«Να μην ζουν στην σκιά του Διαμαντίδη»

Written by  Οκτ 06, 2013

Ως μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για δοκιμές, ώστε να διορθωθούν τα λάθη της προετοιμασίας κρίνει τη συμμετοχή του Παναθηναϊκού στο τουρνουά του Ρεθύμνου ο προπονητής της ομάδας, Αργύρης Πεδουλάκης.

 

Ο τεχνικός των «πρασίνων» αναφέρθηκε στις πολλές δοκιμές που έκανε στη διάρκεια του αγώνα με την τοπική ομάδα και τους εντελώς διαφορετικούς ρόλους που έδωσε σε πολλούς από τους παίκτες του και εξήγησε την επιλογή του να μην χρησιμοποιήσει πολύ τον Δημήτρη Διαμαντίδη.

«Προσπαθήσαμε να δοκιμάσουμε πολλά πράγματα λόγω ότι είναι φιλικό και δώσαμε χρόνο σε παιδιά που κατά την διάρκεια της σεζόν θα έχουν δευτερεύοντα ρόλο στην δημιουργία. Θα είναι χρήσιμο να μην ζουν υπό την σκιά του Διαμαντίδη», ανέφερε ο προπονητής του Παναθηναϊκού, ο οποίος επεσήμανε την πολύ κακή άμυνα της ομάδας στο πρώτο ημίχρονο, την οποία ευελπιστεί να αξιοποιήσει ως οδηγό για το μέλλον.

Παράλληλα, έδωσε διευκρινίσεις για τα ιδιαίτερα περίεργα σχήματα που χρησιμοποίησε κατά τη διάρκεια του αγώνα, με πιο χαρακτηριστικό την χρησιμοποίηση στην ίδια πεντάδα τριών παικτών που αγωνίζονται στην ίδια θέση, δηλαδή των Μπράμος, Ματσιούλις και Γιάνκοβιτς.

«Αυτά είναι προπονητικά παιχνίδια. Να δούμε τι πρέπει να βελτιώσουμε. Καλά είναι τα λόγια αλλά μόνο μέσα από τις προπονήσεις θα βοηθηθούμε. Δεν είχαμε και Κάρι Ούκιτς. Ήταν το πέμπτο ματς που παίξαμε όλοι μαζί και βάλαμε παιδιά που θα έχουν δευτερεύοντα ρόλο. Να δούμε τι ζητάμε και τι έχουμε», διευκρίνισε ο κ. Πεδουλάκη, ενώ παρόμοια ήταν και η εξήγηση που έδωσε και για τον ξεχωριστό ρόλο, στον οποίο δοκιμάστηκε και ο Τζέιμς Γκιστ.

«Θέλει κατεύθυνση από εμάς. Τον δοκιμάσαμε και σε άλλες θέσεις. Τον κάναμε γκαρντ στο πρώτο ημίχρονο γιατί είναι γρήγορος όμως το παράκανε πάνω στον αντίπαλο. Θα μας χρειαστεί αυτό σε όλη την χρονιά. Είναι ευκαιρία τώρα να διορθώσουμε τα λάθη μας», πρόσθεσε.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.