Στο ΟΑΚΑ λυγίζουν και οι… ανίκητοι

Written by  Φεβ 25, 2016

Η Φενερμπαχτσέ ήρθε στην Αθήνα ως η μόνη αήττητη ομάδα του Top 16 μετά το τέλος του πρώτου γύρου, όμως, στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός στην καλή του μέρα δεν έχει αντίπαλο και με εξαιρετική εμφάνιση και εμφανώς βελτιωμένος από τις προσθήκες του πήρε τη νίκη με 76-71 και πλέον μπαίνει δυναμικά στο παιχνίδι της πρόκρισης.

Οι «πράσινοι» έπαιξαν πολύ καλή άμυνα κατά διαστήματα περιορίζοντας τα βασικά «ατού» των φιλοξενούμενων και κατάφεραν βρίσκοντας σκορ είτε μέσα από τη ρακέτα όπου οι Ραντούλιτσα-Γουίλιαμς και Γκιστ ήταν ασταμάτητοι, είτε από την περιφέρεια όποτε χρειαζόταν, να φτάσουν στη νίκη και το 5-3 που τους φέρνει στην τρίτη θέση του ομίλου και μια νίκη πίσω από την Λοκομοτίβ Κουμπάν την οποία υποδέχονται στο ΟΑΚΑ σε μερικές αγωνιστικές.  

Ο Έλλιοτ Γουίλιαμς ήταν και πάλι ο κορυφαίος παίκτης του Παναθηναϊκού δείχνοντας πως έχει προσαρμοστεί απόλυτα στα συστήματα της νέας του ομάδας, ανεβάζοντας σημαντικά το επίπεδο και την ταχύτητά του, κάτι που μπορεί να βοηθήσει την ελληνική ομάδα να φτάσει ψηλά.

Η Φενερμπαχτσέ ξεκίνησε δυνατά το παιχνίδι εκμεταλλευόμενη την ασταθή περιφερειακή άμυνα του Παναθηναϊκού και με μακρινά σουτ πήρε νωρίς το προβάδισμα με 2-8. Οι παίκτες της ελληνικής ομάδας προσπαθούσαν να βρουν δρόμο προς το καλάθι, ωστόσο, η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς ήταν πολύ καλά στημένη και δεν επέτρεπε τους διαδρόμους με αποτέλεσμα να διατηρήσει το προβάδισμα ως το τέλος του δεκαλέπτου με 15-20.

Οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν τα άσχημα μπλοκ άουτ των παικτών του Παναθηναϊκού για να πετυχαίνει εύκολα καλάθια από δεύτερες επιθέσεις μέσα από τη ρακέτα, την ώρα που οι «πράσινοι» απειλούσαν μόνο με τον Ραντούλιτσα, ο οποίος ήταν κλεισμένος καλά από την τουρκική άμυνα.

Η είσοδος του Έλλιοτ Γουίλιαμς γέμισε ενέργεια την πεντάδα του Παναθηναϊκού που επέστρεψε από το 20-28 του 14’ και με εκπληκτική άμυνα και σερί 11-0 προηγήθηκε με 31-30 για να λήξει το ημίχρονο ισόπαλο με 36-36 και τις δυο ομάδες να έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς για το δεύτερο μέρος.

Οι άμυνες είχαν τον πρώτο λόγο με το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου με τον Παναθηναϊκό να δείχνει αποφασισμένος α μην επιτρέψει σε μια φύσει επιθετική ομάδα να ελέγξει τον ρυθμό.

Με το παιχνίδι να έχει πάει στη δύναμη και τις «μονομαχίες» σώμα με σώμα ο Μίροσλαβ Ραντούλιτσα ανέλαβε δράση και έφερε τον Παναθηναϊκό μπροστά στο σκορ με 54-49 και το δεκάλεπτο έκλεισε ε τους «πράσινους» να προηγούνται με 55-53.

Η άμυνα του Παναθηναϊκού τσάκιζε «κόκαλα» εγκλωβίζοντας την ανάπτυξη της Φενερμπαχτσέ και την κυκλοφορία της μπάλας κάτι που του έδωσε τη δυνατότητα να δημιουργεί μια διαφορά που όσο περνούσε η ώρα τον έφερνε πιο κοντά στη νίκη. Με τρίποντα του Φώτση και μια βολή του Ραντούλιτσα ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε 72-64 στο 37’ και έβαλε τις βάσεις για τη νίκη.

Η Φενερμπαχτσέ έκανε ένα σερί 0-7 και έφτασε στον πόντο (72-71στα 37’’), όμως, τα… «καύσιμά» της ήταν μέχρι εκεί, καθώς δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την ανατροπή και ο Παναθηναϊκός πήρε μια πολύ μεγάλη νίκη με 76-71 και πλέον ανέβηκε στο 5-3 διεκδικώντας πια με αξιώσεις όχι μόνο την πρόκριση, αλλά απειλεί και την Λοκομοτίβ Κουμπάν για το πλεονέκτημα έδρας.

Ο Έλλιοτ Γουίλιαμς ήταν ο πρώτος σκόρερ του Παναθηναϊκού με 14 πόντους και 2 ριμπάουντ με τον Μίροσλαβ Ραντούλιτσα να προσθέτει 13 πόντους με 5 ριμπάουντ και τους Τζέημς Γκιστ με 8 πόντους και 5 ριμπάουντ και Όγκνιεν Κούζμιτς με 6 πόντους και 8 ριμπάουντ να συνθέτουν ένα σύνολο «αεροπορίας» που ανταποκρίθηκε εξαιρετικά απέναντι σε μια πανίσχυρη ομάδα.

Από την άλλη, μεγάλα σουτ σε καίρια σημεία έβαλαν ο Τζέημ Φελντείν με 8 πόντους και οι «παλιοσειρές» Αντώνης Φώτσης και, φυσικά, ο Δημήτρης Διαμαντίδης που είχε 6 πόντους και 7 ριμπάουντ, «πληγώνοντας» τον προπονητή με τον οποίο γνώρισαν τεράστιες δόξες.

Ο Έκπε Γιούντο με 19 πόντους και 7 ριμπάουντ κέρδισε πολλές «μάχες» κάτω από τα καλάθια, ενώ ο Μπόμπι Ντίξον με 16 πόντους και 4 ριμπάουντ και ο Γιαν Βέσελι με 12 πόντους και 7 ριμπάουντ προσπάθησαν να συνεχίσουν το αήττητο, αλλά δεν το κατάφεραν.

Τα δεκάλεπτα: 15-20, 36-36, 55-53, 76-71

Παναθηναϊκός (Τζόρτζεβιτς): Χέινς 6, Μποχωρίδης, Γιάνκοβιτς, Φώτσης 6, Ραντούλιτσα 13, Φελντέιν 8, Διαμαντίδης 6, Γκιστ 8, Καλάθης 9, Παπαγιάννης, Κούζμιτς 6, Γουίλιαμς 14

Φενερμπαχτσέ (Ομπράντοβιτς): Χίκμαν, Χέρσεκ, Γιούντο 19, Μαχμούτογλου 6, Μπογκντάνοβιτς 9, Άρνα, Μπαϊράκ, Ουγκουρλού, Βέσελι 12, Κάλινιτς 2, Ντίξον 16, Ντατόμε 7

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.