Κέρδισε Πανιώνιο και Ράιτ

Written by  Φεβ 24, 2014

Με τον Ζακ Ράιτ να κάνει θετικό ντεμπούτο και τους Παππά και Γιάνκοβιτς να επιστρέφουν στη Ν. Σμύρνη ο Παναθηναϊκός πέρασε και από την έδρα του Πανιωνίου και συνέχισε το σερί του στο πρωτάθλημα, πριν από τη μεγάλη μάχη του με την Αρμάνι Μιλάνο για την Ευρωλίγκα, την ερχόμενη Πέμπτη, σε έναν αγώνα, ωστόσο, που σημαδεύτηκε από την απόφαση του Ηλία Λιανού να αποχωρήσει από τη διοίκηση των «κυανέρυθων» και τα δρώμενα στο μπάσκετ.

 

Το παιχνίδι ήταν νευρικό με τις δύο ομάδες να καταστρέφουν η μία το παιχνίδι της άλλης, με αποτέλεσμα η πρώτη περίοδος να κλείσει με το σκορ στο 10-10, ενώ το ημίχρονο με τον Παναθηναϊκό να προηγείται με 23-26.

Στο δεύτερο ημίχρονο το παιχνίδι άλλαξε με τις δύο ομάδες να προσφέρουν καλύτερο θέαμα και τους φιλοξενούμενους να παίρνουν μια καλή διαφορά στα όρια των διψήφιων επιπέδων και τον Πανιώνιο να διατηρείται κοντά και το παιχνίδι να είναι ντέρμπι ως το τέλος. Οι «πράσινοι» πήραν μια διαφορά έξι πόντων στο τελευταίο λεπτό, το ανάποδο γκολ-φάουλ του ΜακΚόλουμ που χρεώθηκε επιθετικό στον Γκιστ δεν επέτρεψε στους γηπεδούχους να πλησιάσουν περισσότεο και ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη με 64-69.

Ο Αργύρης Πεδουλάκης έμεινε ικανοποιημένος από την παρουσία των παικτών του, ειδικά του Ράιτ, για τον οποίο υποστήριξε πως η παρουσία του θα βοηθήσει πολύ τον Παναθηναϊκό –ο Αμερικανός στο ντεμπούτο του είχε 9 πόντους και γενικά καλή παρουσία – αλλά και για τον Νίκο Παππά, ο οποίος στην επιστροφή του απέναντι στην πρώην ομάδα του πήρε χρόνο και «φώναξε» στον προπονητή του ότι μπορεί να τον υπολογίζει για τη συνέχεια.

Ο Παναθηναϊκός σκέφτεται πλέον τον κρίσιμο αγώνα με την Αμάνι Μιλάνο στην Ιταλία για την πρεμιέρα του δεύτερου γύρου του Top 16 με τις δύο ομάδες να ισοβαθμούν στη δεύτερη θέση του ομίλου μαζί με τον Ολυμπιακό και να ζητούν τη νίκη που θα τους δώσει τη δυνατότητα να διεκδικήσουν το πλεονέκτημα έδρας στα  playoff.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.