Μπατίστ: «Προχωράμε με χαμηλά το κεφάλι»

Written by  Ιαν 14, 2014

Η προσήλωση στους στόχους και η συγκέντρωση σε κάθε παιχνίδι χωριστά θα είναι ο οδηγός του Παναθηναϊκού που θα κρατήσει το κεφάλι χαμηλά, όπως έγραψε ο Μάικ Μπατίστ στο προσωπικό blog που διατηρεί στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΑΕ.

 

Αναλυτικά τι έγραψε ο σέντερ των Πρωταθλητών:

«Καλησπέρα σε όλους από τον Μάικ

Στη Βιτόρια  πετύχαμε μια πολύ καλή νίκη, μια βραδιά που μας γεμίζει ακόμη μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και είναι σημαντική για την ομάδα μας. Η άμυνα μας είναι στ’ αλήθεια σε πολύ καλό επίπεδο ειδικά στα τελευταία παιχνίδια που έχουμε δώσει. Τώρα προετοιμάζουμε και έχουμε μονάχα στο μυαλό μας τον επόμενο αγώνα της Ευρωλίγκας με την Εφές στο ΟΑΚΑ.

Ξέρουμε πως αν τους κερδίσουμε θα έχουμε κάνει ένα πολύ καλό ξεκίνημα από πολύ καλή θέση. Πρέπει να βλέπουμε ένα μονάχα ένα παιχνίδι τη φορά, μόνο έτσι γίνεται στο ΤΟΡ-16, παιχνίδι με το παιχνίδι και μέχρι στιγμή τα πηγαίνουμε καλά και περιμένουμε να δούμε τι θα συμβεί την επόμενη εβδομάδα στο «σπίτι» μας. Ο όμιλος είναι πραγματικά πολύ δυνατός.

Είναι ένα γκρουπ που πρέπει να παίρνεις τις νίκες και να τα πηγαίνεις όσο το δυνατόν καλύτερα, όλες οι ομάδες μπορούν να νικήσουν τον άλλον και γίνεται πραγματικά ένας χαμός με πολύ δυνατούς αντιπάλους. Άρα πρέπει να πάρεις τη νίκη όσο δύσκολο και αν είναι διότι τίποτε δεν θα έρθει εύκολα. Όπως και στη Βιτόρια που ξέραμε πως έπρεπε να παλέψουμε και το κάναμε καλά.

Στην άμυνα τους κρατήσαμε πολύ χαμηλά και στην επίθεση μπορέσαμε να ελέγξουμε τα πάντα εξαιτίας της άμυνας μας. Αν συνεχίσουμε έτσι τότε μπορούμε να περιμένουμε καλά πράγματα. Ποτέ στην Ευρωλίγκα δεν είναι εύκολα τα πράγματα, κανείς δεν σου χαρίζει τίποτα. Οφείλεις να είσαι συγκεντρωμένος και να κρατάς το κεφάλι χαμηλά, στο γήπεδο να δείχνεις το πόσο έτοιμος είσαι.

Έχουμε κάνει ακριβώς το ξεκίνημα που θέλαμε αλλά δεν αρκεί. Παλιά το ΤΟΡ-16 ήταν ματς οπότε θα μπορούσαμε να πούμε πως με δύο στα δύο θα ήμασταν σε μια πραγματικά καλή θέση για την πρόκριση, τώρα όμως απομένουν 12 αγώνες, οπότε δεν μπορείς να λες πολλά. Δεν φτάνει το καλό ξεκίνημα θα είναι ένα πολύ δύσκολο «πρωτάθλημα» στο οποίο θα πρέπει να καταφέρουμε να ανταπεξέλθουμε. Σας περιμένω τη επόμενη Παρασκευή στο ΟΑΚΑ, όλοι μαζί να παλέψουμε για τη νίκη!    

Τα ξαναλέμε σύντομα

Μάικ»

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.