Τρίποντο…διαβατήριο για τελικό

Written by  Μάι 20, 2014

Με ρεσιτάλ ευστοχίας από τα 6,75 μ. ο Παναθηναϊκός πέρασε από την Πυλαία επικρατώντας του ΠΑΟΚ με 65-72 και πήρε την τρίτη νίκη που χρειαζόταν για να προκριθεί στον τελικό του πρωταθλήματος, εκεί όπου, όπως κάθε χρόνο, τον περιμένει ο Ολυμπιακός.

 

Οι «πράσινοι» πέτυχαν συνολικά 14/34 τρίποντα, ποσοστό που τους επέτρεψε να πάρουν τη νίκη και με το δύσκολο, όπως εξελίχθηκε 3-0 επί της μαχητικής ομάδας του Σούλη Μαρκόπουλου, πέρασαν για μία ακόμα χρονιά στον τελικό όπου θα έχουν το πλεονέκτημα της έδρας στην προσπάθειά τους να κατακτήσουν το δεύτερο συνεχόμενο πρωτάθλημά τους και το 14ο τα τελευταία 16 χρόνια.

Ο ΠΑΟΚ που κέρδισε τις εντυπώσεις στις δύο πρώτες αναμετρήσεις στο ΟΑΚΑ, φτάνοντας, μάλιστα, ισάριθμες φορές κοντά στο break, ξεκίνησε πιο δυνατά, όμως, ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε από νωρίς να πετυχαίνει τρίποντα και έτσι ισοφάρισε στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου σε 16-16.

Με το ρεσιτάλ τριπόντων να συνεχίζεται ο Παναθηναϊκός πήρε ένα μικρό προβάδισμα στο ξεκίνημα του δεύτερου δεκαλέπτου, όμως, ο ΠΑΟΚ απάντησε με ένα σερί 11-0 και πέρασε ξανά μπροστά. Τα τρίποντα του Κάρι έφεραν και πάλι τους «πράσινους» μπροστά στο σκορ στο τέλος του ημιχρόνου με 37-38, με το ίδιο μοτίβο να συνεχίζεται και στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, γεγονός που βοήθησε τον Παναθηναϊκό να χτίσει μια διαφορά και τον ΠΑΟΚ να προσπαθεί να βρει λύσεις στην πολύ κακή περιφερειακή του άμυνα.

Με τρίποντο του Μπράμου η διαφορά έφτασε για πρώτη φορά σε διψήφιο νούμερο στο 27’(45-55) με τον Ντι Τζέι Κούπερ να απαντά με συνεχόμενες προσπάθειες για να κλείσει το τρίτο δεκάλεπτο με τον Παναθηναϊκό να προηγείται με 53-58.

Με την ευστοχία των φιλοξενούμενων στα τρίποντα να συνεχίζεται και στην τελευταία περίοδο, η διαφορά έφτασε το +11 (55-66) και πλέον άπαντες στο στρατόπεδο των Πρωταθλητών περίμεναν τη λήξη του αγώνα προκειμένου να ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για τους τελικούς.

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να μειώσει, όμως, δεν κατάφερε να αποφύγει την ήττα που τον στέλνει στους αγώνες κατάταξης για την τρίτη θέση στο πρωτάθλημα απέναντι στον Πανιώνιο.  Το τελικό σκορ 65-72 στέλνει τον Παναθηναϊκό στον τελικό όπου απέναντι στον Ολυμπιακό με πλεονέκτημα έδρας θα επιχειρήσει να υπερασπιστεί τον τίτλο του Πρωταθλητή Ελλάδας.

Οι «πράσινοι» πέτυχαν 11/34 δίποντα και 14/34 τρίποντα, γεγονός που μπορεί να αποτελεί εντυπωσιακή επίδοση για την περιφερειακή της γραμμή, είναι ωστόσο, δείγμα μονοδιάστατης επιθετικής ανάπτυξης που ενδεχομένως να δημιουργούσε ζητήματα αν οι παίκτες του «τριφυλλιού» δεν εμφανίζονταν τόσο εύστοχοι.

Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Δημήτρης Διαμαντίδης που σημείωσε 17 πόντους, ενώ τόσους σημείωσε και ο Ραμέλ Κάρι με 5/7 τρίποντα, ο οποίος έπειτα από καιρό χάρισε ένα καλό παιχνίδι στην ομάδα του.

Για τον ΠΑΟΚ που πάλεψε και άφησε πολύ καλές εντυπώσεις σε ολόκληρη τη σειρά, Ο Ντι Τζέι Κούπερ με 14 πόντους, 7 ριμπάουντ και 6 ασίστ έδειξε ότι δίκαια συγκαταλέγεται στους κορυφαίους του φετινού πρωταθλήματος και πως μπορεί να οδηγήσει την ομάδα του με αξιώσεις στην διεκδίκηση της τρίτης θέσης.

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός, λοιπόν, θα βρεθούν αντιμέτωποι για μία ακόμα χρονιά στους τελικούς του πρωταθλήματος, με φόντο τον τίτλο του πρωταθλητή. Οι τελικοί ξεκινούν την Πέμπτη στο ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό να έχει το πλεονέκτημα έδρας.

Τα δεκάλεπτα: 16-16, 37-38, 53-58, 65-72

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.