Ο Άρης «άλωσε» τη Ν. Σμύρνη, νίκες για Ίκαρο, ΚΑΟΔ, Κολοσσό

Written by  Φεβ 16, 2014

Εντυπωσιακές αναμετρήσεις που έφεραν ανατροπές κυρίως στον βυθό της βαθμολογίας έκρυβε η πρώτη μέρα της 18η αγωνιστικής που ολοκληρώνεται σήμερα με τρεις αναμετρήσεις. Σπουδαίες νίκες για Άρη, Ίκαρο και ΚΑΟΔ, βυθίζεται ο Ηλυσιακός.

 

Ο Άρης έδειξε ότι δεν επηρεάστηκε καθόλου από την βαριά ήττα στον τελικό του Κυπέλλου από τον Παναθηναϊκό και απέναντι στον Πανιώνιο, τον οποίο είχε διαλύσει στον ημιτελικό, πήρε μία σπουδαία εκτός έδρας νίκη με 63-68  και μαζί βαθιά βαθμολογική ανάσα.

Το παιχνίδι ήταν σε όλη τη διάρκειά του ντέρμπι με τους «κυανέρυθρους» να διατηρούν το προβάδισμα στο πρώτο μέρος και τους «κίτρινους» να παίρνουν τα ηνία στην επανάληψη. Ο πρώην παίκτης του Πανιωνίου, Γιάννης Αθηναίου, πέτυχε κρίσιμους πόντους στο τέλος της αναμέτρησης και με 16 πόντους ήταν ο καλύτερος για τον Άρη, με τον Μιχάλη Πελεκάνο να προσθέτει άλλους 15 πόντους. Από τους γηπεδούχους που μετρούν πια δύο συνεχόμενες ήττες στο πρωτάθλημα, με τον Μακ Κόλουμ να κινείται σε ρηχά νερά, πετυχαίνοντας μόλις 10 πόντους, ο Κάρτερ με τα 16 προσπάθησε, αλλά δεν ήταν αρκετός.

Τα δεκάλεπτα: 15-16, 33-31, 44-50, 63-68

Δραματικό παιχνίδι έγινε στα Ηλύσια όπου ο ΚΑΟΔ πέτυχε σημαντική νίκη απέναντι στον γηπεδούχο Ηλυσιακό με 70-74 και τον βύθισε ακόμα περισσότερο στη βαθμολογία. Οι φιλοξενούμενοι με ένα σερί 0-5 στο τελευταίο λεπτό κατάφεραν να πάρουν μια πολύ σημαντική νίκη για τη συνέχεια, την ώρα που ο Ηλυσιακός μπαίνει για τα καλά σε περιπέτειες, αφού πλέον βρίσκεται στην τελευταία θέση.

Ο Τζόουνς με 17 πόντους κα ο Μπράουν με 21 πόντους 3 ριμπάουντ και 4 ασίστ ήταν και πάλι ο κορυφαίος των νικητών, ενώ, παρά τους 23 πόντους του, ο Πίγκραμ ήταν μοιραίος για τον Ηλυσιακό, αφού αστόχησε σε κρίσιμες βολές στο τελευταίο λεπτό που θα μπορούσαν να καθορίσουν αλλιώς την τύχη της ομάδας του.

Τα δεκάλεπτα: 21-19, 38-35, 55-57, 70-74

Με ένα ξέσπασμα στο τρίτο δεκάλεπτο που ανέβασε τη διαφορά σε επίπεδα ασφαλείας, ο Κολοσσός Ρόδου πήρε σημαντική νίκη με 67-57 απέναντι στον Πανελευσινιακό με 67-57 και πλέον βλέπει το μέλλον του με μεγαλύτερη αισιοδοξία.

Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι ως το ημίχρονο, όταν στη συνέχεια οι γηπεδούχοι με τον Σμιθ να δίνει πόντους και την άμυνα να πνίγει τον αντίπαλο, πήραν μια διαφορά, η οποία στη μέγιστη τιμή της έφτασε και το +17. Το μόνο που κατάφεραν οι φιλοξενούμενοι ως το τέλος ήταν να μειώσουν τη διαφορά κάτω από τους δέκα πόντους, που ήταν και η τελική τιμή της και να παραμείνουν στην «πρίζα», αφού δεν κατάφεραν να αναρριχηθούν στην βαθμολογία.

Ο Στεφανίδης με 17 πόντους και ο Σμιθ με 15 οδήγησαν την ομάδα τους στη νίκη, ενώ από τον Πανελευσινιακό, οι Φαγέ με 25 πόντους και Τζόουνς με 17 ήταν ό,τι καλύτερο είχε να επιδείξει η ομάδα τους.

Τα δεκάλεπτα: 13-11, 28-25, 51-36, 67-57

Με μία εντυπωσιακή απόδοση στην τρίτη περίοδο και επιμέρους σκορ 31-11, ο Ίκαρος Χαλκίδας έκανε μια τεράστια ανατροπή και στο ντεμπούτο του Θανάση Γιαπλέ στον πάγκο του πήρε πολύτιμη νίκη με 81-74 απέναντι στα Τρίκαλα και ξέφυγε από την τελευταία θέση της βαθμολογίας.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν από νωρίς τον έλεγχο του παιχνιδιού και με τη διαφορά υπέρ τους στο ξεκίνημα του τρίτου δεκαλέπτου να είναι στο +15, όλα έδειχναν πως θα έπαιρναν μια εύκολη νίκη και θα έδιναν στον Ίκαρο τον τίτλο του πρώτου φαβορί για τον υποβιβασμό. Οι γηπεδούχοι, ωστόσο, με την αύρα του νέου προπονητή, το ένστικτο της αυτοσυντήρησης και τον νεοαποκτηθέντα Ρόμπερτσον να κάνει καλή εμφάνιση, ανέτρεψαν τη διαφορά και βρέθηκαν μπροστά στο σκορ με 7 πόντους στο τέλος του δεκαλέπτου. Μέχρι την λήξη της αναμέτρησης το προβάδισμα αυτό δεν χάθηκε και οι φίλαθλοι της Χαλκίδας πανηγύρισαν μια πολύτιμη νίκη για την ομάδα τους.

Εκτός από τον Ρόμπερτσον που έκλεισε τον αγώνα με 16 πόντους, οι Ρίτσαρντς με 16 και Γκαγκαλούδης με 14 βοήθησαν πολύ τον Ίκαρο να φτάσει στη νίκη. Από τα Τρίκαλα, ο Γιούιν με 11 πόντους και 6 ριμπάουντ και ο Πάνος με 12 πόντους ξεχώρισαν.

Τα δεκάλεπτα: 13-22, 32-42, 63-54, 81-74

Η αγωνιστική ολοκληρώνεται σήμερα με τις αναμετρήσεις του Ρεθύμνου με τον Απόλλωνα Πάτρας, του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό και του Παναθηναϊκού με την ΑΕ Ν. Κηφισιάς. Αναλυτικά το πρόγραμμα και οι διαιτητές.

Κυριακή 16 Φεβρουαρίου

16.45 Ρέθυμνο-Απόλλων Πατρών (Καρακατσούνης, Μάνος, Σταματόπουλος)
19.00 (κ.θ.) ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός (Χριστοδούλου, Ψαριανός, Τζαφλέρης)
19.15 Παναθηναϊκός-ΑΕ Ν. Κηφισιάς (Μητσόπουλος, Διαμαντής, Σκούτας)

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.