«Ερυθρόλευκη» Top… class!

Written by  Δεκ 29, 2015

Ο Ολυμπιακός επικράτησε της Μπαρτσελόνα με 74-62 στην πρεμιέρα του Top 16 και έκανε το ιδανικότερο ξεκίνημα στο μίνι πρωτάθλημα που θα κρίνει τις ομάδες που θα προκριθούν στα playoffτης διοργάνωσης.

Οι «ερυθρόλευκοι» έπαιξαν κατά διαστήματα εκπληκτικό μπάσκετ και χαροποίησαν τους φιλάθλους τους που γέμισαν το ΣΕΦ, δίνοντας κατά διαστήματα ώθηση στην ομάδα τους να φτάσει σε μια πολύ σημαντική νίκη. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος είδε όλους τους παίκτες που χρησιμοποίησε να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό και να αποτυπώνουν στο παρκέ όλα τα πλάνα του, ενώ αυτό που σίγουρα τον γέμισε ικανοποίηση ήταν το πάθος και η αυτοθυσία με την οποία άπαντες έπεφταν στο παρκέ για να μην αφήσουν μπάλα να πάει χαμένη.

Οι Πρωταθλητές Ελλάδας έτρεξαν σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου, έπαιξαν καταπληκτική άμυνα, κυριάρχησαν κατά κράτος στον τομέα των ριμπάουντ (41 με 12 επιθετικά έναντι 30 της Μπαρτσελόνα), μοίρασαν 22 ασίστ, ενώ είχαν ικανοποιητικά ποσοστά στα τρίποντα (9 στα 24), έτρεξαν στον αιφνιδιασμό, πίεσαν, έκλεψαν μπάλες και γενικά έπιασαν υψηλή απόδοση στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης.

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν την αναμέτρηση δίνοντας περισσότερη έμφαση στην άμυνα, με τον Ολυμπιακό να είναι εγκλωβισμένος και να μη βρίσκει διαδρόμους προς το καλάθι και την Μπαρτσελόνα να προηγείται με 3-8 στο 5’.

Οι Πρωταθλητές Ελλάδας έπαιρναν σκορ για 7’ μόνο από τον Ιωάννη Παπαπέτρου και αυτό δεν τους βοήθησε να βάλουν δύσκολα στους φιλοξενούμενους που, παρά το γεγονός ότι πετούσαν τις βολές στα «σκουπίδια» (μόλις 2/8 στο πρώτο δεκάλεπτο) διατηρούσαν το προβάδισμα στο σκορ, ωστόσο, βελτιώνοντας την άμυνά τους και βρίσκοντας λύσεις στην επίθεση κατάφεραν να μειώσουν τη διαφορά και να κλείσουν την πρώτη περίοδο ισόπαλοι 14-14.

Οι πρώτοι πόντοι του Σον Τζέημς στην Ευρωλίγκα με τη φανέλα του Ολυμπιακού έβαλαν «φωτιά» στο ΣΕΦ και έδωσαν προβάδισμα στην ελληνική ομάδα με 20-15 στο 12’, όμως, η Μπαρτσελόνα αντέδρασε και εκμεταλλευόμενη την παρουσία του Άντε Τόμιτς στη ρακέτα πέρασε ξανά μπροστά με 23-24.

Ο Ολυμπιακός, όμως, είχε τεράστια ενέργεια στο παρκέ και με την άμυνά του να έχει «πνίξει» τους φιλοξενούμενους, αλλά και με απόλυτη κυριαρχία στα ριμπάουντ (23 με 11 επιθετικά έναντι μόλις 9 συνολικά της Μπαρτσελόνα) άρχισε σταδιακά να χτίζει μια διαφορά, έφτασε στο +8 στο 18’ και έκλεισε ιδανικά το πρώτο ημίχρονο με buzzer-beaterτου Χάκετ για τη μεγαλύτερη διαφορά στο παιχνίδι (39-26).

