Στην τετράδα ο Αθηναϊκός

Written by  Μαρ 26, 2016

Έχοντας το υπέρ του 2-0 από την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος ο Αθηναϊκός ήθελε μια νίκη κόντρα στον Πρωτέα Βούλας προκειμένου να πανηγυρίσει την είσοδο του στην τετράδα του πρωταθλήματος και την πήρε το απόγευμα του Σαββάτου επικρατώντας στο κλειστό της Εργάνης με 72-59. 


Το παιχνίδι ξεκίνησε μουδιασμένα και άτσαλα επιθετικά και για τις δυο ομάδες με το σκορ να είναι μόλις στο 6-6 5' και 40΄΄ πριν τελειώσει το δεκάλεπτο. Ο Πρωτέας από εκείνο το σημείο και μετά πήρε ένα μικρό προβάδισμα (8-13) για να γραφτεί το 12-15 του δεκαλέπτου. Ο ρυθμός δεν άλλαξε ούτε στο δεύτερο δεκάλεπτο με τον Αθηναϊκό να είναι εμφανώς επηρεασμένος από την κούραση του Final 4 του κυπέλλου. Παρόλα αυτά οι παίκτριες του Γαβρίλου Καλογερόπουλου παίζοντας καλύτερη άμυνα και πιο εύστοχες στις επιθετικές τους επιλογές έτρεξαν ένα επιμέρους σκορ (15-7) και πήγαν στα αποδυτήρια προηγούμενες  με 27-22. 

Ο Πρωτέας ήταν με την πλάτη στον τοίχο καθώς η ήττα θα σήμαινε αυτόματα και το τέλος της φετινής αγωνιστικής σεζόν που θα τον άφηνε και εκτός των τεσσάρων πρώτων θέσεων του πρωταθλήματος. Οι παίκτριες του Γιάννη Κτιστάκη με τις Ρουτάν και Ράτζα αντέδρασαν επιθετικά στο τρίτο δεκάλεπτο (20-23 σκορ τρίτου δεκαλέπτου) χωρίς όμως να μπορούν να πάρουν μεγαλύτερη διαφορά σε κανένα σημείο του αγώνα. Στο τέταρτο δεκάλεπτο ο Αθηναϊκός με τα σουτ των Κεχαγιά και Δασκαλοπούλου από την περιφέρεια έδειξε ότι δεν ήταν διατεθειμένος να επαναλάβει το δραματικό φινάλε του αγώνα του δεύτερου γύρου της κανονικής διάρκειας και παίρνοντας διαφορά 16 πόντων (66-50 στο 5' 03'') τελείωσε την υπόθεση νίκη με τα τελευταία λεπτά να είναι διαδικαστικού χαρακτήρα και ευκαιρία για τους δυο προπονητές να δώσουν λίγο χρόνο συμμετοχής σε όλες τις παίκτριες που είχαν στη διάθεση τους.  

Το τελικό 72-59 έστειλε την ομάδα του Βύρωνα στην τετράδα του πρωταθλήματος όπου θα αντιμετωπίσει  το νικητή του ζευγαριού Ολυμπιακός-Κρόνος Αγίου Δημητρίου. 

Κορυφαίες της αναμέτρησης οι Ζωή Κεχαγιά, Χέιλι Ντάναμ και Βάσω Δασκαλοπούλου που ολοκλήρωσαν το παιχνίδι με 22, 20 και 17 πόντους αντίστοιχα ενώ από την ομάδα του Πρωτέα η Ράτζα πέτυχε 13 και οι Ρουτάν και Ράντολφ από 11. 

Τα δεκάλεπτα: 12-15, 27-22, 47-45, 72-59

Αθηναϊκός (Καλογερόπουλος): Δασκαλοπούλου 17, Σιδεράκη, Σπαθάρου 7, Σταμάτη, Λουκάτου 2, Κλείτσα, Κεχαγιά 22, Ντάναμ 20, Νίξινα 4, Πολίτη, Λίτσι

Πρωτέας Βούλας (Κτιστάκης): Ρουτάν 11, Κωστάκη 2, Κίτσιου 5. Σπυριδοπούλου 5, Μπότση, Ράτζα 13, Πολιτοπούλου, Νικολοπούλου 5, Ράντολφ 11, Χατζηγιακουμή 5, Μυλωνάκη 2, Δανδουλάκη 2

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.