Basket League ΟΠΑΠ: 26η και τελευταία αγωνιστική

Written by  Μάι 03, 2014

Τελευταία αγωνιστική στην Basket League ΟΠΑΠ 2013-14 με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται μόνο στη μάχη της ουράς, όπου τρεις ομάδες θα δώσουν μεγάλη μάχη για ένα μόνο εισιτήριο παραμονής στην κατηγορία, αλλά και στην τελική κατάταξη της βαθμολογίας και την διαμόρφωση των θέσεων για τα play off.

 

Πανελευσινιακός, Ίκαρος Χαλκίδας και Ηλυσιακός ισοβαθμούν στην τελευταία θέση με 32 βαθμούς και αναζητούν το «θαύμα» και τον ανάλογο συνδυασμό αποτελεσμάτων που θα τους επιτρέψει να παραμείνουν την ύστατη ώρα στην μεγάλη κατηγορία. Πιο άνετος είναι ο Πανελευσινιακός που στην εντός έδρας αναμέτρηση με την ΑΕΝΚ χρειάζεται μόνο τη νίκη για να παραμείνει στην κατηγορία, αφού υπερτερεί σε οποιαδήποτε ισοβαθμία με τους δύο άλλους συνδιεκδικητές του ίδιου στόχου, την ώρα που η ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος θα διεκδικήσει να «καπαρώσει» την πέμπτη θέση. Αντίθετα, ο Ηλυσιακός χρειάζεται όχι μόνο την νίκη στο Ρέθυμνο απέναντι στην τοπική ομάδα, στόχος που μόνο εύκολος δεν είναι και, ταυτόχρονα την ήττα του Πανελευσινιακού, έστω κι αν ο Ίκαρος κερδίσει τον ΠΑΟΚ στην Πυλαία, αφού στην ισοβαθμία είναι καλύτερος από την ομάδα της Χαλκίδας. Ως εκ τούτου, ο Ίκαρος ελπίζει εκτός από τη δική του νίκη απέναντι στον Δικέφαλο του Βορρά, σε ήττα των άλλων δύο αντιπάλων του, αφού δεν ευνοείται από καμία ισοβαθμία.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια της 26ης και τελευταίας αγωνιστικής, ο Απόλλων Πάτρας υποδέχεται τον Παναθηναϊκό, σε μια αναμέτρηση που, όπως όλα δείχνουν, θα αποτελέσει προοίμιο των playoff, μια που οι «πράσινοι» δεν χάνουν με τίποτα την πρώτη θέση και οι πατρινοί λογικά θα τερματίσουν όγδοοι στην βαθμολογία. Στο ΣΕΦ, ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει τον Πανιώνιο με τις δύο ομάδες να προετοιμάζονται για ένα ελεύθερο παιχνίδι χωρίς άγχος, αφού τόσο οι «ερυθρόλευκοι» όσο και οι «κυανέρυθροι» δεν υπάρχει περίπτωση να μετακινηθούν από την δεύτερη και την τρίτη θέση αντίστοιχα. Μονόπλευρο ενδιαφέρον θα έχουν οι αναμετρήσεις των Τρικάλων με τον ΚΑΟΔ και του Κολοσσού με τον Άρη, αφού οι γηπεδούχοι είναι αδιάφοροι και δεν διεκδικούν ούτε παραμονή ούτε κάποια θέσει στα play off, ενώ οι φιλοξενούμενοι θα διεκδικήσουν κάποια καλύτερη θέση στην τελική κατάταξη.

Όλες οι αναμετρήσεις ξεκινούν στις 18:00 εκτός από αυτήν του ΣΕΦ που θα ξεκινήσει στις 19:15.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της τελευταίας αγωνιστικής:

18:00 Πανελευσινιακός – ΑΕΝΚ «ΔΗΜΟΥΛΑΣ»

18:00 Απόλλων Πάτρας – Παναθηναϊκός

18:00 Τρίκαλα BC Aries– ΚΑΟ ΔΡΑΜΑΣ

18:00 ΠΑΟΚ – Ίκαρος LUCY HTL

18:00 Ρέθυμνο Aegean– Ηλυσιακός

18:00 Κολοσσός ΒΑΠ – Άρης

19:15 Ολυμπιακός - Πανιώνιος

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.