«Μάχη» ως το τέλος για την παραμονή

Written by  Μαρ 31, 2014

Η κανονική περίοδος πλησιάζει στο τέλος της και κάθε αναμέτρηση παρουσιάζει έντονο ενδιαφέρον ιδιαίτερα στην «μάχη» της ουράς, όπου η αγωνία αναμένεται να κρατήσει μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Εκκρεμούν οι αναμετρήσεις Πανιώνιος – ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός – Κολοσσός Ρόδου.

 

Στα Τρίκαλα, ο Ολυμπιακός, που αγωνίστηκε με πολλές απουσίες με έναν Μπρεντ Πέτγουεϊ σε εξαιρετική κατάσταση, δεν συνάντησε κανένα πρόβλημα να επιβληθεί της τοπικής ομάδας με 70-84 και, ταυτόχρονα, να δει εκ νέου τη νέα γενιά του ελληνικού μπάσκετ να αγωνίζεται, αφήνοντας πολλές υποσχέσεις.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν είχε στη διάθεσή του τους τραυματίες  Στράτο Περπέρογλου και Γιώργο Πρίντεζη, ενώ προτίμησε να ξεκουράσει και τον Βασίλη Σπανούλη, ενόψει των κρίσιμων μαχών στην ολοκλήρωση του Top 16 της Ευρωλίγκα, όμως, είδε όλους τους νεαρύς παίκτες που αγωνίστηκαν να αρπάζουν την ευκαιρία που τους δόθηκε και να αποδεικνύουν πως το μέλλον τους ανήκει.  Ο Μπρεντ Πέτγουεϊ από την πλευρά του ήταν ο κορυφαίος των νικητών με 21 πόντους, ενώ ο Ιωάννης Παπαπέτρου με 12 πόντους και 3 ριμπάουντ προσέθεσε μία ακόμα καλή εμφάνιση στο ενεργητικό του και δείχνει ότι είναι έτοιμος να ανταποκριθεί πια σε κάθε ευκαιρία που του δίνεται.

Από τους γηπεδούχους, ο Κρις Έβανς σημείωσε 17 πόντους, ενώ ο Χρήστος Δεληγιάννης 14.

Τα δεκάλεπτα: 14-20, 29-46, 51-75, 70-84

Ο Ηλυσιακός μπορεί να προηγήθηκε ακόμα και με 17 πόντους, όμως, στο τέλος καρδιοχτύπησε και χρειάστηκαν οι κρίσιμοι πόντοι του πρώτου πια σκόρερ στην ιστορία της Α1, Νίκου Χατζή για να κάμψει την αντίσταση του Ίκαρου Χαλκίδας και να διατηρήσει ζωντανές τις ελπίδες του για παραμονή στη μεγάλη κατηγορία.

Ο γκαρντ του Ηλυσιακού πέτυχε 19 πόντους, με τους οποίους έφτασε συνολικά τους 5.184 πόντους στην μεγάλη κατηγορία, ξεπερνώντας τον μέχρι χθες πρώτο σκόρερ στην ιστορία του θεσμού, Άγγελο Κορωνιό, ενώ είναι, παράλληλα, πρώτος σε συμμετοχές. Ο ίδιος, ωστόσο, που δηλώνει ότι δεν προτίθεται να σταματήσει την ενεργό δράση, έχει θέσει ως στόχο για τη φετινή χρονιά, όχι τα ρεκόρ, αλλά την παραμονή της ομάδας του στην κατηγορία, κάτι που με τις εμφανίσεις του που εμπνέουν και τους συμπαίκτες του, δείχνει να παλεύει με αξιώσεις. Απέναντι στον έτερο διεκδικητή της παραμονής, Ίκαρο Χαλκίδας, ο πολύπειρος γκαρντ πέτυχε 19 πόντους και έδειξε το δρόμο στους συμπαίκτες του. Από κοντά και ο Στέλιος Ιωάννου με 17 πόντους και 9 ριμπάουντ που ήταν επίσης από τους κορυφαίους του Ηλυσιακού. Για τον Ίκαρο, που έχασε την ευκαιρία να πάρει μια ανάσα και να ξεφύγει προσωρινά από την τελυταία θέση – όπου ισοβαθμεί πια με Ηλυσιακό και Πανελευσινιακό -  ο Άντονι Ρόμπερτσον με 22 πόντους και ο αειθαλής Γιάννης Γκαγκαλούδης, που έτυχε 19, ενώ δεν έλειψε παρά ελάχιστα από το παρκέ, προσπάθησαν χωρίς αποτέλεσμα να κρατήσουν «ζωντανή» την ομάδα τους.

