Οι «Petway Airlines» χάρισαν πρωτιά και θέαμα

Written by  Δεκ 05, 2014

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μπρεντ Πέτγουεϊ ο Ολυμπιακός πέρασε ένα ξεκούραστο βράδυ στο ΣΕΦ και με τη νίκη του με 89-79 επί της μαχητικής και πολύ ταλαντούχας Νεπτούνας έφτασε στο 7-1 στον Δ’ όμιλο και «κλείδωσε» και τυπικά την πρώτη θέση δύο αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης.

 

Οι δύο ομάδες παρατάχθηκαν με πολλές απουσίες, γεγονός που από την αρχή φαινόταν πως θα αποτελούσε τροχοπέδη για ένα καλό παιχνίδι, ωστόσο, στο παρκέ όλα αυτά δεν αποδείχθηκαν, καθώς αμφότερες χάρισαν όμορφο θέαμα, όπως ακριβώς και στο παιχνίδι του πρώτου γύρου.

Ο Ολυμπιακός είχε σε εκπληκτική μέρα τον Μπρεντ Πέτγουεϊ, ο οποίος ήταν με διαφορά ο κορυφαίος, προσφέροντας πολλές λύσεις τόσο σε άμυνα όσο και σε επίθεση, ενώ πολύ καλή παρουσία είχε και ο Όλιβερ Λαφαγέτ που βοήθησε τόσο στο σκοράρισμα όσο και στην οργάνωση του παιχνιδιού.

Σπουδαία μέρα και για τον Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος από το πρώτο δεκάλεπτο πέτυχε τους τρεις πόντους που χρειαζόταν, ώστε να γίνει τρίτος σκόρερ στην ιστορία της Ευρωλίγκα.

Η Νεπτούνας ξεκίνησε πιο δυνατά την αναμέτρηση και κατάφερε να αιφνιδιάσει τον Ολυμπιακό, παίρνοντας προβάδισμα νωρίς με 4-11. Οι «ερυθρόλευκοι» που στο διάστημα αυτό έψαχναν τα πατήματά τους, απάντησαν με συνεχόμενα τρίποντα, έφεραν το παιχνίδι και πάλι στα ίσα και έκλεισαν τελικά το πρώτο δεκάλεπτο μπροστά στο σκορ με 24-19 και ενώ ο Σπανούλης πέτυχε ένα πολύ δύσκολο τρίποντο στην εκπνοή.

Οι γηπεδούχοι πάτησαν «γκάζι» στο ξεκίνημα του δεύτερου δεκαλέπτου και ανέβασαν πολύ γρήγορα τη διαφορά στο +10 (29-19) με τον Πέτγουεϊ και τον Ντάρντεν να παίζουν εξαιρετική άμυνα και να δίνουν λύσεις στην επίθεση. Ο Αμερικανός ήταν απολαυστικός και βοήθησε την ομάδα του να πάρει προβάδισμα με 47-33 λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου που βρήκε τους «ερυθρόλευκους» με ένα επιθετικό κρεσέντο να προηγούνται με 47-36.

Το σκηνικό δεν άλλαξε και στο τρίτο δεκάλεπτο, με τον Πέτγουεϊ να σκοράρει, να καρφώνει και να μοιράζει τάπες και τους παίκτες της Νεπτούνας να προσπαθούν να μειώσουν τη διαφορά. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν δυσκολεύτηκαν να διατηρήσουν τη διαφορά και να την αυξήσουν φτάνοντας στο τέλος του δεκαλέπτου στο 69-53.

Έχοντας την διαφορά υπέρ του, ο Ολυμπιακός μπήκε στην τελευταία περίοδο με σκοπό να την διατηρήσει και να φτάσει ξεκούραστα στη νίκη. Έτσι και έγινε με του παίκτες των γηπεδούχων να μοιράζουν και θέαμα σε αυτό το διάστημα, ωστόσο, η μαχητικότητα των παικτών της Νεπτούνας διατηρούσε τη διαφορά στα επίπεδα των 10 πόντων και δεν επέτρεπαν πολλά περιθώρια εφησυχασμού.

Το τελικό 89-79 ήρθε απολύτως φυσιολογικά με τον Ολυμπιακό να σφραγίζει και τυπικά την πρώτη θέση στον όμιλό του και πλέον να περιμένει την ερχόμενη εβδομάδα τον Ερυθρό Αστέρα για μια αναμέτρηση – γιορτή.

Κορυφαίος των γηπεδούχων με διαφορά ο Μπρεντ Πέτγουεϊ, ο οποίος ολοκλήρωσε τον αγώνα με 20 πόντους (4/8 τρίποντα), 2 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο και 4 κοψίματα και 24 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης. Ο Μπράιαντ Ντάστον ήταν σε καλή βραδιά σημειώνοντας 15 πόντους με 4 ριμπάουντ, ο Βασίλης Σπανούλης ολοκλήρωσε μια θριαμβευτική νύχτα που τον φέρνει στην τρίτη θέση των σκόρερ στην ιστορία της Ευρωλίγκα με 13 πόντους, 5 ριμπάουντ, 9 ασίστ και 2 κλεψίματα, ενώ ο Όλιβερ Λαφαγέτ συμπλήρωσε άλλους 12 πόντους με 3/4 τρίποντα.

Για τους φιλοξενούμενους, 15 πόντους είχε ο Ζαβάκας καο 11 πρόσθεσε ο Μπενσόν που είχε επίσης και 8 ριμπάουντ.

Ολυμπιακός: 19/36 δίποντα, 11/25 τρίποντα, 18/25 βολές, 21-11 ριμπάουντ, 21 ασίστ, 10 κλεψίματα, 5 κοψίματα, 9 λάθη

Νεπτούνας: 18/35 δίποντα, 8/24 τρίποντα, 19/25 βολές, 23-15 ριμπάουντ, 12 ασίστ, 7 κλεψίματα, 5 κοψίματα, 16 λάθη

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Πέτγουεϊ 20, Χάντερ 8, Ντάνστον 15, Σπανούλης 13, Σλούκας 7, Χριστοδούλου, Αγραβάνης 5, Μάντζαρης, Καββαδάς, Λαφαγιέτ 12, Ντάρντεν 9

Νεπτούνας (Μακσβίτις): Γκιρτζιούνας 2, Σίνιτσα 6, Ντίμσα, Γκαίλιους 9, Γκαλντίκας 8, Σακούρ 9, Μπενσόν 11, Ζαβάκας 15, Βασίλιους 8, Μπουτκεβίτσιους 11

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.