Επίσημη πρόταση Παναθηναϊκού για Μάντζαρη!

Written by  Ιουν 13, 2014

Αποφασισμένος να κάνει το μεγάλο «μπαμ» της φετινής μεταγραφικής περιόδου είναι ο Παναθηναϊκός που κατέθεσε επίσημη πρόταση στην διοίκηση του Ολυμπιακού για την αγορά του Βαγγέλη Μάντζαρη έναντι του ποσού των 300.000 ευρώ.

 

Οι «πράσινοι που μετά την κατάκτηση ενός ακόμα νταμπλ γυρίζουν σελίδα με την διοίκηση να κάνει άμεσα πράξη τα όσα είχε προαναγγείλει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, αποδεσμεύοντας πολλούς παίκτες της που είχαν σημαντική ή όχι συμβολή στην επίτευξη των στόχων, στρέφεται πλέον στην «ελληνοποίηση» του ρόστερ, βάζοντας ως πρώτο στόχο τον διεθνή πλέι μέικερ του «αιωνίου» αντιπάλου, το συμβόλαιο του οποίου λήγει το επόμενο καλοκαίρι.

Η υπόθεση δεν είναι εύκολη παρά το γεγονός ότι η «πράσινη» ΚΑΕ προσφέρει για την αποδέσμευση του παίκτη ποσό περίπου διπλάσιο από το συμβόλαιό του, καθώς, πέρα από τους επικοινωνιακούς λόγους –μια μετακίνηση από τον έναν «αιώνιο» στον άλλο πάντα δίνει πόντους γοήτρου στον δεύτερο – ο Μάντζαρης αποτελεί βασικό «γρανάζι» στη μηχανή του Ολυμπιακού, με τους διοικούντες την «ερυθρόλευκη» ΚΑΕ, αδερφούς Αγγελόπουλους να φέρονται έτοιμοι να του προσφέρουν από τώρα επέκταση της συνεργασίας τους.

Στο μεταξύ, θα συνεχιστεί η προσπάθεια ανεύρεσης καλών και ποιοτικών Ελλήνων παικτών έπειτα και από την χρήση από την ΚΑΕ του δικαιώματος option out που διατηρούσε στα συμβόλαια των Γιόνας Ματσιούλις, Στεφάν Λάσμε, Μάικ Μπράμος, Ραμέλ Κάρι και Πινγκ Σανγκ.

Την ίδια ώρα, με ανακοίνωσή του, ο πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρης Γιαννακόπουλος ανακοίνωσε την Πέμπτη τις αλλαγές στο διοικητικό σχήμα, με τις αρμοδιότητες του προέδρου να ανατίθενται πλέον στον Μάνο Παπαδόπουλο.

Η σχετική ανακοίνωση:

«Σε συνέχεια των όσων προανήγγειλε στη συνέντευξη Τύπου της 11ης Ιουνίου 2014 ο κ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει τα εξής:

-Ο κ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος θα εξακολουθήσει να φέρει τυπικά τον τίτλο του Προέδρου καθώς επίσης κι εκείνον του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΚΑΕ Παναθηναϊκός έχοντας την επίβλεψη και την διοικητική εποπτεία των τεκταινομένων στην ΚΑΕ χωρίς επιπλέον αρμοδιότητες.

-Όλες οι αρμοδιότητες, οι ευθύνες και οι υποχρεώσεις του Προέδρου της ΚΑΕ εκχωρούνται στον κ. Μάνο Παπαδόπουλο.

-Διευθυντής Λειτουργίας της ΚΑΕ αναλαμβάνει ο κ. Ηλίας Κατσογιάννης.

-Η Διοικούσα Επιτροπή που θα χειρίζεται τα καθημερινά ζητήματα της ομάδας αποτελείται από τους κ.κ. Μάνο Παπαδόπουλο, Παναγιώτη Τριαντόπουλο, Γιώργο Μοιρέα, Ηλία Κατσογιάννη και Αριστείδη Χριστόπουλο».

Η επόμενη χρονιά, ωστόσο, θα ξεκινήσει με μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών για τον Παναθηναϊκό, για τα όσασυνέβησαν στους τελικούς του Πρωταθλήματος, ενώ οι «πάσινοι» τιμωτήθηκαν με βαριά χρηματικά πρόστιμα. Ταυτόχρονα, ο γιατρός του Παναθηναϊκού, Σταύρος Χάτζος και η ΚΑΕ Παναθηναϊκός απαλλάχθηκαν από την κατηγορία της δυσφήμισης του αθλήματος.

