Άνετες νίκες των πρωτοπόρων, «πόλεμος» στην ουρά

Written by  Μαρ 24, 2014

Με τον εδιαφέρον να επικεντρώνεται κυρίως, στη μάχη της «ουράς» όπου οι τελευταίες αγωνιστικές θα κυλήσουν με πολλή αγωνία για τις ομάδες που διεκδικούν την παραμονή στην κατηγορία, πραγματοποιήθηκε η 22η αγωνιστική του πρωταθλήματος Basket League ΟΠΑΠ. Εύκολο απόγευμα πέρασαν οι πρωτοπόροι.

 

Στην Χαλκίδα, ο Πρωταθλητής Παναθηναϊκός δυσκολεύτηκε αρκετά για ένα ημίχρονο όπου ο γηπεδούχος  Ίκαρος ήταν ιδιαιτέρως ανταγωνιστικός, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια για το πρώτο ημίχρονο με το σκορ 42-42. Ένα ξέσπασμα, ωστόσο, των «πρασίνων» στο ξεκίνημα της επανάληψης έδωσα προβάδισμα στην ομάδα του Φραγκίσκου Αλβέρτη που τελικά πήρε μια εύκολη νίκη με 64-85.

Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο φορμαρισμένος Μάικ Μπράμος που είχε 4/5 τρίποντα, ενώ από τους αξιόμαχους γηπεδούχους, ο πρώην «πράσινος» Γιάννης Γκαγκαλούδης είχε 15 πόντους με επίσης 4/5 τρίποντα.

Τα δεκάλεπτα: 19-22, 42-42, 53-68, 64-85

Πιο εύκολο έργο είχε στο ΣΕΦ ο Ολυμπιακός που απέναντι στον Πανελευσινιακό συνάντησε αντίσταση μόνο για το πρώτο δεκάλεπτο, όταν και άρχισε να χτίζει μια σημαντική διαφορά, φτάνοντας σε μια εύκολη πεικράτηση με 94-64.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν είχε στη διάθεσή του τους Περπέρογλου και Πρίντεζη – ο δεύτερος κάνει αγώνα δρόμου για να προλάβει την αναμέτρηση της Πέμπτης με τη Μάλαγα για την Ευρωλίγκα – ενώ αποφασισε να ξεκουράσει και τον Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος επέστρεψε έπειτα από τραυματισμό και απουσία περίπου 20 ημερών, είδε, όμως, τους νεαρούς παίκτες των «ερυθρολεύκων» να δείχνουν πως έχουν και ταλέντο και θέληση να χτίσουν έναν κορμό που θα πρωταγωνιστεί και τα επόμενα χρόνια. Δίπλα στους... παλαιότερους Σλούκα, Μάντζαρη και Κατσίβελη, οι «νέοι» Παπαπέτου –περισσότεο – Καββαδάς, Αγραβάνης και Χριστοδούλου πήραν την ευκαιρία τους και δεν την άφησαν να πάει χαμένη.

Κορυφαίος του αγώνα ήταν ο Ιωάννης Παπαπέτρου με 17 πόντους και 6 ριμπάουντ, ενώ για τους ηττημένους, οι Φαγιέ και Κάιλς είχαν από 14 πόντους.

Τα δεκάλεπτα:  20-17, 44-32, 72-47, 94-64

Εντυπωσιακό παιχνίδι έγινε στην Πυλαία, όπου ο ΠΑΟΚ, παρά το γεγονός ότι βρέθηκε μπροστά στο σκορ με διψήφιες διαφορές, δυσκολεύτηκε πολύ απέναντι στην ευχάριστη έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος ΑΕΝΚ και τελικά πήρε τη νίκη στην παράταση με 92-83. Οι δύο ομάδες προσέφεραν πλούσιο θέαμα ε όσους παρακολούθησαν τον αγώνα, με τους γηπεδούχους να είναι πιο ψύχραιμοι στον επιπλέον χρόνο και να παίρνουν τη νίκη που ουσιαστικά τους διασφαλίζει την τέταρτη θέση της βαθμολογίας.

Ο Κώστας Χαραλαμπίδης έκανε εκπληκτικό παιχνίδι πετυχαίνοντας 29 πόντους , με 7 ριμπάουντ και 6 ασίστ, ενώ από την πλευρά της εντυπωσιακής ομάδας του Ηλία Παπαθεοδώρου, ο Νίκος Λιακόπουλος, με σουτ του οποίου ο αγώνας οδηγήθηκε στην παράταση, είχε 17 πόντους και 7 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 24-21, 45-36, 59-52, 74-74, 92-83 (παρ.)

