Εύκολο πέρασμα και από το Αλεξάνδρειο

Written by  Μάι 08, 2014

Χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα ο Ολυμπιακός πέρασε από το Αλεξάνδρειο επικρατώντας του Άρη με 59-74 και με τη νίκη αυτή έκανε το 2-0 στην σειρά των προημιτελικών και θα αντιμετωπίσει τον Πανιώνιο με στόχο την πρόκρισή του στον μεγάλο τελικό του Πρωταθλήματος.

 

Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν εξαρχής αποφασισμένοι να καθαρίσουν τη σειρά και να μην ρισκάρουν περαιτέρω κόπωση και πιθανούς τραυματισμούς, που ούτως ή άλλως έχουν πληγώσει ήδη την ομάδα πολλές φορές στη διάρκεια της σεζόν – εκτός ήταν και στο συγκεκριμένο παιχνίδι ο Σερμαντίνι – και αυτό το πέτυχαν από το πρώτο δεκάλεπτο όταν και με όπλο την άμυνά τους δεν επέτρεπαν στους γηπεδούχους να ελπίζουν σε θετικό αποτέλεσμα.

 

Με ένα ξέσπασμα στο ξεκίνημα του τρίτου δεκαλέπτου, ο Ολυμπιακός ανέβασε τη διαφορά στο +20 και άρχισε από νωρίς να σκέφτεται την σειρά των ημιτελικών του πρωταθλήματος όπου θα αντιμετωπίσει με πλεονέκτημα έδρας τον Πανιώνιο. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας είχε την ευκαιρία να ξεκουράσει πολλούς βασικούς παίκτες του και, ταυτόχρονα, να δώσει χρόνο σε νεαρούς παίκτες οι οποίοι για ένα ακόμα παιχνίδι άφησαν ελπίδες για το μέλλον.

 

Από τον Άρη, με δεδομένη τη διαφορά δυναμικότητας, η ικανοποίηση για την αξιοπρεπή προσπάθεια ήταν σημαντική, καθώς η ομάδα άφησε ελπίδες πως έχει πολύ μέλλον και πως με σωστή δουλειά και καλές προσθήκες θα μπορέσει να επανέλθει σε υψηλότερα επίπεδα.

 

Πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης ήταν ο Βασίλης Σπανούλης, ο οποίος σε 20’ που αγωνίστηκε πέτυχε 15 πόντους και μοίρασε 7 ασίστ, ενώ καλή παρουσία είχαν και οι Πρίντεζης, Μάντζαρης και Κόλλινς. Για τους γηπεδούχους που ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους για το φετινό πρωτάθλημα, ο Κώστας Χαρίσης και ο Λευτέρης Μποχωρίδης σημείωσαν από 10 πόντους.

 

Τα δεκάλεπτα:8-17, 26-36, 40-59, 59-74

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.