Ήταν αδιάβαστος και παρέδωσε… λευκή κόλλα

Written by  Απρ 14, 2016

Ένας κακός και απροετοίμαστος για παιχνίδι play off Παναθηναϊκός εμφανίστηκε στη Βιτόρια, εκεί όπου η ελληνική ομάδα γνώρισε την ήττα με 84-68 και θα πρέπει να αλλάξει πολλά μέχρι την Παρασκευή, προκειμένου να διεκδικήσει το “break” που θα της δώσει τη δυνατότητα να ισοφαρίσει τη σειρά.

Οι Κυπελλούχοι Ελλάδας παρουσιάστηκαν άνευροι, χωρίς καθαρό μυαλό και σε πολλά σημεία του αγώνα σχεδόν χωρίς… σύστημα, με αποτέλεσμα η πολύ καλά δουλεμένη ομάδα του Βέλιμιρ Περάσοβιτς, να εκμεταλλευτεί τα κενά του διαστήματα και να φτάσει σε μια σχετικά εύκολη νίκη, την πρώτη από τις τρεις που χρειάζεται για να πάρει εκείνη το εισιτήριο για το Final Four.

Η περιφερειακή γραμμή των «πρασίνων» βρέθηκε σε πολύ άσχημη μέρα, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως η τετράδα των Φελντείν, Διαμαντίδη, Γουίλιαμς και Καλάθη πέτυχαν μόλις 14 πόντους με συνολικά 5/29 σουτ! Την ίδια ώρα, η Λαμποράλ Κούτσα κέρδισε τη «μάχη» των ριμπάουντ (41 έναντι 37), ενώ σούταρε με πολύ υψηλές επιδόσεις από την περιφέρεια (13/33) με τα ποσοστά της να μειώνονται μόνο κατά το τελευταίο διάστημα του παιχνιδιού όταν ήδη οι δυο ομάδες έπαιζαν συντηρητικά σκεπτόμενες την αναμέτρηση της Παρασκευής.  

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε σημαδεύοντας τις επιθέσεις του μέσα στη ρακέτα με τον Ραντούλιτσα να έχει ξεκινήσει πολύ καλά και να φορτώνει τον Ντιοπ νωρίς με φάουλ. Με τον Σέρβο σέντερ να φτάνει εύκολα στους 9 πόντους και την άμυνα να έχει κρατήσει την Λαμποράλ σε χαμηλά επίπεδα στα πρώτα 8’ η ελληνική ομάδα διατηρούσε το προβάδισμα, όμως, η αφύπνιση του Γιάννη Μπουρούση έβαλε μπροστά τους γηπεδούχους στο τέλος του δεκαλέπτου με 18-16.

Η ισπανική ομάδα βρήκε ρυθμό στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου και βρίσκοντας μακρινά σουτ, πήρε μια σημαντική διαφορά με 9 πόντους (29-20 στο 15’). Με τους γηπεδούχους να έχουν 7/14 τρίποντα στο ημίχρονο, η διαφορά πήγε στο -12 (34-22 στο 17’), με τον τραγικό σε αυτό το διάστημα Παναθηναϊκό να συντηρείται μόνο με τις ηρωικές προσπάθειες του Ραντούλιτσα που είχε ήδη 17 πόντους.

Το πρώτο ημίχρονο έληξε με την Λαμποράλ να προηγείται με 39-28 έχοντας χάσει ευκαιρίες για ακόμα μεγαλύτερη διαφορά.

Τα πράγματα έγιναν πολύ χειρότερα για τον Παναθηναϊκό με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, καθώς τίποτα δεν πήγαινε καλά, με την Λαμποράλ να κάνει ό,τι θέλει στο παρκέ. Ο Νικ Καλάθης σε πολλά σημεία του παιχνιδιού έδειχνε σαν να βρισκόταν σε άλλο… γήπεδο και αυτό δεν βοηθούσε την ομάδα του να ορθοποδήσει στην αναμέτρηση.

Η διαφορά έφτασε τους 20 πόντους στο 25’ (54-34) και ουσιαστικά όλα φάνηκαν πως είχαν ήδη τελειώσει, αφού η ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς δεν έκανε τίποτα σωστό στο παρκέ.  Ο Παναθηναϊκός, παρ’ όλα αυτά, έδειξε σημάδια… ζωής μειώνοντας στο τέλος του δεκαλέπτου σε 64-49, αναπτερώνοντας πρόσκαιρα τις ελπίδες του.

Η ελληνική ομάδα μείωσε σε 73-60 στο 35’, όμως, δεν υπήρξε συνέχεια κι έτσι το τελικό 84-68 αποτυπώνει με τον πιο δίκαιο τρόπο την εικόνα των δυο αντιπάλων στο παρκέ.

Ο Ντάριους Άνταμς με 20 πόντους και 4 ασίστ έκανε μεγάλη ζημιά στον Παναθηναϊκό, με τον Γιάννη Μπουρούση να προσθέτει 15 πόντους με 6 ριμπάουντ και τον Κιμ Τιγί να δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην άμυνα των «πρασίνων» με 7 πόντους και 11 ριμπάουντ, 6 από τα οποία επιθετικά.

Ο Μίροσλαβ Ραντούλιτσα έκανε ό,τι μπορούσε για να διατηρεί τον Παναθηναϊκό σε επαφή με το σκορ, σταματώντας στους 21 πόντους με 6 ριμπάουντ, ο Μαρκίς Χέινς είχε 12 πόντους, ενώ παρά την πολύ κακή εικόνα που έδειχνε κατά διαστήματα στο παρκέ, ο Νικ Καλάθης είχε 5 πόντους, αλλά μοίρασε 11 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 18-16, 39-28, 64-49, 84-68

Λαμποράλ Κούτσα (Περάσοβιτς): Τζέημς 11, Ντιοπ Μ., Πλάνινιτς 7,  Χάνγκα 10, Μπουρούσης 15, Μπλάζιτς 7, Ντιοπ Ι., Τιγί 7, Άνταμς 20, Κορμπάτσο 2, Μπέρτανς 5

Παναθηναϊκός (Τζόρτζεβιτς): Χέινς 11, Πάβλοβιτς 2, Γιάνκοβιτς, Φώτσης 2, Ραντούλιτσα 21, Φελντέιν 2, Διαμαντίδης, Γκιστ 7, Καλάθης 5, Κούζμιτς 4, Ουίλιαμς 7, Χάντερ 7

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.