Η διαφορά έφτασε και το +15 στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου (42-27 στο 22’), η Μπαρτσελόνα προσπάθησε να αντιδράσει, μειώνοντας σε 43-34 με κύριο εκφραστή των προσπαθειών της τον Άντε Τόμιτς.

Οι Πρωταθλητές Ελλάδας είχαν πάθος, ενέργεια και ρυθμό και «εκτόξευσαν» τη διαφορά στο +18 (52-34 στο 28’) μέσα σε παραλήρημα από τις χιλιάδες φιλάθλων που κατέκλυσαν το ΣΕΦ.

Παρά τις προσπάθειες των Ισπανών να μειώσουν τη διαφορά, οι παίκτες του Ολυμπιακού ήταν απόλυτα συγκεντρωμένοι και ολοκλήρωσαν το τρίτο δεκάλεπτο μπροστά στο σκορ με 56-40.

Οι Πρωταθλητές Ελλάδας ήταν οι απόλυτοι «κυρίαρχοι» του παιχνιδιού και με τον Ντι Τζέι Στρόμπερι να αναλαμβάνει τα ηνία στο σκοράρισμα ανέβασαν τη διαφορά στο +19 (61-42 στο 35’), όμως, κάπου εκεί χαλάρωσαν και επέτρεχαν στη Μπαρτσελόνα να μειώσει τη διαφορά στους δέκα (68-58 στο 39’) και κάπου εκεί τελείωσαν και οι ανάσες της.

Ο Ολυμπιακός πήρε την νίκη με 74-62 και έκανε «ποδαρικό» με το «δεξί» στο Top 16 της Ευρωλίγκας.

Οι πρωταγωνιστές των Πρωταθλητών Ελλάδας ήταν πολλοί, κάτι που θα πρέπει σίγουρα να κάνει πολύ χαρούμενο τον Γιάννη Σφαιρόπουλο. Ο Βασίλης Σπανούλης «άγγιξε» το double-doubleμε 11 πόντους και 9 ασίστ, ο Οθέλο Χάντερ αξιοποίησε με τον καλύτερο τρόπο τις πάσες του σημειώνοντας 10 πόντους με 5 ριμπάουντ, ο Ιωάννης Παπαπέτρου κράτησε τον Ολυμπιακό στο κακό του ξεκίνημα με συνολικά 8 πόντους και 7 ριμπάουντ, ενώ ο Γιώργος Πρίντεζης είχε 7 πόντους, 5 ριμπάουντ και 3 ασίστ.

Εξαιρετική άμυνα έπαιξαν ο Νίκολα Μιλουτίνοφ και ο Δημήτρης Αγραβάνης, αλλά και ο Ντι Τζέι Στρόμπερι που τελείωσε με 8 πόντους, 5 ριμπάουντ και 3 ασίστ.

Από την Μπαρτσελόνα που παρουσιάστηκε κουρασμένη και κατώτερη των περιστάσεων, ο μόνος διασωθείς ήταν ο Αντέ Τόμιτς με 16 πόντους και 3 ριμπάουντ, ενώ ο Τόμας Σατοράνσκυ ολοκλήρωσε με 12 πόντους, τους περισσότερους, ωστόσο, εκ των οποίων, όταν ο Ολυμπιακός είχε πάρει μεγάλες διαφορές.

Τα δεκάλεπτα: 14-14, 39-26, 56-40, 74-62

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Τζέημς 6, Χάντερ 10, Παπαπέτρου 8, Σπανούλης 11, Στρόμπερι 8, Τσαϊρέλης, Μιλουτίνοφ 2, Πρίντεζης 7, Αγραβάνης 6, Μάντζαρης 6, Χάκετ 8, Αθηναίου 2

Μπαρτσελόνα (Πασκουάλ): Ντόελμαν 4, Ρίμπας 8, Λαβάλ, Αμπρίνες 3, Ναβαρο 1, Σατοράνσκυ 12, Βεζένκοφ 3, Έρικσον, Σάμουελς 7, Όλεσον 5, Περπέρογλου 3, Τόμιτς 16

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.