Πεδουλάκης: «Αυτός είναι ο Παναθηναϊκός»

Written by  Ιαν 18, 2014

Με τον Παναθηναϊκό να πραγματοποιεί μία από τις καλύτερες φετινές του εμφανίσεις και να βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας του ομίλου, ο προπονητής της ομάδας δεν θα μπορούσε να μην είναι απόλυτα ικανοποιημένος μετά τον αγώνα με την Αναντολού Εφές.

 

Ο τεχνικός των «πρασίνων» μετά τη νίκη επί της τουρκικής ομάδας, μίλησε για τη μέχρι τώρα πορεία της και αναφέρθηκε στο κυρίαρχο στοιχείο του παιχνιδιού της που είναι η απόλυτη συγκέντρωση στο αμυντικό πλάνο της.

«Είχαμε πει και πριν το παιχνίδι πως σε αυτό το ματς ήταν η... εκταμίευση της νίκης μας επί της Λαμποράλ Κούτσα. Στο πρώτο μέρος είχαμε διάθεση, κάναμε, όμως, ορισμένα λάθη στις περιστροφές μας στην άμυνα. Στο δεύτερο βελτιώσαμε αυτό το κομμάτι γεγονός που μας βοήθησε να φτάσουμε στη νίκη. Επιθετικά είχαμε τη γνωστή μας ομαδικότητα. Γυρίσαμε σωστά τη μπάλα και αν είχαμε καλύτερο ποσοστό ευστοχίας τα πράγματα θα ήταν πιο εύκολα. Η αναλογία ασίστ και λαθών ήταν πολύ καλή και σημαντική. Ο Μπράμος έκανε σπουδαία δουλειά στην άμυνα. Έκανε πράγματα στο γήπεδο που ναι μεν δεν αποτυπώνονται στη στατιστική ωστόσο ήταν πολύ σημαντικά για εμάς», σχολίασε στην αρχή της τοποθέτησής του ο προπονητής του Παναθηναϊκού και κλήθηκε να εξηγήσει την εντυπωσιακή αλλαγή της εικόνας του «τριφυλλιού» μετά το νικηφόρο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στον ημιτελικό του Κυπέλλου πριν από περίπου ένα μήνα.

 «Το είπα και χθες. Στο ξεκίνημα της σεζόν μας έλλειπαν πολύ σημαντικά κομμάτια σε ό,τι αφορά την άμυνα. Η επίθεση πληρώνεται πολύ ακριβά και ελληνικές ομάδες στην Ευρωλίγκα δεν μπορούν να το κάνουν πια. Προσπαθούμε να το φτιάξουμε. Μας έλλειπε ο Λάσμε για ένα μεγάλο διάστημα, ενώ ο Ρόκο παίζει με μια προπόνηση της εβδομάδα. Η άμυνα είναι σαν μια αλυσίδα που αν φύγει ένας κρίκος χάνει τη συνοχή της. Η απουσία του Λάσμε έφερε εκνευρισμό στην ομάδα. Γενικά η  έλλειψη κάποιων παιδιών επιβάρυνε κάποιους άλλους. Έχουμε ακόμη θέματα, τα οποία προσπαθούμε να καλύψουμε. Έχουμε αυτογνωσία και καλό κλίμα στην ομάδα. Πάμε παιχνίδι με παιχνίδι και αυτό είναι το μότο μας. Πλέον μας απασχολεί το παιχνίδι της Δευτέρας, το οποίο είναι ιδιαίτερο. Είναι σαν τον σεισμό. Μπορεί να μην πέσεις με 7 ρίχτερ και να πέσεις με 4. Στον αθλητισμό υπάρχουν νίκες και ήττες. Σφυρηλατηθήκαμε μέσα από τις δυσκολίες. Σε αυτό το ταξίδι υπάρχει και κάτι θετικό», ανέφερε ο κ. Πεδουλάκης.

Ερωτηθείς δε για το πάθος και την ενέργεια που δείχνουν οι παίκτες της ομάδας στο παιχνίδι τους, ο προπονητής του Παναθηναϊκού ήταν ξεκάθαρος. «Δεν είναι μυστικό, αυτό είναι ο Παναθηναϊκός. Τα παιδιά ξέρουν ότι το μπάσκετ είναι ένα άθλημα κατοχής. Σήμερα, από το ζέσταμα κιόλας, δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι. Ζητήσαμε απ' όλους όσοι ήμασταν στον πάγκο να εμψυχώσουν τους υπόλοιπους», ήταν η απάντησή του.

Στο αγωνιστικό κομμάτι της αναμέτρησης, εντύπωση προκάλεσε η μη χρησιμοποίηση του Νίκου Παππά, ο οποίος αποτελεί από τα πιο σημαντικά γρανάζια της «πράσινης» μηχανής, κάτι που δεν θα μπορούσε να κληθεί να σχολιάσει ο προπονητής του.

«Σημαντικοί είναι όλοι οι παίκτες. Τα νεαρά αυτά παιδιά ανεβαίνουν επίπεδο. Ο Καλάθης ήταν 1,5 χρόνο εκτός δωδεκάδας. Ο Νίκος πέρασε μια δύσκολη κατάσταση με το χέρι του. Θα έρθουν παιχνίδια που θα μπει και θα βοηθήσει.  Για παράδειγμα σήμερα ο Βλάντο έπαιξε ρόλο. Με την ίδια έννοια υπάρχει και ο Χαραλαμπόπουλος. Έχω βγάλει πολλά παιδιά μέσα από το δρόμο της δουλειάς. Ανησυχώ για αυτό το παιδί, όπως και για αρκετά ακόμη. Ο Νίκος γνωρίζει τις διαφορές της Ευρωλίγκας με το ελληνικό πρωτάθλημα. Έχω δει παιδιά ακόμη και στον Ολυμπιακό που κάνουν 2-3 χρόνια να μπουν στην Ευρωλίγκα. Απαιτείται χρόνος. Δεν είναι απλό», ήταν η εξήγηση του κ. Πεδουλάκη.

Ερωτηθείς ,τέλος, για την βελτίωση που παρουσιάζουν τόσο ο Δημήτρης Διαμαντίδης όσο και ο Ραμέλ Κάρι μετά την επιστροφή του Στεφάν Λάσμε έπειτα από τον τραυματισμό του, ο προπονητής των νταμπλούχων Ελλάδας εξήγησε πως αυτό οφείλεται στο δέσιμο της ομάδας.

 «Είναι αμφίδρομη η σχέση. Στον τομέα της δημιουργίας έχουμε θέματα. Προσπαθούμε μέσα από μικρά τρίλεπτα να πάρουμε πράγματα δημιουργίας από άλλα παιδιά πέραν του Δημήτρη. Η ικανότητα του Δημήτρη κάνει καλό στους Λάσμε και Γκιστ. Επαναλαμβάνω, όμως, πως έχουμε θέματα στο κομμάτι της δημιουργίας. Τα ξέρουμε και τα δουλεύουμε καθημερινά», ανέφερε. 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.