Απόδραση από το Μπαμπεργκ με σούπερ Καλάθη

Written by  Οκτ 26, 2016

Στο ντεμπούτο του Τσάβι Πασκουάλ στον πάγκο του Παναθηναϊκού Superfoods, ο Νικ Καλάθης φρόντισε να του κάνει το καλύτερο δώρο και με μια εκπληκτική εμφάνιση που άγγιξε το triple-double και καλάθι μόλις 3’’ πριν το τέλος, οδήγησε τους «πράσινους» στη μεγάλη νίκη επί της Μπάμπεργκ με 83-84.

Ο διεθνής γκαρντ τα έκανε όλα μέσα στο γήπεδο και καθοδήγησε τέλεια τους συμπαίκτες του σε μια μεγάλη ανατροπή από το -10 στο 36’, ενώ ήταν εκείνος που άρπαξε το επιθετικό ριμπάουντ και σκόραρε το νικητήριο καλάθι που χάρισε στην ελληνική ομάδα την δεύτερη νίκη της στη φετινή Ευρωλίγκα και χάρισε στον καινούριο του προπονητή την καλύτερη δυνατή εκκίνηση στην νέα του πορεία.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με τον Τζέημς Φελντείν να μπαίνει φουριόζος και να πετυχαίνει 7 γρήγορους πόντους με εκπληκτικά καρφώματα έπειτα από μαγικές πάσες του Καλάθη, όμως, η περιφερειακή άμυνα του ήταν αδύναμη, με αποτέλεσμα η Μπάμπεργκ να σκοράρει με μακρινά σουτ και να μένει κοντά στο σκορ.

Παρ’ όλα αυτά, με εκπληκτική άμυνα και υπομονή στο διάβασμα των φάσεων, οι «πράσινοι» πήραν νωρίς μια διαφορά 8 πόντων (9-17 στο 6’) και με καλή κυκλοφορία και έλεγχο του παιχνιδιού έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο μπροστά στο σκορ με 15-20

Το καθαρό μυαλό χάθηκε στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου με τη Μπάμπεργκ να ξεκινά με ένα σερί 7-0 (και 10-0 από το 12-20) και να περνάει μπροστά στο σκορ, όμως, ο Παναθηναϊκός απάντησε με δικό του 0-8 για το 22-28 και πήγε «οδηγός» στα αποδυτήρια για το ημίχρονο μπροστά στο σκορ με 37-42.

Ο Παναθηναϊκός έδειξε να ξεχάστηκε στα αποδυτήρια, καθώς μπήκε στην επανάληψη νωθρός και χωρίς καθαρό μυαλό, επιτρέποντας στους γηπεδούχους να κάνουν ένα σερί 17-2, να προηγηθούν με 54-44 στο 25’ και φάνηκαν να παίρνουν τον έλεγχο της αναμέτρησης.

Οι φωνές του Πασκουάλ έπιασαν τόπο και ο Παναθηναϊκός απάντησε άμεσα και μείωσε τη διαφορά στον πόντο πριν φύγει το δεκάλεπτο.

Η Μπάμπεργκ, ωστόσο, έδειξε να έχει περισσότερες δυνάμεις και έφερε και πάλι τη διαφορά στο +9 (73-64 στο 33’) έχοντας κερδίσει νωρίς και το πλεονέκτημα των βολών, που της έδιναν τη δυνατότητα να πετυχαίνει εύκολους πόντους.

Με τη διαφορά στο -10 (83-73) ο Παναθηναϊκός τα έπαιξε όλα για όλα και θύμισε στιγμές της μεγάλης του ιστορίας. Συνεχόμενες εκπληκτικές άμυνες και φαρμακερά τρίποντα έφεραν ένα σερί 0-9 και η ελληνική ομάδα μείωσε σε 83-82 και το φινάλε ήταν δραματικό.

Με τις δυο ομάδες να σπαταλούν συνεχόμενες επιθέσεις, ο Παναθηναϊκός βρέθηκε με τη μπάλα στα χέρια στα 8’’, ο Καλάθης πήρε την μπάλα, σούταρε και έστειλε τη μπάλα στο καλάθι στα 3’’ και στο χρόνο που απέμενε ο Μίλλερ πρόλαβε να σουτάρει, αλλά αστόχησε και ο Παναθηναϊκός πανηγύρισε μια μεγάλη, όπως αποδείχθηκε νίκη, την πρώτη της νέας εποχής.

Ο Νικ Καλάθης δεν πέτυχε μόνο το καλάθι της νίκης, αλλά έκανε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του φτάνοντας πολύ κοντά στο triple-double με 13 πόντους, 11 ριμπάουντ και 9 ασίστ και ήταν ο καταλυτικός παράγοντας της μεγάλης νίκης του Παναθηναϊκού.

Μεγάλη εμφάνιση και από τους Κέισι Ρίβερς και Τζέημς Φελντείν με 18 και 16 πόντους αντίστοιχα και ορισμένα πολύ μεγάλα σουτ σε κρίσιμα σημεία που βοήθησαν τον Παναθηναϊκό να επιστρέφει κάθε φορά που η Μπάμπεργκ προσπαθούσε να ξεφύγει.

Για τους γηπεδούχους που έχασαν μια μεγάλη ευκαιρία για μια σπουδαία νίκη, ο Νικολό Μέλλι είχε 17 πόντους με 4/4 τρίποντα, ο Γιάνις Στρέλνιεκς 16 πόντους και ο Νίκος Ζήσης 13 πόντους με 4 ριμπάουντ και 6 ασίστ.  

Τα δεκάλεπτα: 15-20, 37-42, 63-62, 83-84

Μπάμπεργκ (Τρινκιέρι): Κοσέρ 7, Μέλλι 17, Ζήσης 13, Στάιγκερ, Τάις 4, Λο 6, Στρέλνιεκς 16, Βερεμέενκο 2, Χάρις, Μίλλερ 12, Χέκμαν 3, Ραντόσεβιτς 3

 

Παναθηναϊκός Superfoods (Πασκουάλ): Σίνγκλετον 9, Νίκολς 1, Ρίβερς 18, Μποχωρίδης, Καλάθης Π., Φώτσης 3, Παππάς 5, Φελντείν 16, Γκιστ 10, Χαραλαμπόπουλος, Μπουρούσης 9, Καλάθης Ν. 13

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.