Μπαρτσελόνα για… πλεονέκτημα, πρωτιά με Τεόντοσιτς η ΤΣΣΚΑ, Μπάμπεργκ για play off

Written by  Μαρ 18, 2016

Η Μπαρτσελόνα πήρε τη νίκη στο ισπανικό ντέρμπι επί της Ρεάλ Μαδρίτης και διπλασίασε τις νίκες της επί των Πρωταθλητών Ευρώπης στο Top 16, βάζοντας πλώρη ακόμα και για το πλεονέκτημα έδρας, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας με μεγάλο τρίποντο του Τεόντοσιτς εξασφάλισε πρωτιά και πλεονέκτημα απέναντι στην Λαμποράλ Κούτσα, νίκη-πρόκρισης για την Μπάμπεργκ, διευρύνει τη διαφορά της η Φενερμπσχτσέ.

Σε ένα παιχνίδι με πολλά… πρόσωπα η Μπαρτσελόνα επικράτησε με 71-65 της Ρεάλ Μαδρίτης και πήρε την δεύτερη νίκη της σε ισάριθμες αναμετρήσεις στο Top 16 επιβεβαιώνοντας πως βρίσκεται σε ανοδική πορεία. Οι Καταλανοί έκαναν το ιδανικότερο ξεκίνημα ολοκληρώνοντας το πρώτο δεκάλεπτο με 25-4, επίδοση που αποτελεί τη χειρότερη της Ρεάλ στην ιστορία της στην Ευρωλίγκα. Η Μπαρτσελόνα ανέβασε τη διαφορά ακόμα και στο +25, όμως, η Ρεάλ αντέδρασε στο δεύτερο ημίχρονο και με αντεπίθεση διαρκείας όχι μόνο πλησίασε, αλλά κατάφερε να περάσει και μπροστά στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου. Τα… καύσιμά της, ωστόσο, ήταν μέχρι εκεί, με αποτέλεσμα η Μπαρτσελόνα να πάρει τη νίκη και να ανακατέψει ακόμα περισσότερο τον έκτο όμιλο, αφού πλέον έχει πολλές ελπίδες και για την δεύτερη θέση που οδηγεί στο πλεονέκτημα έδρας. Ο Στράτος Περπέρογλου έκανε ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι με 20 πόντους και 6 ριμπάουντ, οδηγώντας την Μπαρτσελόνα στη νίκη, με τον Τόμας Σατοράνσκι να προσθέτει 17 πόντους, 3 ριμπάουντ και 3 ασίστ. Από την Ρεάλ Μαδρίτης που δεν κατάφερε να πετύχει την απόλυτη ανατροπή, ο Γκουστάβο Αγιόν είχε 17 πόντους με 7 ριμπάουντ.

Την πρώτη θέση του έκτου ομίλου του Top 16 εξασφάλισε η ΤΣΣΚΑ Μόσχας που επικράτησε της Λαμποράλ Κούτσα με 90-78, καλύπτοντας και τη διαφορά από την ήττα της στον πρώτο γύρο με τρίποντο του Μίλος Τεόντοσιτς στην εκπνοή της αναμέτρησης, που ανάγκασε ακόμα και τον γενικά εγκρατή Δημήτρη Ιτούδη να πανηγυρίσει έξαλλα. Η ρωσική ομάδα είχε την διαφορά που την διατηρούσε σε ασφάλεια αναφορικά με την νίκη σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, ωστόσο, χρειαζόταν και το +11 για να καλύψει τη διαφορά της ήττας της στον πρώτο γύρο, κάτι που πέτυχε στην εκπνοή με μεγάλο σουτ του Τεόντοσιτς. Ο Σέρβος γκαρντ είχε συνολικά 17 πόντους με 4 ριμπάουντ και 6 ασίστ, ενώ κορυφαίος της ΤΣΣΚΑ Μόσχας ήταν ο Νάντο Ντε Κολό (πολυτιμότερος παίκτης του Φεβρουαρίου), με 19 πόντους, 4 ριμπάουντ και 3 ασίστ. Σπουδαίο παιχνίδι έκαναν και οι Κόρεϊ Χίγκινς με 18 πόντους και Αντρέι Βοροντσέβιτς με 17 πόντους, 3 ριμπάουντ και 4 ασίστ. Από τη Λαμποράλ, ο Άνταμ Χανγκά είχε 19 πόντους με 7 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 3 κλεψίματα, ενώ ο Γιάννης Μπουρούσης είχε 10 πόντους και 9 ριμπάουντ.

Η Μπάμπεργκ συνεχίζει να εντυπωσιάζει στο Top 16 και να διατηρείται σε τροχιά πρόκρισης έπειτα από τη νέα μεγάλη νίκη της με 84-79 με θύμα αυτή τη φορά την Χίμκι που έχασε την ευκαιρία να πάρει τη νίκη σε μια πολύ δύσκολη έδρα και να βάλει εκείνη τις βάσεις για μια μεγάλη πρόκριση. Η ομάδα του Αντρέα Τρινκιέρι έκανε μια εκπληκτική τελευταία περίοδο και με επιμέρους σκορ 28-15 πήρε τη νίκη που την φέρνει στο 5-6, και με αξιώσεις στις θέσεις των playoff. Ο Μπράντλεϊ Γουαναμέικερ ήταν ασταμάτητος και με 25 πόντους, 7 ριμπάουντ και 5 ασίστ οδηγούσε τη Μπάμπεργκ στη νίκη, έχοντας δίπλα του έναν υπερπολύτιμο Νίκο Ζήση με 16 πόντους και 8 ασίστ και τους Λεόν Ραντόσεβιτς με 18 πόντους και 4 ριμπάουντ και Νικολό Μέλλι με 7 πόντους και 13 ριμπάουντ να ακολουθούν. Ο Αλεξέι Σβεντ και ο Ζόραν Ντράγκιτς που είχαν από 14 πόντους και ο Ταϊρίς Ράις με 9 πόντους και 11 ασίστ προσπάθησαν για την ρωσική ομάδα.

Η Φενερμπαχτσέ δυσκολεύθηκε αρκετά απέναντι στην Νταρουσάφακα, αλλά κατάφερε να πάρει τη νίκη με 77-69 και να διευρύνει τη διαφορά της από την δεύτερη θέση του πέμπτου ομίλου. Ο Έκπε Γιούντο με 18 πόντους και 6 ριμπάουντ ήταν ο κορυφαίος για την ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, με τον Λουίτζι Ντατόμε να σημειώνει 14 πόντους με 5 ριμπάουντ και 3 ασίστ και τον Ρίκι Χίκμαν να προσθέτει 12 πόντους με 5 ριμπάουντ. Ο Ρέτζι Ρέντινγκ με 12 πόντους και 4 ριμπάουντ ξεχώρισε από την Νταρουσάφακα. 

Φωτό: euroleague.net

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.