Άρχισαν τα…όργανα για το ντέρμπι

Written by  Ιαν 16, 2014

Νωρίς ξεκίνησε το ντέρμπι των «αιωνίων» για την πρεμιέρα του δεύτερου γύρου του Πρωταθλήματος, καθώς, κατά το συνήθειο πλέον πριν από κάθε μεταξύ τους αναμέτρηση, οι διοικήσεις των δύο ομάδων ξεκίνησαν τον πόλεμο των εκατέρωθεν ανακοινώσεων.

 

Η ΚΑΕ Ολυμπιακός εξέδωσε ανακοίνωση καταγγέλλοντας παραβατικές συμπεριφορές των φιλάθλων στον πρόσφατο ημιτελικό του Κυπέλλου υποστηρίζοντας πως οι διαιτητές δεν εφάρμοσαν τους κανονισμούς και ζήτησε τον έλεγχό τους και την επιβολή κυρώσεων, όπου διαπιστωθεί πλημμελής άσκηση των καθηκόντων τους.

Η ανακοίνωση της ΚΑΕ Ολυμπιακός:  

«Στις 3 Ιανουαρίου 2014 η ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ απέστειλε επιστολή προς την ΚΕΔ με κοινοποίηση στον πρόεδρο της ΕΟΚ κ. Βασιλακόπουλο με την οποία κατήγγειλε τους διαιτητές του ημιτελικού αγώνα Κυπέλλου Ελλάδας με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ.

Ο Ολυμπιακός κατήγγειλε την πλήρη αδιαφορία τους στις παραβατικές συμπεριφορές των φιλάθλων της ομάδας του Παναθηναϊκού για τη ρήψη φωτοβολίδων και κροτίδων προς τον πάγκο της ομάδας μας 27,6’’ πριν το τέλος του αγώνα που δημιούργησαν σοβαρότατους κινδύνους τραυματισμού των αθλητών και των μελών της αποστολής του Ολυμπιακού.

Ο Ολυμπιακός κατήγγειλε ότι οι διαιτητές όχι μόνο δεν εφάρμοσαν τον Ειδικό Πειθαρχικό Κώδικα του ΕΣΑΚΕ (αρθρο 20) που όριζε τη διακοπή του αγώνα αλλά δεν έκαναν την παραμικρή αναφορά στο φύλλο αγώνα που θα είχε ως συνέπεια την τιμωρία του Παναθηναϊκού από τον Αθλητικό Δικαστή.

Γι’ όλα τα παραπάνω, ο Ολυμπιακός ζήτησε τον έλεγχο των συγκεκριμένων διαιτητών και την επιβολή κυρώσεων, ενώ παράλληλα απαίτησε τη λήψη μέτρων που θα διασφαλίζουν στο μέγιστο δυνατό βαθμό την επάρκεια της διαιτησίας σε αγώνες μείζονος σπουδαιότητας όπως οι επερχόμενοι αγώνες πρωταθλήματος μεταξύ των δυο ομάδων, προκειμένου να διαφυλαχθεί επιτέλους το κύρος και η ισονομία που απαιτούν οι θεσμοί για το άθλημα της καλαθοσφαίρισης».

Η απάντηση ήρθε άμεσα από τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού, ο οποίος σε μία λιτή δήλωσή του έκανε λόγο για εφαρμογή του «νόμου του ΟΑΚΑ». Συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος δήλωσε:

«Για ακόμα μία φορά οι αιώνιοι δεύτεροι σκούζουν. Αυτή τη φορά με αφορμή τη δήθεν μη τήρηση των νόμων... Ακόμα να καταλάβουν ότι στο ΟΑΚΑ ισχύει ο ένας και μοναδικός νόμος: ο νόμος του ΟΑΚΑ».

Οι εξελίξεις αυτές, όπως άλλωστε έχει γίνει πια συνήθεια, δυναμιτίζουν το κλίμα ενόψει της αναμέτρησης των δύο ομάδων για το πρωτάθλημα, αλλά και τις δύο που ακολουθούν για την Ευρωλίγκα και προκαλούν προβληματισμό για τις συνθήκες διεξαγωγής των αγώνων.

Οι επόμενες ώρες θα δείξουν αν θα υπάρξει συνέχεια με όλους τους φιλάθλους να επιθυμούν το ζήτημα να μείνει εκεί και οι διοικήσεις των δύο «αιωνίων» να επικεντρωθούν στις πολύ μεγάλες μάχες που θα δώσουν το διήμερο που ξεκινά από σήμερα στην Ευρωλίγκα.

Όλα αυτά και ενώ πραγματοποιήθηκε η ευρεία σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας του ντέρμπι, παρουσία όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Κατά την σύσκεψη, αποφασίστηκαν τα εξής:

-Από την ΚΑΕ Παναθηναϊκός θα εκδοθούν 17.700 εισιτήρια

-Θα αφαιρεθούν και θα απομακρυνθούν τα πτυσσόμενα τμήματα 103β, 105β και 107β.

-Θα συμπτυχθούν κατά οχτώ (8) σειρές καθισμάτων επί τριάντα οχτώ (38) θέσεων το πτυσσόμενο τμήμα των κερκιδων 134β, 136β και 138β.

-Θα απομακρυνθούν από τον περιβάλλοντα χώρο του κλειστού του ΟΑΚΑ όλα τα κινητά σιδερένια κιγκλιδώματα πλην αυτών που θα χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες του αγώνα.

-Δεν θα υπάρχει μεγαφωνική εγκατάσταση όπισθεν του πάγκου του Ολυμπιακού.

-Θα τοποθετηθεί διπλό προστατευτικό δίχτυ σε σχήμα «Γ»

-Η προσέλευση των φιλάθλων του Παναθηναϊκού θα γίνει μεμονωμένα χρησιμοποιώντας κατά κύριο λόγο τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

-Θα πραγματοποιηθούν αυστηροί προέλεγχοι στους φιλάθλους σε δύο και τρεις ζώνες περιμετρικά του κλειστού του ΟΑΚΑ όπου θα αποκλεισθεί η μεταφορά εντός της εγκατάστασης απαγορευμένων ή άλλων επικίνδυνων αντικειμένων καθώς και η απομάκρυνση όσων τυχόν θα στερούνται εισιτηρίων.

-Δεν θα επιτραπεί η είσοδος στο Γυμναστήριο σε φιλάθλους που θα φέρουν πανό ή πλακάτ με προκλητικό ή υβριστικό περιεχόμενο.

-Οι φίλαθλοι που θα προσέλθουν στο ΟΑΚΑ για να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση θα φέρουν μαζί τους την Αστυνομική ταυτότητα ή το διαβατήριό τους μαζί με το εισιτήριο που θα κατέχουν.

-Οι Θύρες του κλειστού του ΟΑΚΑ θα ανοίξουν στις 5μ.μ της Δευτέρας 20/1/2014.

-Δεν ισχύουν οι κάρτες ελευθέρας πλην εκείνων του ΕΣΑΚΕ.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.