Υποβιβάστηκαν Ηλυσιακός-Ικαρος

Written by  Μάι 04, 2014

Η κανονική περίοδος του πρωταθλήματος Basket League ΟΠΑΠ ολοκληρώθηκε με δραματικό φινάλε, τον Ηλυσιακό με τον Ίκαρο Χαλκίδας να αποχαιρετούν την κατηγορία, τον Πανελευσινιακό να ανακουφίζεται από την παραμονή του έστω και από καθαρή τύχη και την ΑΕΝΚ με τον ΚΑΟΔ να πανηγυρίζουν την είσοδό τους στα play off.

 

Η ομάδα των Ιλισίων χρειαζόταν τη νίκη στο Ρέθυμνο απέναντι στην τοπική ομάδα και, ταυτόχρονα, την ήττα του Πανελευσινιακού από την ΑΕΝΚ για να είναι εκείνοι που θα παραμείνουν στην κατηγορία. Όλα αυτά έφτασε μόλις λίγα δευτερόλεπτα πριν τα καταφέρει, ωστόσο, η μοίρα έπεξε σκληρό παιχνίδι στους «κιτρινόμαυρους». Με το σκορ στο 61-62 υπέρ της ομάδας του και με 26’’ να απομένουν με ολόκληρη επίθεση στη διάθεσή του, ο για πολλούς σημαντικότερος παίκτης του δεύτερου γύρου στην προσπάθεια του Ηλυσιακού να διεκδικήσει την παραμονή του, Κόρτνεϊ Πίνγκραμ, έχασε τη μπάλα μέσα από τα χέρια του, με αποτέλεσμα, ο Γιάννης Καλαμπόκης να χαρίσει τη νίκη στο Ρέθυμνο με σουτ στα 6’’ και, ταυτόχρονα, ο Ηλυσιακός να αποχαιρετήσει με αυτόν τον άδοξο τρόπο την κατηγορία.

Μαζί του ακολουθεί και ο Ίκαρος Χαλκίδας που ήθελε νίκη στην Πυλαία και ήττα των άλλων δύο συνδιεκδικητών της παραμονης για να είναι εκείνος που θα παραμείνει στην κατηγορία. Η διαφορά δυναμικότητας από τον ΠΑΟΚ, ωστόσο, ήταν εμφανής κι έτσι, με την ήττα με 88-74, η ομάδα της Χαλκίδας υποβιβάστηκε στην Α2.

Κερδισμένος στο νήμα ηταν ο Πανελευσινιακός που μπορεί να ηττήθηκε εντός έδρας με 71-63 από την ΑΕΝΚ, που έπαιξε για την ιστορία της, είχε, ωστόσο, το πλεονέκτημα στην ισοβαθμία με Ηλυσιακό και Ίκαρο κι έτσι, παραμένει στην μεγάλη κατηγορία.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια, ο Παναθηναϊκός πέρασε εύκολα από την Πάτρα, επικρατώντας του Απολλωνα με 79-95, σε ένα ζευγάρι που θα συναντηθεί και στον πρώτο γύρο των play off, ο Ολυμπιακός επικράτησε του Πανιωνίου στο ΣΕΦ με 76-66, ο Κολοσσός επικράτησε του Άρη με 72-69, ενώ το καλύτερο παιχνίδι της αγωνιστικής έγινε στα Τρίκαλα, όπου η τοπική ομάδα και ο ΚΑΟΔ, απαλλαγαμένοι από το άγχος έδωσαν μια εκπληκτική παράσταση, με τους φιλοξενούμενους να επικρατούν με 103-108.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής:

Πανελευσινιακός – ΑΕΝΚ «ΔΗΜΟΥΛΑΣ» 63-71

Απόλλων Πάτρας – Παναθηναϊκός 79-95

ΤρίκαλαBC Aries– ΚΑΟ ΔΡΑΜΑΣ 103-108

ΠΑΟΚ – ΊκαροςLUCY HTL 88-74

ΡέθυμνοAegean– Ηλυσιακός 63-62

Κολοσσός ΒΑΠ – Άρης 72-69

Ολυμπιακός – Πανιώνιος76-66

 

Μετά την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου η τελική κατάταξη της βαθμολογίας στις οκτώ πρώτες θέσεις που οδηγούν στα playoff έχει ως εξής:

1.Παναθηναϊκός

2. Ολυμπιακός

3. Πανιώνιος

4.ΠΑΟΚ

5. Κηφισιά

6. ΚΑΟΔ

7. Αρης

8.Απόλλων Πάτρας

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.