιοφώνου οδήγησαν στη συνεργασία με το "Αγαπώ το μπάσκετ"
             
Ένα ζευγάρι παπούτσια, μία μπάλα, ένα γήπεδο και... όλα αρχίζουν! 
Και επειδή η μαγεία των σπορ δεν έχει τελειωμό, η πορτοκαλί θεά είναι ανεξάντλητη  με  το θέαμα στο επίκεντρο και κάθε γωνιά της γης έχει κάτι διαφορετικό είμαστε εδώ για να σας παρουσιάσουμε μέσα από την δικιά μας οπτική κάθε της γωνιά!

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.