Πεδουλάκης: «Δουλεύουμε για τους τίτλους»

Written by  Φεβ 10, 2014

Χαρούμενος για την κατάκτηση του πρώτου τίτλου της χρονιάς ήταν μετά το τέλος του τελικού Κυπέλλου ο Αργύρης Πεδουλάκης, ο οποίος μοίρασε συγχαρητήρια στους παίκτες του, αλλά και στους αντιπάλους για τον τρόπο που αγωνίστηκαν.

 

«Είμαστε ευχαριστημένοι που κατακτήσαμε τον πρώτο τίτλο της χρονιάς. Γι’ αυτό δουλεύουν οι ομάδες: για να κατακτούν τίτλους! Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε χαμηλή αυτοσυγκέντρωση στο αμυντικό κομμάτι. Αυτό είναι κάπως δικαιολογημένο αφού μέσα σε εννιά μέρες ήταν το τέταρτο παιχνίδι για την ομάδα. Για εμάς ήταν σημαντικό να μην έχουμε νέα απώλεια μετά τον Γκιστ. Στο δεύτερο ημίχρονο θελήσαμε να κόψουμε τις πάσες του Άρη.  Μέσα από την άμυνα βρήκαμε το ρυθμό. Έχουμε καλύτερη ποιότητα και βάθος. Στο δεύτερο μέρος ήταν σχετικά εύκολο για εμάς. Συγχαρητήρια στον Άρη για την επιλογή του να προχωρήσει με νέα παιδιά. Θέλουμε να αφιερώσουμε τον τίτλο στον κόσμο μας και ειδικά σε ένα παιδί, τον Στάθη, που αγωνίστηκε για τη ζωή του. Υπάρχει διαφορά στο αγωνίζεσαι από το παίζεις», δήλωσε στην αρχική του τοποθέτηση ο προπονητής του Παναθηναϊκού, ο οποίος αναφέρθηκε και στον τρόπο διεξαγωγής του τελικού, αλλά και το πρόβλημα της αντιμετώπισης της βίας, που, όπως υποστήριξε είναι γενικότερο φαινόμενο της κοινωνίας και όχι μόνο του ελληνικού μπάσκετ.

«Γίνεται μια καινούρια προσπάθεια για τη διεξαγωγή του τελικού. Αν είναι καλή ή κακή θα την κρίνουμε. Τα θέμα είναι να τη βοηθήσουμε. Το μοντέλο που είχαμε μέχρι τώρα ήταν προβληματικό. Στην καινούρια αυτή προσπάθεια θέλαμε να είμαστε θετικοί. Οποιαδήποτε μορφή βίας, είτε λεκτική είτε σωματική, είναι καταδικαστέα. Όλοι μας έχουμε ρίξει νερό να συμβαίνει αυτό με νέα παιδιά που δεν έχουν δουλειά ή που έχουν άλλα προβλήματα. Καλό είναι να είμαστε θετικοί σε αυτή την προσπάθεια. Είναι η πρώτη φορά, είναι πολύ νωρίς να κρίνουμε αυτό το πείραμα. Πρέπει να δούμε τα λάθη και τα σωστά. Το πρόβλημα δεν είναι του μπάσκετ, αλλά της ελληνικής κοινωνίας», ανέφερε.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού δεν αμέλησε να αναφερθεί και στην χρησιμοποίηση νεαρών παικτών, όπως ο Χαραλαμπόπουλος, ενώ έφερε και το παράδειγμα του Άρη που είναι μια κατεξοχήν νεανική ομάδα.

 «Ο Χαραλαμπόπουλος είναι 17 χρονών και παίζει ώριμα. Είναι σημαντικό ότι αντιμετωπίζει έτοιμους παίκτες καθημερινά και καταλαβαίνει τα λάθη του. Ο Άρης έχει πολλά παιδιά με ταλέντο, αλλά το να αναφέρω κάποια δεν θα τα βοηθήσει. Το σημαντικό γι’ αυτά είναι να συνεχίσουν τη δουλειά και να αποφύγουν το star system», είπε ο Αργύρης Πεδουλάκης.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.