«Ρε!!!!!! Περάσαμε!!!!!!!!!»

Written by  Φεβ 10, 2021
Η Εθνική ομάδα των Γυναικών, τα έδωσε όλα, στο τρίτο "παράθυρο"  των προκριματικών του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 2021 και "τσέκαρε" το εισιτήριο της για το μεγάλο ραντεβού της τελικής φάσης στα γήπεδα της Γαλλίας και της Ισπανίας, όπου το ανανεωμένο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα δώσει ξανά το παρόν, μετά από την απουσία του 2019.


Η Άρτεμις Σπανού, που μαζί με την πρόκριση πανηγύρισε και τις 100 συμμετοχές της με τη γαλανόλευκη φανέλα, μοιράζεται τις σκέψεις της, μέσω του προσωπικού της blog στο Agapotobasket.gr.

«Όπως θα έλεγε και η Πηνελόπη...

 
Ρε!!!!!! Περάσαμε!!!!!!!
 
Με αυτή τη φράση έκλεισε όλη η διαδρομή μας που είχε ξεκινήσει από το Νοέμβριο του 2019! Αν θα ήθελα να είναι αλλιώς; Με τίποτα όχι! Καλό ή κακό, χαρά ή λύπη, καλό παιχνίδι ή κακό παιχνίδι, χαμόγελα ή δάκρυα, παλαμάκια ή νεύρα;; Όλα έγιναν όπως θα έπρεπε να γίνουν και φτάσαμε τώρα, τον Φεβρουάριο του 2021, να πανηγυρίζουμε την πρόκριση στο Ευρωμπάσκετ του 21!!!
 
Ενάμισης χρόνος χρειάστηκε και πολύς ιδρώτας και δουλειά για να μπορέσουμε να πούμε ότι η εθνική μας βρίσκεται και πάλι στις 16 καλύτερες χώρες της Ευρώπης. Η χαρά, η τιμή, η υπερηφάνεια είναι μεγάλη και μεγάλη ανακούφιση τώρα που μπορούμε να λέμε ότι τα καταφέραμε. Το συναίσθημα δεν περιγράφεται αλλά μπορώ να σας πω ότι είναι απολαυστικό.

 

Το τελευταίο παράθυρο με Ισλανδια και Βουλγαρία. Το παράθυρο που θα μας έδινε την πρόκριση ή όχι. Ακόμα είχαμε ελπίδες απλά δεν ξέραμε πόσους πόντους μακριά θα ήταν αυτή η ελπίδα. Ξεκινάμε το παιχνίδι ξέροντας ότι σίγουρα χρειάζονται 14 πόντοι διαφορά, φτάνουμε ημίχρονο και τώρα ξέρουμε σίγουρα ότι χρειαζόμαστε 18 πόντους διαφορα!! Η διαφορα στους 15 με λίγα δευτερόλεπτα για την λήξη του αγώνα, ριμπάουντ η Μαριέλλα και γκολ φάουλ!!! Ναιιιιιιιι ρε Φασούλααααααααα ναιιιι. Ήρεμα τώρα, μια βολή για την πρόκριση, Μαριέλλα την έχεις, όλες με μια φωνή, μαζί σου! Ναιιιιιιιιιιιιιι μέσα!!!!!! 11 δευτερόλεπτα για τη λήξη, όχι φάουλ, Ελεάαααααννααααα οχιιιιι φάουλ, τελικά οι Βουλγάρες δεν πάνε για καλάθι!!!! Ναιιιιιιιιιιιιιιιιι περάσαμεεεεεεεεεεεεεεεε!! 18 πόντοι διαφοράααααα ναιιιιιιι τα καταφέραμε.
 
ΕΛΛΑΣ ΟΛΕ ΟΛΕ ΟΛΕ !!! ΕΛΛΑΣ ΟΛΕ ΟΛΕ ΟΛΕ!!! Όλες μαζί στον κύκλο να χοροπηδάμε! Αγκαλιές, φιλιά, δάκρυα χαράς και ανακούφισης!!!!! Σωτοοοοοοοοοο περάσαμε , θα παίξεις και άλλο πανευρωπαϊκό!!! Ναιιιι ρεεεεε!!
 
Συγχαρητήρια από όλους στο γήπεδο, συγχαρητήρια σε μηνύματα στο κινητό, συγχαρητήρια από όλους πίσω στο ξενοδοχείο...ακόμα δεν μπορώ να το συνειδητοποιήσω. Πάω στο δωμάτιο μου να αλλάξω, να ηρεμήσω πριν πάω για βραδινό. Ένα τηλέφωνο έκανα και με αυτή την αντίδραση και την περηφάνια και συγκίνηση στα μάτια που δέχτηκα, εκεί κατάλαβα τι είχαμε μόλις καταφέρει και ότι πάντα πιστεύει σε μένα. Σε ευχαριστώ!!
 
Το πανηγυρίσαμε όλο το βράδυ και στο ταξίδι μέχρι να φτάσουμε και πάλι Ελλάδα!! Ναι κοριτσάρες τα καταφέραμε και το ραντεβού μας είναι πάλι τον Ιούνιο. Μαζί πάλι για να παλέψουμε για τη χώρα μας στη μεγάλη διοργάνωση. Πολύ περήφανη για όλες κάθε μια ξεχωριστά γιατί έδωσε το 100% κάθε στιγμή και με όποιον τρόπο της ζητήθηκε, παρά τις οποίες δυσκολίες είχε να αντιμετωπίσει. Γιατί ξέρουμε να στηρίζουμε η μια την άλλη στα εύκολα και στα δύσκολα και όταν βάζουμε ένα στόχο δίνουμε όλη μας την ενέργεια και ψυχή και το πάθος μας για να τα καταφέρουμε. Αυτό σημαίνει Ελλάδα και αυτό είμαστε!

 

Και ένα ωραίο μπόνους στο παιχνίδι της πρόκρισης, το πρωί πριν πάμε για τα σουτ μας, δέχτηκα λουλούδια που ήταν για την 100η συμμετοχή μου με την εθνική ομάδα. Δεν είχα ιδέα μέχρι εκείνη τη στιγμή και το ότι ήρθε με αυτό το τρόπο και με αυτή τη πρόκριση θα είναι μια συμμετοχή την οποία θα θυμάμαι για καιρό και θα σημαίνει πολλά. Ευχαριστώ τις συμπαίκτριες μου και όλο το σταφ για αυτή τη στιγμή και εύχομαι να ζήσουμε και άλλες στο μέλλον.  

 

Τελος, ένα μεγάλο ευχαριστώ για όλους εσάς που δείξατε τη στήριξη σας σε εμάς και στις καλές αλλά κυρίως στις άσχημες στιγμές. Για εκείνους που είχαν πολλά να πουν στις κακές στιγμές και πάλι σας ευχαριστούμε γιατί μας δώσατε μεγαλύτερο κίνητρο και σας κάναμε να χειροκροτάτε για εμάς στο τέλος!!

 

Γαλλία- Ισπανία ραντεβού τον Ιούνιο! Υγεία εύχομαι σε όλες και όλους και καλή συνέχεια.
 
Πάμε Ελλάδα!!»

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.