Το μέλλον του ανήκει, το παρόν θέλει…δουλειά

Written by  Σεπ 20, 2014

Ο Παναθηναϊκός χάρισε ουσιαστικά την νίκη στην ΤΣΣΚΑ με 67-68 στον δεύτερο αγώνα του τουρνουά «Nick Galis Cup», ωστόσο, είδε το νέο «αίμα» του να δείχνει πως μπορεί να αρπάξει τις ευκαιρίες που θα του δοθούν μέσα στη χρονιά, αλλά έδειξε και πολλές και χτυπητές αδυναμίες που κάνουν την ενίσχυση του ρόστερ να φαίνεται απαραίτητη.

 

Το παιχνίδι δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, καθώς οι δύο ομάδες ήταν εξαιρετικά άστοχες, άνευρες και σε πολλά σημεία του αγώνα έδειχναν σαν να κάνουν…αγγαρεία.

Ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς έδωσε ευκαιρίες στους νεαρούς παίκτες της ομάδας, στις πλάτες των οποίων διοίκηση και τεχνικό τιμ φιλοδοξούν να χτίσουν τις πρώτες βάσεις για την επόμενη δεκαετίας κι εκείνοι έδειξαν ενθουσιασμό και διάθεση να τις αρπάξουν. Παρ’ όλα αυτά, η απειρία και η έλλειψη σε θέσεις «κλειδιά» έδειξαν τις πολλές ακόμα αδυναμίες της ομάδας που ενδεχομένως να οδηγήσουν σε επιπλέον σκέψεις για ενίσχυση.

Στα θετικά της αναμέτρησης, η διάθεση των παικτών να παλέψουν για κάθε μπάλα, η σωστή καθοδήγηση των παλαιότερων προς τους νέους, αλλά και η… «επιστροφή» των Παππά και Γιάνκοβιτς που με 11 πόντους, 2 ριμπάουντ και 4 ασίστ και με 10   πόντους, 5 ριμπάουντ και 2 ασίστ αντίστοιχα, σκόραραν, μάρκαραν, ήταν μέσα σε πολλές φάσεις και έδειξαν ότι η περσινή μεταβατική χρονιά ίσως να είναι παρελθόν. Αξιοσημείωτα και τα πέντε τρίποντα του Παναθηναϊκού στο τελευταίο δίλεπτο του τρίτου δεκαλέπτου που έδωσαν στους «πράσινους» το προβάδισμα.

Με τον Παναθηναϊκό στο +8 (60-52) ο αγώνας διακόπηκε για περίπου 20’ λόγω προβλήματος στον ηλεκτρονικό πίνακα, κάτι που ευνόησε την ΤΣΣΚΑ που ξανάκανε το παιχνίδι ντέρμπι ως το τέλος.

Το τελευταίο λεπτό κύλησε αργά και βασανιστικά με τον Δημήτρη Διαμαντίδη να κάνει 2/6 βολές και την ΤΣΣΚΑ να κλέβει την νίκη στο τελευταίο δευτερόλεπτο με τον Φριτζόν να πετυχαίνει τρίποντο και να ισοφαρίζει σε 67-67, αλλά να κερδίζει το φάουλ και με την εύστοχη βολή να δίνει τη νίκη στην ομάδα του.

Το αποτέλεσμα σε ένα φιλικό προετοιμασίας λίγη σημασία έχει, ωστόσο, από την αναμέτρηση με την ρωσική ομάδα, βγήκαν πολλά χρήσιμα συμπεράσματα για το μέλλον του Παναθηναϊκού στη χρονιά που ξεκινά.

Στα υπό…σκέψη ήταν η αδυναμία του Παναθηναϊκού μέσα στη ρακέτα, αφού, απόντος του Μαυροκεφαλίδη και με τον Γκιστ να μην έχει πολλά παιχνίδια στα πόδια του μετά την μακρά απουσία του στις ΗΠΑ, ο Εστεμπάν Μπατίστα ήταν μόνος να παλεύει με την γραμμή «πυρός» της ΤΣΣΚΑ. Ο Ουρουγουανός σέντερ κέρδισε κάποιες μάχες, ωστόσο, δεν έδειξε απόλυτη ετοιμότητα και πολλές φορές εκτέθηκε από τους ψηλούς της ρωσικής ομάδας, ενώ φορτώθηκε γρήγορα με φάουλ.  Παρ’ όλα αυτά, είχε 11 πόντους και 6 ριμπάουντ, αλλά και 6 λάθη και έδειξε ότι με την προσθήκη ενός ακόμα σέντερ για να μοιράζεται το βάρος, πιθανόν να είναι πιο χρήσιμος στη διάρκεια της χρονιάς.

Για την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη έλειψε η οργάνωση, αφού με τις απουσίες των Τεόντοσιτς και Ντε Κολό δεν υπήρχαν οι παίκτες που θα οργανώσουν το παιχνίδι και θα ξεκολλήσουν την ομάδα στα δύσκολα. Πρώτος σκόρερ για τη ρωσική ομάδα ο Τζάκσον με 16 πόντους, ενώ ο Φριτζόν με το…τετράποντο που πέτυχε στο τέλος έφτασε τους 13.

Ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει την Μπάνβιτ στον μικρό τελικό του 1ου «NickGalisCup», ενώ η ΤΣΣΚΑ Μόσχας θα αγωνιστεί με τον Άρη στον μεγάλο τελικό του τουρνουά.

Τα δεκάλεπτα: 10-14, 32-35, 54-50, 67-68

Παναθηναϊκός (Ιβάνοβιτς): Χαραλαμπόπουλος 6, Μποχωρίδης 2, Γιάνκοβιτς 10, Φώτσης 5, Παππάς 11, Διαμαντίδης 7, Γκιστ 10, Μπατίστα 11, Κόνιαρης, Διαμαντάκος 5, Παπαγιάννης

ΤΣΣΚΑ (Ιτούδης): Ασταπόβιτς, Μαλέικο, Φριτζόν 13, Νίκολς 11, Τζάκσον 16, Μαρκοισβίλι 6, Κορόμπκοφ, Ζοζούλιν 6, Στρεμπκοφ 4, Βοροντσέβιτς 4, Καούν 2, Χάινς 6

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.