Τα δεκάλεπτα:  28-12, 43-37, 56-56, 79-71

Με τον ελληνικό κορμό της να βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και να οδηγεί την ομάδα στη νίκη, η ΑΕ Ν.Κηφισιάς, επικράτησε του μαχητικού Ρεθύμνου με 84-76, νίκη που της δίνει τη δυνατότητα να «καπαρώσει» και επισήμως την πέμπτη θέση στη βαθμολογία και στις αγωνιστικές που απομένουν να διεκδικήσει οτιδήποτε καλύτερο μπορεί να προκύψει.  

Ο Δημήτρης Τσαλδάρης με 20 πόντους, 3 ριμπάουντ και 3 ασίστ ήταν ο κορυφαίος των νικητών, ενώ πολύ κοντά σε απόδοση ακολούθησαν και οι Μιχάλης Κακιούζης με 13 πόντους και 6 ριμπάουντ και Νίκος Λιακόπουλος με 13 πόντους, 4 ριμπάουντ και 8 ασίστ. Από τους Κρητικούς, που είδαν τα μεγάλα «όπλα» τους να κινούνται σε ρηχά νερά, ο Λούκα Ντρτσα ήταν πρώτος σκόρερ με 14 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 24-14, 43-35, 64-54, 84-76

Μία ακόμα νίκη που τον κρατάει σταθερά μέσα στην πρώτη οκτάδα του πρωταθλήματος πέτυχε ο Άρης, αυτή τη φορά με 75-61 απέναντι στον Πανελευσινιακό που πλέον παίζει με την πλάτη στον τοίχο, αφού ισοβαθμεί – έστω κι αν υπερτερεί στις ισοβαθμίες – με τον Ηλυσιακό και τον Ίκαρο Χαλκίδας στον πάτο της βαθμολογίας.

Οι «κιτρινόμαυροι» που αγωνίστηκαν για πρώτη φορά χωρίς τον Γιάννη Αθηναίου, ο οποίος ανήκει πλέον στο δυναμικό της Αρμάνι Μιλάνο, δεν αντιμετώπισαν ιδιαίτερα προβλήματα, αφού διατηρούσαν ένα σημαντικό προβάδισμα σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Ο Αντώνης Ασημακόπουλος με 16 πόντους και 7 ριμπάουντ και ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης με 14 πόντους ήταν οι κορυφαίοι για τον Άρη που συνεχίζει δυναμικά την προσπάθειά του να είναι στις θέσεις των play off, ενώ από την ομάδα της Ελευσίνας που στις αγωνιστικές που απομένουν θα δώσει πραγματική «μάχη» για την παραμονή, ο Ντέιβιντ Κάιλς με 13 πόντους και ο Ρόκας Ούζας με 12 ήταν οι πρώτοι σκόρερς.

Τα δεκάλεπτα: 17-15, 35-24, 58-47, 75-61

Σπουδαίο παιχνίδι έγινε στη Δράμα, όπου ο Απόλλων Πάτρας σε έναν συναρπαστικό αγώνα που κρίθηκε στο τέλος, πήρε πολύ σημαντική εκτός έδρας νίκη επί του γηπεδούχου ΚΑΟΔ και εδραιώθηκε στην έβδομη θέση της βαθμολογίας, έχοντας βλέψεις και για κάτι καλύτερο, αφού μείωσε στη μία νίκη τη διαφορά από τη δραμινή ομάδα.

Ο Απόλλων είχε το προβάδισμα στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, ωστόσο, οι γηπεδούχοι βρήκαν λύσεις και κράτησαν το ενδιαφέρον αμείωτο ως το τέλος, με τους φιλοξενούμενους να καταφέρνουν να δραπετεύσουν τελικά με 81-83. Ο Λένι Ντάνιελ με 20 πόντους και 6 ριμπάουντ και ο Ρόναλντ Ρος με 19 πόντους, 5 ριμπάουντ και 8 ασίστ ήταν οι βασικοί συντελεστές της νίκης των φιλοξενούμενων, ενώ από την πλευρά του ΚΑΟΔ, ο Τζούλιαν Βον «τίναξε» τα κοντέρ με 25 πόντους 17 ριμπάουντ και 3 κοψίματα (42 βαθμοί στο σύστημα αξιολόγησης), ωστόσο, δεν έφτασε για να κρατήσει τη νίκη για την ομάδα του.

Τα δεκάλεπτα: 17-25, 39-44, 53-59, 81-83

Η αγωνιστική ολοκληρώνεται με τις αναμετρήσεις Πανιώνιος – ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός – Κολοσσός Ρόδου

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.