«Είμαι σπίτι για να είμαι ασφαλής»

Written by  Μαρ 16, 2020

Ατομική υπευθυνότητα, ενημέρωση και να μείνουμε σπίτι επιτάσουν οι ημέρες που διανύουμε ώστε να συνδράμουμε όλοι στην προσπάθεια περιορισμού της διασποράς του ιού και στο τέλος της διαδρομής (όσο μεγάλη και να είναι), να είμαστε όλοι εκεί.



Η  Άρτεμις Σπανού, στέλνει με τη σειρά της το δικό της μήνυμα, μέσω του προσωπικού της blog στο Agapotobasket.gr.  

«Καλημέρα στην παρέα σε αυτή τη δύσκολη περίοδο της χώρας μας αλλά και του κόσμου λόγο του Κορωνοϊού.

Εδώ και μέρες μας έχουν ενημερώσει και συνεχίζουν να μας ενημερώνουν για τη σοβαρότητα της κατάστασης και πιστεύω πως όλοι πια το έχουμε καταλάβει και δεν βάζουμε σε κίνδυνο την υγεία μας ή την υγεία των άλλων. Και το πιο εύκολο πράγμα που μπορούμε να κάνουμε με υπευθυνότητα είναι ο καθένας μας να μείνει στο σπίτι του για τις μέρες τις οποίες είναι αναγκαίες.

Στην Πολωνία το πρωτάθλημα μας τελείωσε οριστικά για τη σεζόν 19/20. Η χώρα μπαίνει σε καραντίνα όποτε όλες οι ξένες πρέπει να επιστρέψουμε στις χώρες μας. Η Πολωνία είναι μια από τις χώρες που δεν έχει πολλά καταγεγραμμένα κρούσματα αλλά παίρνει δραστικά μέτρα κατευθείαν για να μην γίνει χειρότερη η κατάσταση. Όποτε θα είμαι πίσω στην Ελλάδα από τα μέσα Μαρτίου, κάτι το οποίο δεν το έχω κάνει έδω και 10 χρονια που βρίσκομαι στο εξωτερικό. Περίεργα τα συναισθήματα που τελειώνει η σεζόν τόσο νωρίς αλλά και επίσης που τελειώνει με αυτόν το τρόπο. Η αλήθεια είναι στεναχωρήθηκα που πρέπει να φύγω χωρίς να διεκδικήσουμε κάποιο μετάλλιο με την ομάδα αλλά ανακουφισμένη που μπορώ να πάω πίσω στους δικούς μου και στη χώρα μου σε αυτή τη φάση και σε αυτόν τον κίνδυνο που υπάρχει στο κόσμο.

Καταλαβαίνω ότι πολλοί από εσάς θα έχετε πει τη λέξη “βαριέμαι σπίτι δεν γίνεται αυτό” αλλά ας το σκεφτούμε διαφορετικά αυτή τη φορά. Είμαι σπίτι γιατι είμαι ασφαλής μέσα για το δικό μου καλό και των άλλων. Τώρα έχω την ευκαιρία να κάνω αυτά που δεν έκανα με τη δικαιολογία ότι δεν είχα χρόνο πριν. Μπορώ να καλέσω στο τηλέφωνο το φίλο ή τη φίλη μου που έχω καιρό να μιλησω, μπορώ επιτέλους να μάθω κάτι καινούργιο να κάνω που πάντα το ήθελα απλά δεν προλάβαινα, μπορώ να ερθω πιο κοντά με τους δικούς μου και να περάσω δημιουργικό χρόνο μαζί τους, μπορώ να τελειώσω τη σειρά στο Netflix, να φτιάξω ένα παζλ, να ζωγραφίσω, να καθαρίσω το σπίτι, να οργανώσω τις ντουλάπες μου που ποτέ δεν είχα την ενέργεια να το κάνω, να δω την αγαπημένη μου ταινία ξανά, να οργανώσω τις φωτογραφίες μου στο λάπτοπ, να μαγειρέψω κάτι καινούργιο και να το δοκιμάσω, να τελειώσω το βιβλίο μου που προσπαθώ τόσο καιρό αλλά πάντα με παίρνει ο ύπνος.... ή απλά να κάτσω στο σαλόνι και να ακούσω μουσική και απλά να χαλαρώσω με ένα ποτήρι κρασί. Είπα λίγα πράγματα που μου ήρθαν στο μυαλό που μπορεί κάποιος να κάνει τώρα και είμαι σίγουρη πως υπάρχουν πολλά περισσότερα να κάνει κάποιος μέσα στο σπίτι, αλλά το πιο σημαντικό είναι να καταλάβουμε ότι δεν είναι τιμωρία το ότι δεν μπορείς να βγεις έξω. Είναι ο καλύτερος τρόπος για να μείνεις υγιείς εσύ και άλλοι ώστε να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση και να βγούμε νικητές στο τέλος....όσο και αν πάρει για να γίνει αυτό.

Μένουμε σπίτι και βρίσκουμε τρόπους να είμαστε δημιουργικοί και να απασχολούμε τον εαυτό μας.

Θα το περάσουμε όλοι μαζί και αυτό με υπομονή , καθαρή σκέψη και υπευθυνότητα.

Καλημέρα παρέα!!

Stay safe»

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.