Οι σχετικές αποφάσεις του αθλητικούδικαστή (πηγή ΕΣΑΚΕ)

«Στην ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο. ΚΑΕ μετά την συμπλήρωση, κατά την διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου 2013-14, επτά (7) επιπλήξεων, κατόπιν προειδοποιήσεων, οι οποίες έγιναν με την κοινοποίηση προς αυτήν των υπ’ αριθμ. 8/23-1-2014, 34/26-5-2014, 38/30-5-2014 και 43/12-6-2014 αποφάσεών του Δικαιδοτικού Οργάνου, που επέβαλαν τις ποινές επίπληξης, επιβάλλεται: Ποινή της διεξαγωγής εντός έδρας αγώνα της χωρίς την παρουσία θεατών για μία (1) αγωνιστική ημέρα και χρηματικό πρόστιμο πέντε χιλιάδων (5.000,00) ΕΥΡΩ, (άρθρο 30 παρ. 1 του Ειδικού Πειθαρχικού Κανονισμού Πρωταθλήματος που αφορά το Πρωτάθλημα της Α1 Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών). 
Οι αποφάσεις που αφορούν διεξαγωγή του αγώνα χωρίς θεατές (κεκλεισμένων των θυρών) εκτελούνται την επόμενη από την έκδοσή τους αγωνιστική ημέρα κατά την οποία η Κ.Α.Ε. είναι γηπεδούχος, εκτός εάν μεταξύ της έκδοσης της απόφασης και της τέλεσης του αγώνα μεσολαβεί χρονικό διάστημα μικρότερο από πέντε ημέρες, οπότε η απόφαση εκτελείται τη μεθεπόμενη αγωνιστική. Για τον υπολογισμό των πέντε (5) ημερών δεν υπολογίζεται η ημέρα έκδοσης της απόφασης και η ημέρα τέλεσης του αγώνα. Σε περίπτωση που η ανωτέρω πειθαρχική ποινή (ποινή αποκλεισμού μια αγωνιστικής ημέρας) δεν μπορεί να εκτιθεί για οποιονδήποτε λόγο κατά την διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου στην οποία επιβάλλεται, αυτή μεταφέρεται και εκτίεται στον πρώτο κατά σειρά εντός έδρας αγώνα (πρωταθλήματος ή κυπέλλου) της υπαίτιας ΚΑΕ της επόμενης αγωνιστικής περιόδου».

«1. Επιβάλλεται στην ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο. ΚΑΕ:
α) για τα υβριστικά συνθήματα με αποδέκτες μη φυσικά πρόσωπα που δεν συνιστούσαν προσβολή εθνικών συμβόλων, πρόστιμο 500,00€,

β) για τα υβριστικά συνθήματα εκτεταμένης έντασης με αποδέκτες φυσικά πρόσωπα, με δυο έγγραφες προειδοποιήσεις, επίπληξη και πρόστιμο 1.400,00€ για κάθε μια, ήτοι συνολικά δυο επιπλήξεις και πρόστιμο 2.800,00€,

γ) για παράπτωμα που δεν χαρακτηρίζεται ιδιαίτερης βαρύτητας (χρήση λέιζερ), πρόστιμο 200,00€ και

δ) για επεισόδια μέσα στο γήπεδο αλλά έξω από τον αγωνιστικό χώρο (χρήση καπνογόνων και φωτοβολίδας στις κερκίδες) πρόστιμο 2.200,00€, κατά τον αγώνα Πρωταθλήματος με τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ της 4-6-2014.

2. Απαλλάσσεται η ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο. ΚΑΕ για πράξη του υπαλλήλου της κ. Σταύρου Χάντζου, που δυσφημεί το άθλημα της καλαθόσφαιρας, για τον ως άνω αγώνα και

3. Απαλλάσσεται ο κ. Σταύρος Χάντζος ιατρός της ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο., από την κατηγορία για πράξη του που δυσφημεί το άθλημα της καλαθόσφαιρας, για τον ως άνω αγώνα».

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.