Συγκέντρωση και άμυνα για τη νίκη με την Εφές

Written by  Ιαν 17, 2014

Να εκμεταλλευτεί την δύναμη της έδρας που του δίνει επιπλέον ώθηση και να δείξει το καλό πρόσωπο που παρουσιάζει το τελευταίο διάστημα θέλει απόψε στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός απέναντι στην Αναντολού Εφές για να κάνει το 3/3 στον πέμπτο όμιλο του Top 16 της Ευρωλίγκα και να μείνει μαζί με την Μπαρτσελόνα στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.

 

Οι «πράσινοι» είναι σε καλή κατάσταση και δεν έχουν προβλήματα τραυματισμών και περιμένουν την τουρκική ομάδα με στόχο να διατηρήσουν το αήττητο στον όμιλο και να κάνουν ένα ακόμα σημαντικό βήμα για την κατάληψη μιας εκ τω δύο πρώτων θέσεων. Το καλό ξεκίνημα της ομάδας, δεν δείχνει να αποπροσανατολίζει τον προπονητή και τους παίκτες που βλέπουν τις δυσκολίες που μπορεί να κρύβει η αναμέτρηση με την Αναντολού του Βαγγέλη Αγγέλου και του Κώστα Βασιλειάδη και γνωρίζουν ότι πρέπει να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί.

Το ίδιο επεσήμανε και κατά την συνέντευξη Τύπου για το παιχνίδι, ο Αργύρης Πεδουλάκης. «Δεν παίζει κανένα ρόλο αν έχουμε 2/2 ή αν έχουν 0/2. Είναι ένας "Μαραθώνιος", ένα ολόκληρο... πρωτάθλημα είναι πολύ δύσκολο για όλες τις ομάδες. Η παρουσία του Βαγγέλη Αγγέλου στον πάγκο είναι κάτι εξαιρετικό για το ελληνικό μπάσκετ. Η εκτίμηση που έχουν οι Έλληνες προπονητές είναι αρκετά μεγάλη. Αυτό μας κάνει ευχαριστημένους κι αναμένουμε την ίδια αγάπη κι αναγνώριση στην Ελλάδα. Εμείς θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και την "κατάθεση" που κάναμε στη Βιτόρια να την "εισπράξουμε" αυτή την εβδομάδα. Για να έχουμε κέρδος από μια εκτός έδρας νίκη, θα πρέπει να νικήσουμε εντός», δήλωσε ο προπονητής του «τριφυλλιού» και ξεκαθάρισε πως κανένας στην ομάδα δεν έχει προς το παρόν το μυαλό του στον αγώνα με τον Ολυμπιακό τη Δευτέρα για το Πρωτάθλημα.

«Θα πρέπει να είμαστε πάρα πολύ συγκεντρωμένοι, με μεγάλη ενέργεια, δεν πρέπει να αποπροσανατολιστούμε, γιατί διαβάζω κι ακούω πολλά για το παιχνίδι της Δευτέρας με τον Ολυμπιακό. Για εμάς το αυριανό είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι. Τη Δευτέρα δεν είναι τελικός, είναι ένα σημαντικό παιχνίδι που οι ομάδες το θέλουν, αλλά εμείς πρέπει να έχουμε συγκέντρωση κι ενέργεια αύριο. Σ' αυτό δουλεύουμε. Όλη η συγκέντρωσή μας είναι πάνω σ' αυτό το κομμάτι. Αντιμετωπίζουμε είναι μία ομάδα με καλά ονόματα και καλούς παίκτες. Είναι μία ομάδα που προσπαθεί με τον Ερντέν να ποστάρει την μπάλα και γενικά παίζει αρκετά σε ατομικό επίπεδο. Εμείς θα προσπαθήσουμε να αντιπαραθέσουμε το δικό μας όπλο, που είναι η ομάδα», πρόσθεσε.

Στον προπονητή του Παναθηναϊκού τέθηκε και ερώτημα σχετικά με την αλλαγή προπονητή στην Αναντολού και την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Βαγγέλη Αγγέλου, καθώς και το κατά πόσο μπορεί να επηρεάσει το παιχνίδι της τουρκικής ομάδας, εξηγώντας πως κάθε τέτοια αλλαγή έχει τα δικά της ιδιαίτερα χαρακτηριστικά.

«Είναι σαν την... Πυθεία. Κάθε πράγμα έχει και θετικά κι αρνητικά. Το θετικό ότι για ένα μικρό χρονικό διάστημα υπάρχει ευφορία κι όλοι προσπαθούν ξανά απ' την αρχή να αποδείξουν πως ό,τι έχει συμβεί μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν ισχύει. Εδώ με την οικογένειά σου μπορείς να τσακωθείς... Αλλά απ' την άλλη δεν μπορεί να υπάρχει τέτοια αυτοματοποίηση, όπως με τον παλιό προπονητή, χρειάζεται σίγουρα χρόνος», σχολίασε.

Η πιεστική άμυνα είναι από τα βασικά σημεία του παιχνιδιού του Παναθηναϊκού και αυτό είναι πάντα ένα σημείο αναφοράς. Ο προπονητής των νταμπλούχων κλήθηκε να σχολιάσει τις δυνατότητες της ομάδας να παίζει συνεχώς πιεστική άμυνα.

