Μάχη για παραμονή και play off

Written by  Απρ 07, 2014

Καθώς η κανονική περίοδος πλησιάζει στο τέλος της, η μάχη στις θέσεις για τα play off, αλλά κυρίως για την παραμονή στην κατηγορία φτάνει στην κορύφωσή της. Σε δεινή θέση Ηλυσιακός και  Ίκαρος Χαλκίδας, τρεις ομάδες παλεύουν για την έκτη θέση.

 

Ο Παναθηναϊκός δυσκολεύτηκε μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο στην Πυλαία απέναντι στον μαχητικό ΠΑΟΚ που ξεκίνησε με πολύ υψηλα ποσοστά έξω από τη γραμμή των 6,75, ωστόσο, στην πορεία έμεινε από δυνάμεις κι έτσι, με το τελικό 71-82 στέφει πλέον την προσοχή του στο ντέρμπι της Πέμπτης με τον Ολυμπιακό, για την τελευταία αγωνιστική του Top 16 της Ευρωλίγκα.

Οι Πρωταθλητές ευτύχησαν να έχουν σε καλή μέρα τον Στεφάν Λάσμε, ο οποίος ήταν μακράν ο κορυφαίος του γηπέδου με 20 πόντους, τους περισσότερους εκ των οποίων στο τρίτο δεκάλεπτο, όταν και ο ΠΑΟΚ ήταν ακόμα σχετικά κοντά στο σκορ, με αποτέλεσμα η διαφορά να ξεφύγει και ο Παναθηναϊκός να καθαρίσει νωρίς το παιχνίδι. Πολύ καλή εμφάνιση και από τον Διαμαντίδη (10 πόντοι, 7 ασίστ), αλλά και τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη (10 πόντοι, 5 ριμπάουντ), που μετά την ανάληψη της
τεχνικής ηγεσίας από τον Φραγκίσκο Αλβέρτη έχει πάρει αρκετό χρόνο συμμετοχής. Ο Γιώργος Μπόγρης με 14 πόντους ήταν ο καλύτερος από την ομάδα του Δικεφάλου του Βορρά.

Τα δεκάλεπτα: 20-24, 31-45, 50-61, 71-82

Με το μυαλό στην αναμέτρηση της Πέμπτης με τον Παναθηναϊκό, αλλά χωρίς να έχει ξεχάσει την ήττα του πρώτου γύρου που ουσιαστικά έκοψε κάθε ελπίδα για την πρώτη θέση στη βαθμολογία, ο Ολυμπιακός πίεσε στο τελευταίο δεκάλεπτο, επικρατώντας τελικά του ΚΑΟΔ στο ΣΕΦ με 83-71 και πλέον, ετοιμάζεται για τη μεγάλη μάχη στην αυλαία του Top 16 της Ευρωλίγκα.

Οι «ερυθρόλευκοι» που αγωνίστηκαν με πολλές απουσίες, καθώς εκτός από τους Πρίντεζη και Περπέρογλου που είναι για καιρό εκτός, ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν είχε στη διάθεσή του επίσης τον Βασίλη Σπανούλη, τον οποίο επέλεξε να ξεκουράσει ενόψει των πολύ κρίσιμων αγώνων που ακολουθούν. Το νεανικό σύνολο των Πρωταθλητών Ευρώπης δυσκολεύτηκε για τρία δεκάλεπτα, ωστόσο, με τον Μπράιαντ Ντάνστον να ηγείται στην επίθεση και την άμυνα και τον Μαρντί Κόλλινς να πραγματοποιεί για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι πολύ καλή εμφάνιση, ο Ολυμπιακός έφτασε τελικά στη νίκη. Ο σέντερ των «ερυθρολεύκων» τελείωσε τον αγώνα με 10 πόντους και 9 ριμπάουντ, ενώ ο Κόλλινς που για πρώτη φορά από την απόκτησή του χειροκροτήθηκε από τους φιλάθλους, ήταν πρώτος σκόρερ με 14 πόντους.

Ο Τζέι Κόβαν Μπράουν από τον ΚΑΟΔ με 29 πόντους έδωσε ένα επιθετικό ρεσιτάλ, ενώ από κοντά ακολούθησε και ο Λάζεριτς Τζόουνς με 19 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 22-18, 40-36, 60-52, 83-71


Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Γιάννη Αθηνασούλα, ο οποίος ολοκλήρωσε τον αγώνα με 14 πόντους τους περισσότερους στα πιο κρίσιμα ηγμεία της αναμέτρησης, ο Πανιώνιος επικράτησε εκτός έδρας του Ρεθύμνου με 64-67
και «γκρέμισε» την κρητική ομάδα από τις θέσεις των play off. Σημαντική βοήθεια προσέφερε και ο Λάντον Μίλμπουρν με 13 πόντους, 3 ριμπάουντ και 2 κοψίματα, ενώ από τους ηττημένους που έπεσαν στην 9η θέση, ο Τζάστιν Χαρτ σημείωσε 19 πόντους, ενώ ο Καλίστους Εζιούκου
προσέθεσε άλλους 13 και 9 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 16-20, 35-37, 57-55, 64-67

Ο Μιχάλης Πελεκάνος ήταν ασταμάτητος, ενώ μαζί με τον Λευτέρη Μποχωρίδη συνέθεσαν ένα «φονικό» δίδυμο που οδήγησε τον Άρη στην σημαντική εκτός έδρας νίκη με 77-88 επί του Ίκαρου Χαλκίδας και έσπρωξε τους αντιπάλους του στο βυθό της βαθμολογίας.

