Ο Μπέρτανς χάρισε πλεονέκτημα στη Λαμποράλ, απέκλεισε τον «Ντούντα» ο «Ζοτς»

Written by  Απρ 02, 2016

Με τρελό τρίποντο στη λήξη του χρόνου ο Μπέρτανς χάρισε το πλεονέκτημα έδρας στα προημιτελικά στη Λαμποράλ Κούτσα και κρατά μαθηματικές έστω ελπίδες πρόκρισης και για τον Ολυμπιακό, η Φενερμπαχτσέ του Ζέλικο Ομπράντοβιτς μηδένισε οριστικά τις ελπίδες της Αναντολού Εφές, ενώ η ΤΣΣΚΑ Μόσχας διατηρήθηκε στην πρώτη θέση του ομίλου, η οποία θα κριθεί την τελευταία αγωνιστική.

Με εκπληκτικό τρίποντο του Νταβίς Μπέρτανς μόλις 4’’ πριν τη λήξη της αναμέτρησης η Λαμποράλ Κούτσα πήρε τεράστια νίκη επί της Ρεάλ Μαδρίτης, αγκαλιάζοντας το πλεονέκτημα έδρας στα play off και μπορεί να διεκδικήσει ακόμα και την πρώτη θέση, ενώ ταυτόχρονα, κρατάει τις τελευταίες ελπίδες του Ολυμπιακού ζωντανές. Η αναμέτρηση ήταν ντέρμπι ως το τελευταίο δευτερόλεπτο, με τον Γιάννη Μπουρούση να κάνει και πάλι εκπληκτικό παιχνίδι και στο τέλος οι γηπεδούχοι πανηγύρισαν έξαλλα τη νίκη που ολοκληρώνει μια μεγάλη πορεία με θριαμβευτικό τρόπο. Ο Έλληνας σέντερ ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 25 πόντους και 10 ριμπάουντ και μαζί με τον Μάικ Τζέημς που έκανε επίσης εκπληκτικά πράγματα με 27 πόντους, 4 ριμπάουντ και 4 ασίστ ήταν εκείνοι που οδήγησαν τη Λαμποράλ στη νίκη. Οι 18 πόντοι του Σέρχιο Ροντρίγκεθ και οι 14 των Σέρχιο Γιουλ και Γκουστάβο Αγιόν δεν ήταν αρκετοί για να αποφύγει η Ρεάλ την δεύτερη συνεχόμενη ήττα της και να πρέπει να παίξει τις τελευταίες της ελπίδες την επόμενη αγωνιστική στις ισοβαθμίες.

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς δεν χαρίστηκε στον κουμπάρο του, Ντούσαν Ίβκοβιτς και η Φενερμπαχτσέ επικράτησε της Αναντολού Εφές πιο εύκολα από ό,τι δείχνει το τελικό 90-86 και τελείωσε όποιες –μαθηματικές έστω- ελπίδες είχε για διεκδίκηση της πρόκρισης στα play off. Ο Λουίτζι Ντατόμε είχε 24 πόντους με 7 ριμπάουντ και ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς είχε 21 πόντους με 5 ασίστ, ενώ από την Αναντολού Εφές η εκπληκτική εμφάνιση του Τόμας Ερτέλ που έκανε double-doubleμε 14 πόντους και 13 ασίστ, δεν έφτασε για να αποτρέψει την προδιαγεγραμμένη μοίρα της ομάδας του.

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας δυσκολεύθηκε μόνο στο πρώτο ημίχρονο απέναντι στην αδιάφορη βαθμολογικά Ζαλγκίρις Κάουνας που έπαιξε μόνο για την ιστορία της, όμως, στο δεύτερο μέρος πάτησε «γκάζι» και έφτασε σε μια άνετη νίκη με 100-86 που της διασφαλίζει και μαθηματικά την πρώτη θέση του έκτου ομίλου. Ο Νάντο Ντε Κολό πρόσθεσε μια ακόμα πολύ μεγάλη εμφάνιση στη φετινή του σεζόν, με 26 πόντους, 7 ριμπάουντ και 3 ασίστ, ο Μίλος Τεόντοσιτς είχε 15 πόντους με 4 ριμπάουντ και 4 ασίστ, ενώ ο Κάιλ Χάινς είχε 14 πόντους, 5 ριμπάουντ και 3 ασίστ. Από την Ζαλγκίρις, ο Όλιβερ Χάνλαν είχε 15 πόντους και 6 ασίστ και ο Ίαν Βουγιούκας είχε 13 πόντους με 7 ριμπάουντ.

Φωτό: euroleague.net

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.