«Δεν είναι θέμα βελτίωσης στην άμυνα, απλώς έχουμε ξεχάσει να βλέπουμε τα απλά πράγματα και να ψάχνουμε τα σύνθετα, να κάνουμε αναλύσεις περίπλοκες για πράγματα που στην πραγματικότητα είναι απλά. Μας λείπουν παιδιά, ιδιαίτερα τα παιδιά τα οποία είναι στον άξονα της αμυντικής γραμμής. Ο Ούκιτς, που ακόμα βασανίζεται, κάνει μία προπόνηση την εβδομάδα κι επανήλθε ο Λάσμε και τα άλλα παιδιά. Δουλεύουμε όλοι μαζί. Είναι το αυτονόητο, είναι το απλό. Παιδιά που αποτελούσαν το βασικό όπλο μας, που είναι η άμυνα, ήταν εκτός. Όσο αφορά το πρόσφατο παιχνίδι με τη Λαμποράλ Κούτσα, το παιχνίδι είναι ένας ζωντανός οργανισμός, δεν ξέρεις πώς θα σου βγει. Είδατε και με τον Απόλλωνα Πατρών θέλαμε να παίξουν τα νέα μας παιδιά περισσότερο, το είχαμε προαναφέρει στο μίτινγκ, κι έκανε ο Παππάς σε 1 λεπτό 2 φάουλ. Ο αγώνας είναι ζωντανός οργανισμός που εξελίσσεται και έτσι πρέπει να τον προσεγγίζεις», εξήγησε ο κ. Πεδουλάκης, ενώ, αναφορικά με την βοήθεια που δίνει στην ομάδα όσον αφορά στη συγκέντρωση ο επικείμενος αγώνας με τον Ολυμπιακό, ο προπονητής του Παναθηναϊκού επεσήμανε τόσο τη θετική όσο και την αρνητική πλευρά του νομίσματος.

«Στη συγκέντρωση βοηθάει, στη δουλειά δε βοηθάει. Είναι συνεχόμενα παιχνίδια, τα οποία είναι πολύ μεγάλα. Δεν βοηθάει στην ενέργεια. Θεωρούμε ότι αυτό θα αφαιρέσει, γιατί η ομάδα συγκεντρώνεται περισσότερο στην Ευρωλίγκα. Ουσιαστικά το προπονητικό πρόγραμμα ξεκινάει με κορύφωση το παιχνίδι της Ευρωλίγκας. Υπήρχε μία εβδομάδα για εμάς που παίζαμε με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ και μετά είχαμε τον ημιτελικό με τον Ολυμπιακό. Στο παιχνίδι με τη Μακάμπι κάναμε τις δύο προηγούμενες μέρες πολύ δυνατή προπόνηση και γι' αυτό στο δεύτερο ημίχρονο καταρρεύσαμε: Γιατί είχαμε στόχο το παιχνίδι του Κυπέλλου. Τώρα το προπονητικό πρόγραμμα πρέπει να αλλάξει. Είναι τρία παιχνίδια στη σειρά (Αναντόλου Εφές, Ολυμπιακός, Φενέρμπαχτσε Ούλκερ), που θα παίξει σημαντικό ρόλο η ενέργεια. Δεν βοηθάει καμία απ' τις δύο ομάδες ότι παίζουν τώρα στο ΤΟΡ 16. Πρώτα τις αποπροσανατολίζει και το σημαντικότερο είναι ότι τους αφαιρεί ενέργεια. Δε θέλω να κρύβομαι. Με τον Ολυμπιακό είναι ένα παιχνίδι που είναι ιδιαίτερο κι όπως προσεγγίζουμε τα πράγματα στη χώρα μας με τα μεγάλα άκρα και τους έντονους συναισθηματισμούς νομίζω πως δε μπορεί να βγει η ομάδα έξω απ' το κλίμα. Προσπαθούμε, αλλά νομίζω υπάρχει περιρρέουσα ατμόσφαιρα οικογενειακή, φιλική, επαγγελματική. Αλλά αυτό, όμως, θεωρώ πως και στις δύο ομάδες αφαιρεί ενέργεια. Μακάρι να παίζαμε αργότερα, θα ήταν καλύτερο και για τις δύο ομάδες. Κι ο Ολυμπιακός σήμερα (χθες) έχει ένα δύσκολο παιχνίδι, θα έχει και τη Δευτέρα. Κι εμείς το ίδιο. Όσο αργότερα τόσο καλύτερα για όλους. Νομίζω ότι και οι ομάδες έχουν αλλάξει», ανέφερε.

Τους παίκτες εκπροσώπησε ο Ραμέλ Κάρι, ο οποίος το τελευταίο διάστημα μαζί με την ομάδα διανύει περίοδο και ατομικού φορμαρίσματος. Αναφερόμενος στον αγώνα με την Αναντολού Εφές εξέφρασε την ελπίδα η ομάδα του να συνεχίσει το καλό πρόσωπο που έχει δείξει το τελευταίο διάστημα και για τον ίδιο να μπορεί να προσφέρει το ίδιο καλά στις υποχρεώσεις της.

«Κάθε αγώνας είναι κρίσιμος. Πρέπει να τον προσεγγίσουμε όπως τα δύο πρώτα, τα οποία μας έφτασαν στο 2-0. Ευελπιστώ σε ένα καλό ματς εδώ στο Ο.Α.Κ.Α. Ίσως παρουσιαστεί διαφορετική η Αναντόλου Εφές, λόγω της ελληνικής φιλοσοφίας του νέου προπονητή της. Αλλά είμαστε προετοιμασμένοι για κάθε ενδεχόμενο. Αν κάνουμε αυτό που ξέρουμε και το κάνουμε σωστά, θα είμαστε καλά. Όσο για μένα.. Θα συνεχίσω να δουλεύω σκληρά, ευελπιστώντας να έχει θετικό αντίκτυπο στο παιχνίδι της ομάδας. Αλλά μιλάμε για μία σπουδαία ομάδα, με σπουδαίες προσωπικότητες. Αν συνεχίσουμε το ίδιο, θα είμαστε καλά», δήλωσε ο Αμερικανός γκαρντ του Παναθηναϊκού. 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.