Κατέρρευσε στο τέλος και μπαίνει σε περιπέτειες

Written by  Φεβ 13, 2014

Ο Παναθηναϊκός έκανε ένα τραγικό παιχνίδι στην Ισπανία και έχοντας για μία ακόμα φορά χαμηλή απόδοση στην επίθεση, γνώρισε την τρίτη του συνεχόμενη ήττα, αυτή τη φορά από την Μάλαγα με 87-71 και πλέον ο αγώνας με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ εκτός από το γόητρο κρίνει και την επιβίωσή του στη διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.

 

Οι «πράσινοι» κατέρρευσαν στην τελευταία περίοδο όπου το επιμέρους σκορ για την γηπεδούχο ομάδα να είναι  26-14 και πλέον όχι μόνο υποχώρησαν στην τέταρτη θέση του ομίλου, αλλά πλέον έβαλαν και τη Μάλαγα στην διεκδίκηση της πρόκρισης στα play off της Ευρωλίγκα. Είναι δε χαρακτηριστικό της κακής απόδοσης του «τριφυλλιού» το γεγονός ότι μπόρεσε να σκοράρει μόλις 29 πόντους στο δεύτερο ημίχρονο.

Η απουσία του Τζέιμς Γκιστ που τελικά δεν κατάφερε να ξεπεράσει το πρόβλημα στους προσαγωγούς ήταν καταλυτική για τον Παναθηναϊκό, αφού έχασε ολοκληρωτικά τον έλεγχο των ριμπάουντ (32-19 για τη Μάλαγα), με αποτέλεσμα να μη μπορεί να διεκδικήσει τη νίκη. Και η Μάλαγα, ωστόσο, είχε την απουσία του Κάλογουεϊ που, ωστόσο, όπως αποδείχθηκε, δεν την επηρέασε στο παιχνίδι της.

Από το ξεκίνημα του αγώνα οι δύο ομάδες έδειξαν ότι το παιχνίδι θα είναι ντέρμπι, αφού καμία δεν μπορούσε να ξεφύγει στο σκορ. Ο Ραμέλ Κάρι μπήκε «ζεστός» και με προσωπικούς του πόντους κράτησε τον Παναθηναϊκό μπροστά στο σκορ και οδήγησε στο προβάδισμα του πρώτου δεκαλέπτου με 20-23.

Ο Αμερικανός συνέχισε με τον ίδιο ρυθμό και στο ξεκίνημα του δεύτερου δεκαλέπτου, όπου με δικούς του πόντους η διαφορά πήγε στη μέγιστη για τον Παναθηναϊκό τιμή της (23-30 στο 13’). Η Μάλαγα αντέδρασε και με αιχμή τον Κάνερ-Μέντλεϊ έτρεξε ένα σερί 8-0 και πέρασε και πάλι μπροστά με 31-30 στο 14’. Με τις δύο ομάδες να έχουν καλά ποσοστά από την περιφέρεια, το σκορ πήγε ψηλά για το ημίχρονο με την Μάλαγα να προηγείται οριακά με 44-42.

Το πρώτο μισό του τρίτου δεκαλέπτου ξεκίνησε με την Μάλαγα να παίρνει μια μικρή διαφορά 6 πόντων (52-46) και τον Παναθηναϊκό να αντιδρά με ένα σερί 11-2 και να προηγείται με 54-57. Στο σημείο αυτό άρχισαν να φαίνονται τα πρώτα σημάδια της κόπωσης στους παίκτες του «τριφυλλιού» κάτι που οι γηπεδούχοι δεν άφησαν να περάσει ανεκμετάλλευτο.

Ο Κάνερ-Μέντλεϊ άρχισε να πυροβολεί συνεχώς και με τη Μάλαγα να κάνει ένα σερί 7-0 το δεκάλεπτο έκλεισε με το σκορ στο 61-57.

Με το ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου ο Παναθηναϊκός έδειξε ότι δε μπορεί να ακολουθήσει τον ρυθμό της ισπανικής ομάδας. Η κούραση έφερε συνεχόμενα εύκολα και αβίαστα λάθη, την ώρα που οι παίκτες της Μάλαγα άρχισαν να βλέπουν το καλάθι σαν βαρέλι και να πυροβολούν ανηλεώς από τα 6,75 μ.Η διαφορά άρχισε να μεγαλώνει και έφτασε για πρώτη φορά σε διψήφια επίπεδα στο 36’.

Με τον Γκρέιντζερ να ολοκληρώνει το παιχνίδι με 4/5 τρίποντα η διαφορά έφτασε μέχρι και τους 19 πόντους πριν ο Ματσιούλις με τρίποντο γράψει το τελικό 87-71 που φέρνει τις δύο ομάδες στο 3-3 στον όμιλο και να έχουν πια τις ίδιες πιθανότητες για πρόκριση στην επόμενη φάση, αλλά να έχουν χάσει έδαφος στην διεκδίκηση της δεύτερης, κατά κύριο λόγο θέσης στον όμιλο.

Με 16 λάθη σε μία καυτή έδρα ο Παναθηναϊκός δεν θα μπορούσε να έχει τύχη, ειδικά όταν με την απουσία του Γκιστ οι ψηλοί της Μάλαγα έκαναν πάρτι κάτω από το καλάθι κερδίζοντας κατά κράτος τη μάχη των ριμπάουντ. Ο Ραμέλ Κάρι ξεκίνησε δυνατά το παιχνίδι πετυχαίνοντας 14 γρήγορους πόντους, όμως, στη συνέχεια, σίγησε, ενώ ο Γιόνας Ματσιούλις με 13 πόντους προσπάθησε να συμμαζέψει στο τέλος τη διαφορά.

Από την Μάλαγα, ο Κάνερ-Μέντλεϊ με 21 πόντους και 5/6 τρίποντα, ο Ράιαν Τούλσον με 4/8 τρίποντα και ο Τζέισον Γκρέιντζερ με 16 πόντους και 4/5 τρίποντα εκτέλεσαν τον Παναθηναϊκό και κατέστρεψαν κάθε αμυντικό περιφερειακό σχέδιο του Αργύρη Πεδουλάκη.

Η επόμενη και τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου του Top 16 φέρνει τον Παναθηναϊκό αντιμέτωπο με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ σε ένα παιχνίδι που η νίκη εκτός από το γόητρο είναι επιβεβλημένη και για να κρατήσεις τους «πράσινους» ζωντανούς στο κυνήγι της κατάληψης της δεύτερης θέσης του ομίλου.

Τα δεκάλεπτα: 20-23, 44-42, 61-57, 87-71

Μάλαγα: Σαμπόνις 3, Βιντάλ 4, Ουρτασούν, Σουάρεζ, Γκρέιντζερ 16, Βάσκεζ 6, Τούλσον 20, Κουζμίνσκας 5, Ντράγκιτς 4, Χετσχάιμαϊρ, Κάνερ-Μέντλεϊ 21, Στίματς 8

Παναθηναϊκός: Μπράμος 12, Κάρι 14, Μπατίστ 4, Φώτσης 4, Ούκιτς, Λάσμε 10, Μαυροκεφαλίδης 4, Διαμαντίδης 10, Γκιστ, Παππάς, Γιάνκοβιτς, Ματσιούλις 13

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.