Μπαρτζώκας: «Δεν είμαι καλός στις αλλαγές του ρόστερ»

Written by  Ιαν 12, 2014

Στις δυσκολίες της αναμέτρησης με τον Πανιώνιο αναφέρθηκε ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας, ο οποίος αναφέρθηκε και στην δική του δυσκολία να διαχειριστεί αλλαγές στο ρόστερ μεσούσης της περιόδου.

 

Ο προπονητής των «ερυθρολεύκων» αναφέρθηκε στο πως αντιμετώπισε η ομάδα του το παιχνίδι με έναν πολύ καλό και δυνατό αντίπαλο και πως διαχειρίστηκε την κακή ψυχολογική κατάσταση που βρίσκεται το τελευταίο διάστημα.

«Είναι πάντα δύσκολο να παίξεις με τον Πανιώνιο έξω και λόγω ποιότητας και της καυτής ατμόσφαιρας. Βρεθήκαμε σε κακό momentum. Μετά την ήττα από το Μιλάνο ήταν κακή η συγκυρία. Υπάρχουν πολλοί τραυματισμοί κι έχουμε επιβάρυνση. Είχαμε συγκέντρωση και κυριαρχήσαμε σε ριμπάουντ και δημιουργία. Η καλή άμυνα του Πανιωνίου δεν μας στοίχισε. Ελέγξαμε το παιχνίδι σε όλη την διάρκειά  του. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να κοιτάξουμε το επόμενο ματς. Συγχαρητήρια στον Πανιώνιο και στον Γιάννη Σφαιρόπουλο», ήταν τα λόγια του κ. Μπαρτζώκα.

Στη συνέχεια, όπως ήταν αναμενόμενο, ο τεχνικός των Πρωταθλητών Ευρώπης ρωτήθηκε και για τις προσθήκες στο ρόστερ της ομάδας και συγκεκριμένα τους Κόλινς και Μουν, σχολιάζοντας πως για τον ίδιο αποτελεί μια σημαντική δυσκολία να πρέπει να διαχειριστεί αυτή την κατάσταση.

«Δεν υπάρχει κάτι χειρότερο από το να κάνω αλλαγές στη μέση της χρονιάς. Δεν είμαι καλός στο να το υποστηρίξω. Έχουμε κάνει μια δουλειά 6 μηνών κι έχουμε συγκεκριμένο τρόπο δουλειάς. Πρέπει ο νέος παίκτης να καταλάβει το σύστημα. Οι προπονήσεις μας είναι συντήρησης για τα δύο παιχνίδια που δίνουμε. Δεν μπορούμε να γνωρίσουμε τα καλά και κακά του. Είχε τρεις εβδομάδες αποχή ο Κόλινς. Θέλουμε 2-3 εβδομάδες για να έρθει στο επίπεδό μας», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τους τραυματίες Έισι Λο και Μπρεντ Πέτγουεϊ, ο προπονητής του Ολυμπιακού αναφέρθηκε στο πόσο σημαντική απώλεια αποτελούν, ενώ τόνισε πως οι συνεχείς τραυματισμοί που έχουν χτυπήσει την ομάδα το τελευταίο διάστημα έφεραν επιπλέον προβληματισμό δεδομένων και των στενών χρονικών περιθωρίων που υπήρχαν για να καλυφθούν τα κενά.  

«Είναι θέμα ιατρικό. Είναι πολύ καλύτερα. Ο Πετγουεϊ και ο Λο είναι παίκτες που δίνουν ενέργεια σε άμυνα και επίθεση. Οι τραυματισμοί επηρεάζουν την λειτουργία μας ιδίως από την στιγμή που παίζουμε δύο ματς την εβδομάδα. Με την Κηφισιά ο Λοτζέσκι έπαθε διάστρεμμα. Και για τέσσερις ημέρες έμεινε εκτός προπονήσεων. Έπαιξε με τη Μιλάνο χωρίς προπόνηση. Ο Σίμονς χτύπησε με την Κηφισιά. Όλα αυτά δημιουργούν δυσκολίες για μία ομάδα που παίζει δύο παιχνίδια την ομάδα και δεν επιτρέπεται να χάνει. Είχαμε δύο μέρες για να πάρουμε τον Κόλινς και 2,5 για να πάρουμε τον Μουν. Ήταν ένα από τα δυσκολότερα πράγματα που είχα να κάνω περισσότερο απ' όλα τα άλλα», δήλωσε ο κ. Μπαρτζώκας.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.