Κώστας Κεραμιδάς: «Έχω εμπιστοσύνη στην ομάδα»

Written by  Νοε 20, 2015

Η αναμέτρηση με την Ελβετία απέχει λιγότερο από ένα 24ωρο και ο ομοσπονδιακός τεχνικός Κώστας Κεραμιδάς μίλησε στο agapotobasket.gr για αυτή την νέα προσπάθεια της Εθνικής αλλά και για τον στόχο της ομάδας που δεν είναι άλλος από την πρόκριση στο Ευρωμπάσκετ.

 Κόουτς θα ηθελα ένα σχόλιο σου για αυτή την νέα προσπάθεια της Εθνικής.

 Είναι μια νέα προσπάθεια που κάνει η Εθνική Γυναικών. Κλήθηκα εγώ να είμαι ο νέος προπονητής της ομάδας που θα προσπαθήσει να προκριθεί στην τελική φάση του Ευρωμπάσκετ του 2017 και  δέχτηκα την πρόκληση με μεγάλη χαρά. Ξεκινήσαμε  προετοιμασία με πολλή δυσκολία, καθώς  μέσα σε λιγο χρονικό διάστημα πρέπει  να προετοιμάσω την ομάδα για τα δυο πρώτα παιχνίδια της προκριματικής φάσης και ειδικά αυτό με την Ελβετία, έναν αντίπαλο σχετικά άγνωστο που έχει να εμφανιστεί 3 χρόνια σε επίσημο ματς. Έχω, όμως, έχω πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη στις κοπέλες που επέλεξα καθώς βασίστηκα στην ομάδα που είχε παίξει στο τελευταίο  ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και θα προσπαθήσω στηριζόμενος στην άμυνα να πετύχει η ομάδα το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Ο στόχος ποιος είναι;

Στόχος είναι φυσικά η πρόκριση. Από κάθε όμιλο περνάει ο πρώτος και οι έξι καλύτεροι δεύτεροι από τους 9 ομίλους. Το έργο μας είναι δύσκολο καθώς δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τους βαθμούς που θα συγκεντρώσουν οι ομάδες στους άλλους ομίλους. Στον όμιλο μας είναι η Ρωσία που είναι παραδοσιακά δύσκολη ομάδα, αλλά και η Βουλγαρία που είναι και αυτή επίσης δυνατή και, τέλος, υπάρχει και η Ελβετία που θεωρητικά είναι η πιο αδύναμη ομάδα του ομίλου μας. Εγώ θεωρώ, όμως, ότι το πιο δύσκολο παιχνίδι είναι αυτό του Σαββάτου (21/11) καθώς η Ελβετία είναι παντελώς άγνωστη σε εμάς.

 Κόουτς στο διάστημα που μεσολαβεί μέχρι τον πρώτο αγώνα είναι μικρό. Πιστεύεις ότι θα μπορέσεις να ετοιμάσεις την ομάδα κατάλληλα για την αναμέτρηση;

Για αυτό ακριβώς το λόγο πήρα παίκτριες έτοιμες, βασίστηκα δηλαδή στην ομάδα που πρόσφατα συμμετείχε στο Ευρωμπάσκετ του καλοκαιριού. Βέβαια, στην ομάδα αυτή προστέθηκε και η Μάλτση που είναι παρά πολύ σημαντική προσθήκη. Εμείς θα κάνουμε το καλύτερο δυνατόν, δεν πρόκειται για μια προετοιμασία στην ουσία θα είναι μια διαχείριση υλικού βασιζόμενοι, κυρίως, στην αξία, αλλά και στην εμπειρία της ομάδας.

Το γεγονός ότι δεν αγωνίζεται Ελληνική ομάδα στην Ευρώπη δυσκολεύει την προσπάθεια της Εθνικής με δεδομένο ότι υπάρχουν παίκτριες που δεν έχουν εμπειρίες από Ευρωπαϊκά παιχνίδια;

Καταρχάς οι 6 από τις 12 παίκτριες που είναι στην αποστολή αγωνίζονται στο εξωτερικό και, μαλιστα, έχουν και πρωταγωνιστικό ρόλο στις ομάδες τους. Από εκεί και πέρα υπάρχουν και άλλες, όπως η Σταυρίδου με τη Χατζηνικολάου που έχουν αγωνιστεί και αυτές στο εξωτερικό, ενω και οι υπόλοιπες αγωνίζονται στις καλύτερες ομάδες της Ελλάδας, οπότε για μένα υπάρχουν οι απαιτούμενες εμπειρίες, απλώς χρειάζεται η σωστή διαχείριση κάτι που είναι όπως προείπα δύσκολο καθώς έχουμε λιγο χρόνο μπροστά μας για να προετοιμαστούμε.

Σεβαστή Βρακατσέλη

Αγαπώ τον αθλητισμό ---> Αγαπώ το μπάσκετ ---> Βρίσκομαι εδώ!



Η τρέλα για τον αθλητισμό και τα media έβαλε μέσα της το μικρόβιο της δημοσιογραφίας.Το μεράκι έγινε πράξη όταν πέρασε τη πόρτα του Κέντρου Αθλητικού Ρεπορτάζ . Το ταξίδι στο χώρο της δημοσιογραφίας μόλις είχε αρχίσει. Λίγα χρόνια μετά με την φλόγα να μένει ακόμα ζωντανή μικρότερες και  μεγαλύτερες διαδρομές σε μονοπάτια του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου και του ραδιοφώνου οδήγησαν στη συνεργασία με το "Αγαπώ το μπάσκετ"
             
Ένα ζευγάρι παπούτσια, μία μπάλα, ένα γήπεδο και... όλα αρχίζουν! 
Και επειδή η μαγεία των σπορ δεν έχει τελειωμό, η πορτοκαλί θεά είναι ανεξάντλητη  με  το θέαμα στο επίκεντρο και κάθε γωνιά της γης έχει κάτι διαφορετικό είμαστε εδώ για να σας παρουσιάσουμε μέσα από την δικιά μας οπτική κάθε της γωνιά!

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.