«Καθάρισε» στο τρίτο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός

Written by  Μάι 06, 2014

Ένα δεκάλεπτο ήταν αρκετό για τον Ολυμπιακό να κάμψει την αντίσταση του Άρη, αφού με ένα ξέσπασμα στην τρίτη περίοδο πήρε μεγάλη διαφορά και έφτασε στην άνετη νίκη με 77-44 που του δίνει την πρώτη από τις δύο νίκες που χρειάζεται για την πρόκριση στον ημιτελικό του πρωταθλήματος.

 

Οι «ερυθρόλευκοι» ξεκινησαν νωθρά το παιχνίδι, επιτρέποντας στους «κιτρινους» να παραμείνουν κοντά στο σκορ μέχρι το τέλος του ημιχρονου, το οποίο έληξε με 33-27 υπέρ των γηπεδούχων (πρώτη περίοδος 20-14). Με το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου, ωστόσο, ο Ολυμπιακός έτρεξε, πίεσε πολύ στην άμυνα, ανέβασε τα ποσοστά ευστοχίας του και «έπνιξε» τους Θεσσαλονικείς που δεν είχαν τρόπο να αντιδράσουν, μένοντας από δυνάμεις, έπειτα από την απογοήτευση της μη κατάληψης της έκτης θέσης στην κανονική περίοδο που χάθηκε την τελευταία αγωνιστική. Με επιμέρους σκορ 30-8, ο Ολυμπιακός έκλεισε το τριτο δεκάλεπτο με 63-35 και ουσιαστικά άρχισε να σκέφτεται νωρις την δεύτερη αναμέτρηση στο Αλεξάνδρειο.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας είχε την ευκαιρία να ξεκουράσει πολλούς βασικούς παίκτες του, αλλά και να παίξει με νέους παίκτες και δικαιώθηκε, ενώ εξαιρετική εμφάνιση έκανε και ο Μαρντί Κόλλινς που εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την ευκαιρία και το χρόνο που του δόθηκε. Ο Αμερικανός γκαρντ ολοκλήρωσε τον αγώνα με 13 πόντους, 3 ριμπάουντ και 3 ασίστ, αποδεικνύοντας πως βρίσκει σταδιακά το ρόλο του στην ομάδα, ενώ πρώτοι σκόρερ του Ολυμπιακού ήταν ο Βασίλης Σπανούλης με 18 και ο Γιώργος Πρίντεζης με 16 πόντους.

Από τον Άρη που έμεινε από δυνάμεις και έκανε ένα εξαιρετικά κακό επιθετικά παιχνίδι, ο Μιχάλης Πελεκάνος και ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ πέτυχαν από 12 πόντους, ωστόσο, η συνολική εικόνα των παικτών του Μίλαν Μίνιτς ήταν πολύ άσχημη.

Οι δύο ομάδες θα συναντηθούν εκ νέου την Πέμπτη στο «Αλεξάνδρειο» για τον δεύτερο αγώνα της προημιτελικής φάσης και πλέον ο Ολυμπιακός με νίκη  θα πάρει την πρόκριση για τον ημιτελικό του Πρωταθλήματος. Σε περίπτωση νίκης του Άρη, οι δύο ομάδες θα συγκρουστούν εκ νέου το Σάββατο στο ΣΕΦ με το νικητή να παίρνει την πρόκριση.

Τα δεκάλεπτα: 20-14, 33-27, 63-35, 77-44

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.