Ο Λουκάς εμπόδισε την έκπληξη του ΠΑΟΚ

Written by  Μάι 13, 2014

Με τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη να κάνει ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της καριέρας του, ο Παναθηναϊκός βρήκε το αντίδοτο απέναντι σε έναν μαχητικό και πολύ καλά διαβασμένο ΠΑΟΚ και πήρε μια πολύ δύσκολη νίκη με 89-83 στον πρώτο ημιτελικό του Πρωταθλήματος.

 

Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν εντυπωσιακά το παιχνίδι και πήραν γρήγορα μια διαφορά που έφτασε το +12 στην πρώτη περίοδο, διάστημα στο οποίο η άμυνα του Παναθηναϊκού έμπαζε από παντού. Χαρακτηριστικοί είναι οι 31 πόντοι που πέτυχαν οι παίκτες του ΠΑΟΚ, δείγμα ότι η βραδιά θα ήταν δύσκολη για τους Πρωταθλητές.

Ο ΠΑΟΚ έπαιξε ελεύθερα και χωρίς άγχος και με πλουραλισμό στην επίθεση κατάφερε να διατηρήσει το προβάδισμα στον αγώνα ως το τελευταίο λεπτό, όταν και η εμπειρία του Παναθηναϊκού, η κλάση και η ψυχραιμία του αρχηγού Δημήτρη Διαμαντίδη, αλλά, κυρίως, ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης που πραγματοποίησε εντυπωσιακή εμφάνιση, έφεραν τη νίκη στους «πράσινους».

Ο σέντερ του Παναθηναϊκού, που από την ημέρα που ανέλαβε ο Φραγκίσκος Αλβέρτης εμφανίζεται μεταμορφωμένος, ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 32 πόντους και 10 ριμπάουντ σε 28,06΄΄ και απέδειξε πως θα αποτελέσει σημαντικό γρανάζι στην μηχανή των Πρωταθλητών στους τελικούς που ακολουθούν. Μαζί του, ο Δημήτρης Διαμαντίδης που για ένα ακόμα παιχνίδι τη φετινή χρονιά αγωνίστηκε για 35’ πετυχαίνοντας 17 πόντους, με 5 ριμπάουντ, 6 ασίστ και 2 κλεψίματα.

Για τον ΠΑΟΚ που μπορεί να μην πήρε τη νίκη, αλλά σίγουρα άφησε καλές εντυπώσεις, ο Γιώργος Μπόγρης με 16 πόντους και 9 ριμπάουντ, ο Ντι Τζέι Κούπερ με 15 πόντους, 5 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 3 κλεψίματα, οι Μιχάλης Τσαϊρέλης και Κώστας Χαραλαμπίδης με 14 πόντους και ο Μαρκ Πέιν με 13 προσπάθησαν να κάνουν την έκπληξη για την ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου, αλλά στο τέλος λύγισαν.

Οι δύο ομάδες θα συναντηθούν εκ νέου την Πέμπτη στο ΟΑΚΑ με το πρώτο παιχνίδι της σειράς των ημιτελικών να αφήνει ελπίδες για εξίσου θεαματική αναμέτρηση.

Τα δεκάλεπτα: 21-31, 45-49, 65-66, 89-83

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.