Το 3x3 στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020;

Written by  Αυγ 12, 2016

Στην αποκάλυψη πως η Διεθνής Ομοσπονδία Μπάσκετ πιέζει ώστε το 3x3 να συμπεριληφθεί στα Ολυμπιακά αγωνίσματα, αρχής γενιμένης από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020 προχώρησε ο γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας, Πάτρικ Μπάουμαν.

Σε συνέντευξή του στην USA Today, ο κ. Μπάουμαν ανέφερε πως το αίτημα βρίσκεται υπό συζήτηση από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή και η απάντηση αναμένεται να εκδοθεί το αργότερο μέχρι τον προσεχή Ιούνιο. Ο ίδιος δηλώνει αισιόδοξος πως η ΔΟΕ θα δεχθεί την πρόταση της FIBA.

«Περιμένω μια θετική απάντηση. Η πρόταση είναι στα χέρια της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΟΕ. Γνωρίζω τον τρόπο σκέψης τους, τι θα ήθελαν να κάνουν και τις αλλαγές που σκέφτονται κι επίσης ξέρω ότι το 3x3 ταιριάζει απόλυτα σε αυτές», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η πρόταση είχε κατατεθεί και για την ένταξη του αθλήματος στους φετινούς Αγώνες του Ρίο, ωστόσο, είχε απορριφθεί το 2013 με το αιτιολογικό ότι «οποιαδήποτε πρόταση από Διεθνείς Ομοσπονδίες που θα έχει ως αποτέλεσμα τη συμμετοχή μεγαλύτερου αριθμού αθλητών ή αυξημένο αριθμό μεταλλίων και κατά συνέπεια αύξηση του κόστους και περιπλέξει τους Αγώνες, δεν θα λαμβάνεται υπόψη».

Ο Μπάουμαν δήλωσε πως η FIBA θα συζητούσε πιθανή μείωση των ομάδων του τουρνουά πέντε εναντίον πέντε προκειμένου να χωρέσει στο ολυμπιακό πρόγραμμα και το 3x3.

«Είπαμε ότι είμαστε διατεθειμένοι να καταλήξουμε σε έναν συμβιβασμό, αρκεί να  διατηρήσουμε σταθερό και ισχυρό το τουρνουά πέντε εναντίον πέντε», συμπλήρωσε ο Μπάουμαν.

Το σίγουρο είναι ότι το επόμενο διάστημα θα είναι αρκετά ενδιαφέρον και όλοι θα περιμένουμε τις απαντήσεις με μεγάλη αγωνία.

Πηγή: thescore.com

 

Φωτό: FIBA

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.