Ρίβερς-Φασούλας-Βούκσεβιτς στις Ακαδημίες του Πρωτέα

Written by  Οκτ 25, 2015

Τρεις αθλητές που έγραψαν την δική τους ιστορία στον χώρο του μπάσκετ είχε την τύχη να φιλοξενήσει ο Πρωτέας Βούλας στο Κλειστό Γ.Γεννηματάς, το πρωί του Σαββάτου (24/10) και να μιλήσουν με τα παιδιά των ακαδημιών του συλλόγου.



Πρόκειται για τους Ντέιβιντ Ρίβερς, Παναγιώτη Φασούλα και Ντούσαν Βούκσεβιτς, όπου  και οι τρεις τους ήταν στελέχη ομάδων που κατέκτησαν εθνικά και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα με αποκορύφωμα  το 1997, πριν από 18 χρόνια, όταν ο Ολυμπιακός  πέτυχε κάτι που έχουν καταφέρει λίγες ομάδες, το κύπελλο Ελλάδος, το πρωτάθλημα Ελλάδας και το Πρωτάθλημα Ευρώπης, κάνοντας triple crown.

Σκοπός της συνάντησης τους με τα παιδιά των ακαδημιών του Πρωτέα ήταν να μάθουμε την διαδρομή μέχρι την καταξίωση. Αφού λοιπόν το αποτέλεσμα το έχουμε μπροστά μας, θα θέλαμε όλοι να μάθουμε την συνταγή της απόλυτης επιτυχίας, τόσο σε ατομικό, όσο και σε ομαδικό επίπεδο!

Μαζί μας το πρωί του Σαββάτου ήταν και ένας δικός μας άνθρωπος, του συλλόγου, ο κύριος Γιάννης Παπαγεωργίου, υπεύθυνος προγράμματος φυσικής κατάστασης του Πρωτέα, ο οποίος είχε συνεργαστεί και με τους τρεις αθλητές.

Τον συντονισμό της παρουσίας είχε ο υπεύθυνος προγραμματισμού των ακαδημιών και προπονητής της ανδρικής ομάδας του συλλόγου μας κύριος Μάνος Μανουσέλης.

Αναλυτικά το τι ανέφεραν οι τρεις αθλητές στα παιδιά των ακαδημιών στην εισαγωγή τους:

Ντέιβιντ Ρίβερς: «Ο λόγος που ήρθα είναι για να μιλήσω σε εσάς για τα όνειρα σας. Τα όνειρα σας είναι πολύ σημαντικά, δεν ήρθα εδώ για το μπάσκετ. Όταν ήμουν 5-6 χρονών το όνειρο μου ήταν να γίνω επαγγελματίας μπασκετμπολίστας. Αυτό ήταν το όνειρο μου. Ήρθα εδώ λοιπόν να σας ενθαρρύνω να πετύχετε και τα δικά σας όνειρα. Όταν ήμουν μικρός και είχα όνειρο να γίνω επαγγελματίας, υπήρχαν πολλοί άνθρωποι που μου έλεγαν ότι δεν μπορώ να πραγματοποιήσω το όνειρο μου. Μου έλεγαν ότι δεν ήμουν αρκετά γρήγορος, μου έλεγαν ότι δεν ήμουν αρκετά δυνατός, μου έλεγαν ότι δεν ήμουν αρκετά ψηλός, αυτό όμως δεν με σταμάτησε. Δεν είστε πολύ μικροί για να ονειρεύεστε. Ότι ονειρεύεστε μπορείτε να το πραγματοποιήσετε. Είναι πολύ σημαντικό για εσάς να το καταλάβετε από τώρα και πρέπει να βγαίνει από την καρδιά σας για να το πραγματοποιήσετε. Μπορεί να σκέφτεστε ότι είμαι αρκετά μικρός, πως μπορώ να ξεκινήσω να πραγματοποιώ το όνειρο μου από τώρα;

Μπορείτε να ξεκινήσετε από τώρα να πραγματοποιήσετε τα όνειρα σας, αρκεί να ακούτε τι λένε οι δάσκαλοι σας στην τάξη. Το πρώτο που θα πρέπει να κάνετε είναι να ακούτε τους δασκάλους σας, να συγκεντρωθείτε στο σχολείο, να ακούτε τους γονείς σας και να ακούτε τους προπονητές σας και να συγκεντρωθείτε , να είστε αφοσιωμένοι σε αυτό που κάνετε γιατί από το μυαλό ξεκινά το όνειρο σας. Για αυτό και το σχολείο είναι πάρα πολύ σημαντικό.

Ήρθα εδώ σήμερα στον Πρωτέα για τους δύο πρώην συμπαίκτες μου, τον Παναγιώτη Φασούλα και τον Ντούσαν Βούκσεβιτς».

Παναγιώτης Φασούλας: «Αυτά που ίσχυαν πριν 30 χρόνια, ισχύουν και τώρα δεν έχει αλλάξει κάτι, αυτός που θέλει να κάνει τα όνειρα του πραγματικότητα , πρέπει να δουλέψει , να παλέψει πάνω σε αυτά που θέλει. Εμείς είχαμε την τύχη να αγωνιστούμε στον Ολυμπιακό και να κατακτήσουμε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 1997. Τίποτα δεν θα αλλάξει τα επόμενα χρόνια, όποιος αγωνίζεται , όποιος προσπαθεί μπορεί να φτάσει πολύ ψηλά. Όπως εμείς μαζευτήκαμε από διαφορετικά σημεία του πλανήτη και κατακτήσαμε τίτλους μαζί, έτσι κι εσείς ερχόμενοι από διαφορετικά μέρη εδώ στον Πρωτέα και παλεύετε μαζί με τους γονείς και τους προπονητές σας να κάνετε τα όνειρα σας πραγματικότητα. Να παίξετε στην πρώτη ομάδα του Πρωτέα, να πάρετε μεταγραφή, να πάτε στα Πανεπιστήμια να γυρίσετε να παίζεται στον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό, την ΑΕΚ και να κάνετε μεγάλες καριέρες. Θα σας πω κάτι να το γνωρίζουν περισσότερο οι γονείς, ο αθλητισμός είναι το πιο δίκαιο μέσο για να αγωνιστεί κανείς. Κανένας μέτριος δεν θα έχει φτάσει ποτέ πολύ ψηλά επειδή απλά τον βοηθήσανε ή τον έσπρωξαν. Πρέπει να είσαι καλός και όταν είσαι καλός τίποτα δεν σε σταματά στον αθλητισμό».

Ντούσαν Βούκσεβιτς: « Όταν ήμουν μικρός όπως εσείς είχα τα ίδια όνειρα. Ήμουν καλό μαθητής στο σχολείο και στην χώρα μου είχα να επιλέξω ανάμεσα σε μπάσκετ, ποδόσφαιρο κα άλλα αθλήματα. Είχαμε καλούς δασκάλους και προπονητές που μας βοήθησαν αρκετά να επιλέξουμε και να κάνει ο καθένας το άθλημα που θέλει. Το μπάσκετ είναι ένα παιχνίδι που ασχολείσαι επειδή το αγαπάς. Θα περάσετε πολύ χρόνο στα γήπεδα και όποιος δουλεύει σκληρά αυτός θα καταφέρει να παίξει μπάσκετ ή όποιο άλλο άθλημα επιλέξει».

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.