«Ζωντανές» τις ελπίδες του να τερματίσει στις θέσεις των play off διατήρησε ο Άρης, που επικράτησε δύσκολα σε ένα κακό από πλευράς θεάματος παιχνίδι του Ηλυσιακού με 51-63 και τον «βύθισε» στον πάτο της βαθμολογίας. Οι δύο ομάδες είχαν πολύ χαμηλά ποσοστά ευστοχίας σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, με τον Άρη να παίρνει μια διαφορά στο τέλος του ημιχρόνου, η οποία εξανεμίστηκε πριν ξεκινήσει η τελευταία περίοδος, όταν και κυριάρχησε, παίρνοντας τελικά την υπερπολύτιμη νίκη. Αντίθετα, ο Ηλυσιακός με την ήττα αυτή έμεινε κολημένος στην τελευταία θέση της βαθμολογίας και είδε τις ελπίδες του για παραμονή στην κατηγορία να «ψαλιδίζονται» σημαντικά.

Μιχάλης Πελεκάνος και Γιάννης Αθηναίου σκόραραν από 17 ποντους έκαστος, οδηγώντας την ομάδα τους στη νίκη, ενώ από τους ηττημένους, ο Παναγιώτης Καυκής και ο Στέλιος Ιωάννου είχαν από 14 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 11-17, 20-31, 44-43, 51-63

Νίκη- play off πέτυχε και το Ρέθυμνο Aegean που είχε στη σύνθεσή του εναν «σαρωτικό» Κένι Γκάμπριελ, ο οποίος οδήγησε την ομάδα του στην επικράτηση επί του μαχητικού ΚΑΟΔ που δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί την ήττα της ΑΕΝΚ και να ανέβει στην Πέμπτη θέση της βαθμολογίας.

Οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να έχουν τον Αμερικανό σε εκπληκτική φόρμα, να πάρουν από νωρίς το προβάδισμα στο σκορ και ουσιαστικά να μην απειληθούν σε κανένα σημείο του αγώνα. Ο Γκάμπριελ πέτυχε double-double με 26 πόντους και 10 ριμπάουντ και ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης. Από τους φιλοξενούμενους, ο Τζέι Κόβαν Μπράουν προσπάθησε με 24 πόντους, αλλά δεν είχε τη συμπαράσταση που χρειαζόταν από τους συμπαίκτες του.

Τα δεκάλεπτα: 20-14, 43-27, 58-46, 77-72

«Φωτιά» στη μάχη για τις θέσεις των play off έβαλαν τα Τρίκαλα BC Aries με την εκτός έδρας νίκη τους με 67-74 επί του Απόλλωνα Πάτρας – η πρώτη τους για το φετινό πρωτάθλημα – καθώς πλέον, μαζί με την πατρινή ομάδα είναι ανάμεσα στις τέσσερις ομάδες που ισοβαθμούν στην έβδομη θέση.

Ο Πάτρικ Γιούιν Τζούνιορ έκανε double-double με 14 πόντους και 11 ριμπάουντ, ενώ 14 πόντους για τους νικητές είχε και ο Περούνισιτς. Για τους γηπεδούχους, που έχασαν μια καλή ευκαιρία να αναρριχηθούν περισσότερο στη βαθμολογία, ο Τζέρεμι Ουίλσον με 20 πόντους και 10 ριμπάουντ ήταν εκείνος που προσπάθησε περισσότερο.

Τα δεκάλεπτα: 21-16, 40-28, 50-45, 67-74

Βήμα παραμονής έκανε ο Κολοσσός Ρόδου, που κατάφερε με τη νίκη του με 75-64 επί του πολύ κακού Πανιωνίου να αποσπαστεί δύο βαθμούς από την «επικίνδυνη ζώνη» και να βλέπει το μέλλον του στη μεγάλη κατηγορία με μεγαλύτερη αισιοδοξία.

Ο Άγγελος Τσάμης με 17 πόντους ήταν ο πρωτεργάτης της νίκης για τους γηπεδούχους, που πήραν από νωρίς τα ηνία του αγώνα, διατηρώντας σταθερά μια διαφορά σε διψήφιο νούμερο, ενώ από τους φιλοξενούμενους, πήγε στράφι η μία ακόμα πολύ μεγάλη εμφάνιση του Έρικ ΜακΚόλουμ, ο οποίος ολοκλήρωσε τον αγώνα με 26 πόντους και 4 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 20-14, 38-28, 57-48, 75-64

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.