Με τρομερό Σπανούλη νίκησε Πανιώνιο και…ξεπέρασε την Αρμάνι

Written by  Ιαν 12, 2014

Με τον Βασίλη Σπανούλη να παίρνει τον Ολυμπιακό στις πλάτες του και να τον οδηγεί στη νίκη, ο Ολυμπιακός πέρασε νικηφόρα από την Ν. Σμύρνη επικρατώντας του Πανιωνίου με 66-77, ξέχασε τη συντριβή από την Αρμάνι Μιάνο και πλέον ετοιμάζεται για την μεγάλη αναμέτρηση με την Μπαρτσελόνα για την τρίτη αγωνιστική του Top 16 της Ευρωλίγκα.

 

Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν από νωρίς αποφασισμένοι να τελειώσουν το ματς όσο πιο γρήγορα γίνεται και να αποδείξουν πως έχουν ξεπεράσει το σοκ της συντριβής από την Αρμάνι Μιλάνο. Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 0-7 και 1-10 και έβαλε γρήγορα δύσκολα στους «κυανέρυθρους». Οι γηπεδούχοι, ωστόσο, ανταποκρίθηκαν και μείωσαν τη διαφορά στον πόντο, όμως, οι φιλοξενούμενοι δεν ήταν διατεθειμένοι να χάσουν το προβάδισμα και ανέβασαν και πάλι τη διαφορά με το πρώτο δεκάλεπτο να λήγει με τον Ολυμπιακό να προηγείται με 15-23.

Ο Πανιώνιος μπήκε με μεγαλύτερη διάθεση στο δεύτερο δεκάλεπτο την ώρα που ο Ολυμπιακός προσπαθούσε να κάνει και συντήρηση δυνάμεων, αφού ακολουθεί το πολύ δύσκολο παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ. Με σωστές επιλογές και τον ενθουσιασμό της έδρας ο Πανιώνιος μείωσε ξανά στον πόντο, αλλά ο Βασίλης Σπανούλης δεν θα άφηνε το παιχνίδι να χαθεί και πάλι από τον έλεγχο της ομάδας του. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού ήταν ασταμάτητος στο πρώτο ημίχρονο και με 5/5 τρίποντα οδήγησε τους Πρωταθλητές Ευρώπης στα αποδυτήρια με το σκορ στο 39-48.

Με τον Σπανούλη να συνεχίζει να πυροβολεί και να μοιράζει ασίστ στους συμπαίκτες του, ο Ολυμπιακός πάτησε γκάζι στο τρίτο δεκάλεπτο και εκτόξευσε τη διαφορά στο +17 και κάπου εκεί η υπόθεση νίκη πέρασε στα δικά του χέρια. Το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τους «ερυθρόλευκους» να προηγούνται με 51-65 και το ενδιαφέρον πλέον πέρασε στην έκταση της τελικής διαφοράς.

Ο Πανιώνιος έκανε μια τελευταία απόπειρα να κάνει το παιχνίδι ντέρμπι και προς στιγμήν το κατάφερε μειώνοντας τη διαφορά στους 7 πόντους, όμως, ο Ολυμπιακός βρήκε τρόπο να κρατήσει το προβάδισμα σε επίπεδα που δεν χωρούσαν ανατροπή. Το τελικό 66-77 επανέφερε τους «ερυθρόλευκους» στις νίκες και έδωσαν μια καλή ψυχολογική ανάσα ενόψει των πολύ δυσκολων παιχνιδιών που ακολουθούν.

Μακράν κορυφαίος του παιχνιδιού ήταν ο Βασίλης Σπανούλης, ο οποίος με 26 πόντους οδήγησε τον Ολυμπιακό στη νίκη και στην ισοβαθμία με τον Πανιώνιο στην δεύτερη θέση.

Οι «ερυθρόλευκοι» πλέον ξεπέρασαν το σοκ της συντριβής από την Αρμάνι Μιλάνο και στρέφουν την προσοχή τους στην μεγάλη αναμέτρηση με την Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ για την τρίτη αγωνιστική του Top 16 της Ευρωλίγκα, ενώ ακολουθεί μία ακόμα αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, αυτή τη φορά ια την πρεμιέρα του δεύτερου γύρου του Πρωταθλήματος.

Τα δεκάλεπτα: 15-23, 39-48, 51-65, 66-77

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.