Ο έμπειρος φόργουορντ σημείωσε 25 πόντους, ενώ ο νεαρός γκαρντ με 19 πόντους και 5 ασίστ ήταν οι κορυφαίοι των «κιτρίνων» που με τη νίκη αυτή έθεσαν σημαντική υποψηφιότητα για την κατάληψη της έκτης θέσης στην βαθμολογία.

Αντίθετα, ο Ιβάν Άσκα με 20 πόντους, 8 ριμπάουντ και 3 κοψίματα και οι Γκαγκαλούδης και Σάτον με 17 πόντους αντίστοιχα, δεν κατάφεραν να κρατήσουν τη νίκη στη Χαλκίδα κι έτσι ο Ίκαρος έχει πλέον πολύ δύσκολο έργο μπροστά του στην προσπάθεια παραμονής του στην κατηγορία, αφού βρίσκεται στην τελευταία θέση μαζί με τον Ηλυσιακό.

Τα δεκάλεπτα: 19-36, 33-52, 58-72, 77-88

Η ομάδα των Ιλισίων βρίσκεται επίσης σε δεινή θέση, έπειτα από την ήττα με 72-60 από τον Κολοσσό στη Ρόδο και πλέον, οι ελπίδες παραμονής της στην κατηγορία είναι ελάχιστες. Ο Κολοσσός με τη νίκη του εξασφάλισε και μαθηματικά την παραμονή του στην κατηγορία, έχοντας ως μεγάλο πρωταγωνιστή τον Τέιλορ Σμιθ με 17 πόντους και 14 ριμπάουντ.

Ο Ηλυσιακός από την πλευρά του ελπίζει σε ένα θαύμα για τη σωτηρία του και θα παίξει το τελευταίο του χαρτί την ερχόμενη εβδομάδα απέναντι στον ΠΑΟΚ. Πρώτος σκόρερ για τους φιλοξενούμενους ήταν ο Κάρτνεϊ Πίνγκραμ με 17 πόντους, ενώ πριν την έναρξη του αγώνα οι γηπεδούχοι βράβευσαν τον Νίκο Χατζή για την κατάκτηση της πρώτης θέσης των σκόρερ, αλλά και συμμετοχών στην μεγάλη κατηγορία.

Τα δεκάλεπτα: 20-16, 39-31, 55-43, 72-60

Την ώρα που ο Ίκαρος Χαλκίδας και ο Ηλυσιακός «αυτοκτονούσαν», μένοντας πίσω στην μάχη για την παραμονή στην κατηγορία, ο Πανελευσινιακός με μια επιβλητική εμφάνιση, επικράτησε εύκολα των Τρικάλων και πήρε σημαντικό προβάδισμα στην προσπάθειά του για την παραμονή στην κατηγορία.

Οι γηπεδούχοι πήραν από νωρίς τα ηνία του αγώνα και δεν άφησαν σε κανένα σημείο της αναμέτρησης περιθώρια στους γηπεδούχους και με κορυφαίους τους Κάιλς και Φαγιέ που σημείωσαν 20 και 18 πόντους αντίστοιχα, πήραν μια μεγάλη νίκη με 94-77.

Αντίθετα, η ομάδα του Κώστα Φλεβαράκη παρουσιάστηκε κατώτερη των περιστάσεων και παραδόθηκε άνευ όρων στους γηπεδούχους που έδειξαν να θέλουν περισσότερο το αποτέλεσμα, με μοναδικό διασωθέντα τον Κρις Έβανς με 16 πόντους και 6 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 22-13, 48-28, 75-55, 94-77

Αποφασισμένος να διεκδικήσει όσες πιθανότητες του αναλογούν για να αναρριχηθεί στην έκτη θέση του πρωταθλήματος είναι ο Απόλλων Πάτρας που, παρά το γεγονός ότι στο πρώτο ημίχρονο ήταν πίσω στο σκορ, κατάφερε να ανατρέψει τη διαφορά και να πάρει τη νίκη απέναντι στην ΑΕΝΚ με 75-67.

Οι γηπεδούχοι, που ισοβαθμούν με 35 βαθμούς με τον Άρη και τον ΚΑΟΔ, είχαν πλουραλισμό στο παιχνίδι τους, καθώς βρέθηκαν σε πολύ καλή μέρα οι Μιλοτίνοβιτς με 14 πόντους, Ρος με 13 πόντους, 4 ριμπάουντ και  5 ασίστ και Ουίλσον με 8 πόντους και 12 ριμπάουντ.

Από την πλευρά τους, για τους φιλοξενούμενους, που έχασαν έδαφος στο κυνήγι της τέταρτης θέσης, οι Δημήτρης Τσαλδάρης και Νίκος Λιακόπουλος σημείωσαν από 14 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 17-14, 29-36, 57-49, 75-67           

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.