Δυνατές μάχες για την Εθνική Γυναικών στο 3×3 U23 World Cup

Written by  Σεπ 28, 2023

Η Εθνική Γυναικών, αν και βρίσκεται πιο χαμηλά στην γενική κατάταξη, κατάφερε να κάνει τη ζωή δύσκολη σε δύο πολύ δυνατές ομάδες στην πρεμιέρα του 3×3 U23 World Cup στο Λουμπλίν. Άγγιξε τη νίκη και στους δύο αγώνες, αλλά δεν κατάφερε να γευτεί σήμερα τη χαρά της νίκης.

H ελληνική ομάδα έχασε στο πρώτο της παιχνίδι, καθώς άργησε να βρει ρυθμό. Επέστρεψε, πάλεψε απέναντι σε μια ομάδα που πέρυσι έφτασε στον τελικό του Nations League, για να πανηγυρίσει στο φινάλε η Λιθουανία με το τελικό 21-17.

Ο επόμενος αντίπαλος, η Πολωνία, ήταν εξίσου δύσκολος και επιπλέον έπαιζε εντός έδρας. Η διοργανώτρια είναι μια ομάδα που τερμάτισε στην πέμπτη θέση του World Nations League. Η Ελλάδα πήρε ένα προβάδισμα (10-6) με κλειδί τα δύο συνεχόμενα μακρινά σουτ της Χατζηβασιλείου, η οικοδέσποινα ισοφάρισε (13-13), για να βρεθεί η ελληνική ομάδα στο +3 (16-13) με ένα λεπτό να απομένει. Σχεδόν με τη λήξη η Πολωνία οδήγησε το παιχνίδι στην παράταση (16-16) για να πάρει και τη νίκη 18-16.

*Η ελληνική ομάδα αποτελείται από τις Ιωάννα Χατζηβασιλείου, Χριστίνα Αναστασοπούλου, Καλλιόπη Μιχαηλίδου και Αθανασία Παντελή.

Αποτελέσματα

Λιθουανία-Ελλάδα 21-17

Ελλάδα-Πολωνία 16-18

Η συνέχεια

Σάββατο 30/9

17.45 Ελλάδα-Γερμανία

19.35 Τυνησία-Ελλάδα

Μπορείτε να δείτε τους αγώνες μέσα από το κανάλι YouTube FIBA 3×3

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.